YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 15:52

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ

A
A
A
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı`nın başlatmış olduğu Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Malatya`da düzenlenen Anne Baba Semineri`ne katılan velilere sertifika verildi.
91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu`nda Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında düzenlenen törene Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, okul müdürü Adıgüzel Gökalp, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.
İlköğretim okulunun psikolojik ve danışmanlık ve rehberlik (PDR) servisi tarafından anasınıfı ve 1`inci sınıf velilerine yönelik Anne Baba Seminerleri verildi. Seminerin ilk dersinde İngilizce öğretmeni Erdoğan Özel ve PDR öğretmeni Hüseyin Kanat tarafından velilere eğitim verildi. 5 hafta süren seminere 80 veli katıldı.
İlköğretim Okulu Müdürü Adıgüzel Gökalp, ``Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu okullar Hayat Olsun Projesine Anne Baba Seminerleri ile başlattık. Şu an okulumuzda bilgisayar kursları devam etmektedir. Yetişkinlere yönelik okuma yazma kurslarını da inşallah açacağız`` dedi.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise konuşmasında şunları ifade etti ``91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulunun benim için ayrı bir özelliği var. Bu okulda emeği olan çok insan var. Öğrencilerimizle birlikte yaptığımız bir proje kapsamında 91 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında 6 ay gibi kısa sürede yaptığımız bir okul. Biliyorsunuz Okullar Hayat Olsun Projemiz var. Bu proje kapsamında biz okullarımızın bu tür programlarını sıkça yapmayı istiyoruz. 91 Bin Dev Öğrenci Okulumuz bunu kısa sürede hayata geçirdi. Biz istiyoruz ki bu okullar çok hareketli olsun. Okullarımızda çokça etkinlik yapılsın. Okullar sadece öğrencilere değil anne baba, veliler olarak size de aittir``
Anne baba seminerine katılan velilere sertifikaları İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut tarafından verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Alkolden 2 kez ehliyetini kaptıran sürücü kazada 3’üncü kez yakalandı Eskişehir’de çarparak yayayı ağır yaralayan sürücünün, 1.17 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün daha önce iki kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetini kaptırdığı öğrenilirken, polis ekiplerince üçüncü kez sürücü belgesine el konuldu. Olay, Tepebaşı ilçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1549 sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere E.B. (27) idaresindeki 26 EB 255 plakalı hafif ticari araç henüz bilinmeyen bir sebeple yolda yaya olan Davut D. isimli şahsa çarptı. Kaza sonrasında olay yerine ihbar üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalelerin ardından kapalı olan Davut D.’yi Yunus Emre devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildi. Davut D.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 39 bin 521 TL para cezası kesilen sürücü 3’üncü kez ehliyetini kaptırdı Sürücü E. B.’ye polis ekiplerince yapılan alkol kontrolünde 1.17 promil alkollü olduğu tespit edildi. Daha önce 2 kez ehliyetini alkollü araç kullanmaktan kaptıran sürücünün sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün 3’üncü kez ehliyetine el konuldu. Sürücünün ehliyetine 5 yıl süreyle el konulurken, önceki cezası da hesaplandığında sürücünün 2032 yılına kadar ehliyete el konulduğu öğrenildi. Sürücüye çeşitli maddelerden 39 bin 521 TL para cezası kesildi. E.B. işlemleri için karakola götürüldü. Polis konuyla alakalı inceleme başlattı.