ÇEVRE - 21 Mart 2024 Perşembe 12:43

Kütahya’ya mart karı, çiçek açan badem ağaçları karla kaplandı

A
A
A
Kütahya’ya mart karı, çiçek açan badem ağaçları karla kaplandı

Kütahya’da aralıklarla yağan kar, kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Gece başlayan ve sabahta devam eden kar yağışı sonrası, meyve bahçeleri eşsiz bir güzelliğe büründü.


Karla birlikte, Kütahya’nın Radar bölgesindeki meyve bahçelerinde ilginç görüntüler oluştu. Ağaçlarındaki kuşburnu ve çiçek açan baden ağaçlarının karlı durumu, tatmin bir görüntü oluşturdu.


Kadir İmrak ve Hüseyin Yıldırım isimli vatandaşlar, "Mart ayında kar sürprizi ile karşılaşmak çok güzel bir duygu. Bilindiği gibi, bu sene kar yağışı yeterli derecede değildi. Martta yağan kar da bizleri sevindirdi. Ancak başta baden ağaçları olmak üzeri birçok meyve ağacı çiçek açtı. Don olursa çiçek açan meyve ağaçları zarar görür" diye konuştular.



Kütahya’ya mart karı, çiçek açan badem ağaçları karla kaplandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi Belediyesi’nden engelsiz spor şöleni Osmangazi Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği "Engelsiz Atletizm Yarışması" ile özel bireyleri sporun birleştirici gücüyle buluşturdu. Engelli bireylerin sosyal yaşamda daha aktif rol alabilmesi ve spora teşvik edilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen "Engelsiz Atletizm Yarışması", sporun engel tanımayan ruhunu bir kez daha ortaya koydu. Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) üyelerinin yanı sıra Bursa’nın farklı noktalarından katılan özel bireylerin yer aldığı organizasyon, renkli görüntülere sahne olurken, yoğun ilgi gören etkinlikte yarışmacılar hem kıyasıya mücadele etti, hem de unutulmaz bir gün yaşadı. Başarılı mücadeleleri madalyalarla ödüllendirildi Büyük heyecana sahne olan yarışmalarda toplam 46 engelli birey, üç farklı kategoride mücadele etti. Yarışmacılar; 60 metre koşu, gülle atma ve uzun atlama branşlarında performans sergileyerek izleyenlerden büyük alkış aldı. Etkinlik boyunca sporcuların yaşadığı heyecan ve mutluluk yüzlerine yansıdı. Özel bireylerin azmi ve mücadele ruhunun ön plana çıktığı etkinlik sonunda yarışmaya katılan tüm bireylere başarılarından dolayı madalya takdim edildi. Madalyalarını büyük sevinçle alan yarışmacılar, kendileri için hazırlanan organizasyondan dolayı Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti. "Engelsiz Atletizm Yarışması" hakkında bilgiler veren Osmangazi Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Dr. Sevcan Yaman, özel bireylerin yarışmalardan çok keyif alarak eğlendiklerinin altınızı çizerek, kendilerine bu imkanları sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu.
Muğla Engelliler Haftası’nda erişilebilirlik vurgusu Muğla’nın Ortaca ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen kahvaltı etkinliğinde konuşan Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, erişilebilirlik uygulamalarının artırılması gerektiğini vurguladı. Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme Mahallesi’nde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında kahvaltı etkinliği düzenlendi. Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi tarafından organize edilen etkinliğe çevre ilçelerden çok sayıda engelli derneği temsilcisi katıldı. Etkinlikte konuşan Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, Engelliler Haftası’nın anlam ve önemine dikkat çekti. Özdemir, bu tür özel günlerin yalnızca kutlama ile sınırlı kalmaması gerektiğini ifade ederek, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. Özdemir konuşmasında, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması nedeniyle bir kahvaltı organizasyonu gerçekleştirdik. Böyle günleri kutlama yapıyorlar, ‘hepimiz engelli adayıyız’ diyorlar ama engelliliğe kimse aday olmaz. Engellilik böyle bir şey değil. Erişilebilirlik konusunda uygulamaların artırılması lazım. Bizlerin erişilebilir uygulamalara ulaşmamız lazım. Onun için bu günleri kutlamak yerine engelli dostu erişilebilir uygulamaların hayata geçirilmesi lazım" dedi.