SPOR - 06 Ocak 2026 Salı 11:11

Kütahya, gençlik ve spor alanında Türkiye 4.’sü oldu

A
A
A
Kütahya, gençlik ve spor alanında Türkiye 4.’sü oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanan 81 il performans karnesinde Kütahya, gençlik ve spor alanında gösterdiği başarılı çalışmalarla 2025 yılını Türkiye 4.’sü olarak tamamladı. Elde edilen bu önemli başarıda, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen öğrenci odaklı projeler ve hizmet anlayışı belirleyici rol oynadı.


Açıklanan performans sonuçlarına göre Kütahya’da, 2025 yılı boyunca barınmadan spora, beslenmeden sosyal yaşama kadar birçok alanda önemli adımlar atıldı. Yapılan planlama ve kapasite artırımı çalışmaları sayesinde il genelindeki yurtlarda başvuru yapan tüm öğrenciler yerleştirildi. Böylece Kütahya merkezde barınma ihtiyacı olan hiçbir öğrenci açıkta kalmadı.


Öğrencilerin güvenliği ön planda tutulurken, modernize edilen yurt binaları ve 7 gün 24 saat esasına dayalı güvenlik uygulamalarıyla huzurlu bir barınma ortamı sağlandı. Yurt mutfaklarında ise hijyen ve besin değeri yüksek menüler sunularak, düzenli denetimler eşliğinde beslenme hizmetlerinde yüksek memnuniyet oranlarına ulaşıldı.


Gençlerin aktif ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri amacıyla yeri uygun olan yurtlarda fitness salonları hizmete açıldı. "Spor Her Yerde" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle de öğrenciler sporla buluşturularak, sporun günlük yaşamın bir parçası hâline gelmesi hedeflendi.


Yurtlar yalnızca barınma alanları olmaktan çıkarılarak; akademik kurslar, sanat atölyeleri, kariyer seminerleri ve sosyal etkinliklerin düzenlendiği yaşam ve gelişim merkezlerine dönüştürüldü. Bunun yanı sıra, spor branşlarında yapılan çalışmalarla sporcu sayısı artırıldı ve Kütahya’nın spor altyapısı güçlendirildi.


2025 yılını Türkiye 4.’sü olarak tamamlamanın gururunu yaşayan Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2026 yılı için hedefini daha da yükseltti. İl Müdürlüğü, yeni dönemde Türkiye birinciliğini hedefleyerek çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeyi amaçlıyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Başkan Yazıcıoğlu: "(Yıkılan köprü) DSİ standartlarına uygun bir köprü değildi" Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riski nedeniyle yıkımı başlatılan Çedaş Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Yeşilırmak’taki su seviyesinin kritik noktaya ulaşmasının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, taşkın riski nedeniyle şehir merkezinde bulunan Çedaş Köprüsü’nün yıkılmasına önceki gün başlandı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Muhtemel taşkın riskine karşı gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Başkan Yazıcıoğlu, "Biliyorsunuz Tokat’ta ve Tokat’a yakın lokasyonlarda ciddi anlamda sel felaketi yaşanması tahmin ediliyor. Turhal, Niksar ve Erbaa’da da sel felaketi yaşandı. Tokat merkezde de biliyorsunuz dolusavak dediğimiz Almus Barajı artık taşmak üzere, söylenen bilgiler bu şekilde. 40 santim civarında bir şeyin kaldığı söyleniyor. Malum bu dolusavak taştığı andan itibaren Tokat merkeze de 6 saat içerisinde ulaşması düşünülüyor. Tabii bilgiler malum, Devlet Su İşleri tarafından da bize iletilen bilgiler. İşte 6-6,5 saat civarında ulaşacağı söylendiği için biz Çedaş Köprüsü’nü kaldırmak durumunda kaldık. Tabii bunu kaldırırken de Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi ve Tokat Belediyesi üçümüz istişare ettikten sonra karar verildi. Burası Devlet Su İşleri’ne uygun bir köprü değildi. Toplamda alt tabandan yukarı doğru en alt kısmı iki metre civarında. İster istemez bu sıkıntıyı bertaraf etmek bakımından bunu kaldırmak zorundaydık. Arkadaşlar dünden itibaren zaten köprülerin yıkımına başladılar. İnşallah bu akşama doğru tamamını yıkmayı planlıyoruz. Sonrasında da zaten yapılacak toplantı neticesinde de büyük bir ihtimal 11.30 gibi tekrar bir koordinasyon merkezinde toplantı gerçekleştirilecek. Tokat merkezle alakalı da sadece bu lokasyon değil yaşanabilecek diğer kötü senaryolara da belediye olarak hazırlıklıyız. Vatandaşlarımız şimdilik bir endişe etmesinler. Ama geçmiş olsun diliyorum. En kısa sürede inşallah bu sıkıntıyı bertaraf etmiş oluruz umuduyla dua ediyoruz" dedi.