ASAYİŞ - 28 Mart 2024 Perşembe 15:02

Polis şehir magandalarına göz açtırmıyor

A
A
A
Polis şehir magandalarına göz açtırmıyor

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.


Olay, Tahsin Buruk Caddesi girişinde meydana geldi.


Alınan bilgiye göre, aralarında husumet bulunan iki grup arasında başlayan kavgada S.T., (19) Y.İ.’ye ait araçtan çıkardığı pompalı tüfekle husumetli olduğu T.K.’yi hedef alarak 4 el ateş etti. Olay anı iş yeri güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.


İlçenin en işlek caddesi olan Tahsin Buruk Caddesinde S.T.’nin tüfeğinden çıkan saçmalar olay sırasında yoldan geçmekte olan K.Ç.’ ye isabet etti. Olay sırasında Caddenin kalabalık olmaması muhtemel faciayı önledi. Yaralı K.Ç., 112 acil servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Tavşanlı Doçent Doktor Mustafa Kalemli Hastanesine kaldırıldı.


Silahlı kavga ihbarı üzerine belirtilen adrese ivedi şekilde intikal eden İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kavgaya karışan H.E.Ç,H.Y., S.T. ve tüfeğin bulunduğu aracın şoförü ve sahibi olan Y.İ.’nin olay yerinden kaçtığını tespit ederek kaçan kişiler için arama başlatan ilçe emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri şüpheli şahısları suç unsuru ile birlikte kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Aracın sahibi ve şoförü olan Y.İ. Kütahya istikametine seyir halinde iken yakalandı.


Olayda T.K.’ya doğrudan ateş eden S.T. çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanarak Tavşanlı T Tipi Cezaevine gönderildi, olaya karışan diğer şüpheliler serbest bırakıldı.



Polis şehir magandalarına göz açtırmıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Mobilya ustası atık malzemelerden yaptığı salı Asi Nehri’yle buluşturdu Hatay’da yaşayan mobilya ustası Hidayet Yeniocak, atık malzemelerden 10 günlük sürede yaptığı salı ’macera heveslisiyim’ diyerek Asi Nehri’yle buluşturdu. Defne ilçesinde mobilyacılık yapan 56 yaşındaki Hidayet Yeniocak, 5 yıldır aklında olan hayalini gerçekleştirdi. Mobilya ustası Yeniocak, ailesinin karşı çıkmasına rağmen 10 günlük sürede atık malzemelerden yaptığı salı Asi Nehri’yle buluşturdu. Salda kullandığı fıçılarla batmayı önleyen Yeniocak, "Macera hevesliyim" diyerek başladığı yolculuğu sorunsuz olarak tamamlamayı başardı. “Sal devrilir diye düşündüm ve fıçı kullandım” Asi Nehri’nin dalgalı olduğunu bilerek fıçı kullandığını belirten Yeniocak, “Macera heveslisiyim, değişik şeyler yapmayı seviyorum. El yapımı bir sal yaptım. Şimdi geldim, Asi Nehri’ne bırakıp direkt yolculuğa çıkacağım. Sal devrilir diye düşündüm ve fıçı kullandım. Asi çalkalandığı için devrilir diye düşündüm, fıçılar devrilmez ve su yüzeyinde kalır. Bu şekilde Asi’ye indireceğim ve binip gideceğim” dedi. “Eşime ve çocuklarıma söz ettim ama hoş karşılamadılar” Ailesinin sal ile yapacağı yolculuğu olumlu karşılamadığını belirten Yeniocak, “Bu plan benim hayalimde 4-5 yıldır vardı. Ama bu seneye kısmet oldu. Atık malzemeler kulandım ve sağlam olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle batmayacağını ve eğlenceli olacağını düşünüyorum. 10 günde yaptım. Eşime ve çocuklarıma söz ettim ama hoş karşılamadılar. Çekindiler, ben de heyecanımı yaşayacağım dedim ve çok heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.
Denizli DENİB’in genç buluşçuları ödülleriyle buluştu Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) organizatörlüğünde, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Denizli Valiliğinin himayelerinde düzenlenen "Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması"nın 6.’sı gerçekleşti. Özgün tasarımlı inovatif projelere zemin hazırlamak, öğrencileri bu yönde teşvik etmek, ayrıca yenilikçi fikirleri öne çıkarmak ve desteklemek amacıyla il genelindeki ilkokul-ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nın finali büyük bir heyecanla gerçekleşti. Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler öncesinde buluşlarını sergiledi. Sergilemenin ardından düzenlenen törene Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek katıldı. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu final gecesinin açılış konuşmasında, “Bu yarışmada çocuklarımızın daha da büyüdüğünü görüyorum. Daha önceden gördüğümüz projeler daha da yerine oturmuş. Çocuklarımızda bunları ifade etmekte her geçen gün daha da başarılı oluyorlar. Bu sene yaklaşık bin proje teklifi geldi. Böylece tek seferde ihracatı ve ihracatçıyı çocuklarımıza anlatmaya çalıştık. Çocuklarımızın projelerinde hepimizin gördüğü üzere aralarında farklı fikirler var. Yeni bir jenerasyon, oyunlar veya yapay zekayla bu eylemi gerçekleştiriyorlar” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, “Bir ihracat oluşturmak istiyorsak, toplumumuza katma değer oluşturmak istiyorsak ve bu katma değerlerle müreffeh, huzurlu ve mutluluk dolu, gelecekte başkalarına bilim ihracat eden bir ülke olmak istiyorsak bu etkinlik bu açıdan çok önemli oluyor” ifadelerini kullandı. Ödüller sahiplerini buldu İnovatif Fikirler Yarışması İlkokul Kategorisi’nde Eylül Tepekule birinci, Egemen Kocagöz ikinci, Doğa Arpaç üçüncü, Lütfiye Evren Kulaç dördüncü olurken, DENİB özel ödülü ise Berin Yağmur Yılmaz’a verildi. İnovatif Fikirler Yarışması Ortaokul Kategorisi’nde Elif Öykü Asiltürk birinci, Huriye Beyza Öğünç-Zehra Begüm Batmaz ikinci, Erol Çetin üçüncü olurken, DENİB özel ödülü Batuhan Batmazoğlu ve Hasan Utku Bosun kazandı. İnovatif Fikirler Yarışması Lise Kategorisi’nde Kasım Uskutoğlu birinci, Defne Naz Engin, Sude Arapoğlu ve Mustafa Aytekin Yıldırım ikinci, Alperen Çakar üçüncü olurken, Ayperi Alparslan, Ecrin Nur Demirtaş, Murat Saranlı, Evrim Naz Nalbantoğlu ve Yağız Gökşin DENİB Özel Ödülü’ne layık görüldü. Dijital Oyun İçerik Geliştirme Ortaokul Kategorisi’nde Melek Naz Yumrukaya birinci, Mert Ali Ongun ikinci olurken, Emir Erçelik üçüncü oldu. Dijital Oyun İçerik Geliştirme Lise Kategorisi’nde ise Hüseyin Konak birinci, Metin Tokuç ikinci, Yaşar Yiğit Ekren ise üçüncü oldu.