EĞİTİM - 17 Şubat 2020 Pazartesi 10:53

Kiraz üreticilerine TARSİM bilgilendirmesi

A
A
A
Kiraz üreticilerine TARSİM bilgilendirmesi

Tarım Sigortaları (TARSİM) Bölge Müdürlüğü Uzmanları, Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekipleri ile Tarım Danışmanı tarafından, Simavlı kiraz üreticilerine yönelik tarım sigortası bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarım Sigortaları (TARSİM) Bölge Müdürlüğü Uzmanları, Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekipleri ile Tarım Danışmanı tarafından, Simavlı kiraz üreticilerine yönelik tarım sigortası bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yağmurlar, Pulluca, Yaykın Çakırlar, Karacahisar, Kayaışık köylerindeki kiraz üreticilerine yönelik tarım sigortası (TARSİM) bilgilendirme toplantısı yapıldı. Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Şaziye Tokdemir tarafından planlanarak, TARSİM Bölge Müdürlüğü uzmanları Adnan Akyüz ve Ahmet Güleryüz ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Alper Köksal, Aydan İzmir ve Sevtap Yenen tarafından 200 çiftçinin bilgilendirdiği belirtildi.


Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir, “İlçemizde, bir yılda yaklaşık 10 – 15 bin ton civarında kiraz ve vişne üretimi yapılmaktadır. Bu ürünlerin ilkbahardaki doğal afetlerden zarar görmeleri durumunda, zararın karşılanması için tarım sigortası çok önemlidir. TARSİM bu konuda üreticilerin ürünlerini sigortalamakta ve olası bir zarar durumunda destek olmaktadır. Üreticilerin sigorta için yapacakları ödemenin yüzde 50’si Devlet tarafından karşılanmaktadır. Kiraz ve vişne üretimin yoğun olarak üretilerek, kiraz meyvesinin ihraç edildiği 6 köyümüzdeki çiftçilerimizi bilgilendirdik. İlçemize bağlı diğer belde ve köylerimizdeki çiftçilerimiz ve üreticilerimize yönelik bilgilendirme toplantılarımız devam edecek. Devlet destekli tarım sigortası ile çiftçilerimiz, ürünlerini dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, sel ve su baskını gibi doğal afetlere karşı teminat altına alabilir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)