YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 11:12

``BAŞLANGICINDAN GÜNÜMÜZE MALATYA TARİHİ`` KİTAP YARIŞMASI SONUÇLANDI

A
A
A
``BAŞLANGICINDAN GÜNÜMÜZE MALATYA TARİHİ`` KİTAP YARIŞMASI SONUÇLANDI

Malatya Belediyesi tarafından 2010 yılında başlatılan ``Başlangıcından Günümüze Malatya Tarihi`` konulu kitap yazma yarışması sonuçlandı.
Yarışmada Malatya`nın bilinen en eski dönemlerinden başlayıp 2000`li yıllara kadar geçen sürenin özetlenerek anlatıldığı bir kitabın hazırlanması hedeflenirken, jüri üyeleri 11 ay boyunca en iyi kitabı seçebilmek için eserleri bir bir okuyup inceledi.
Prof. Dr. Hikmet Yavuz Ercan, Prof. Dr. Refet Yinanç, Prof. Dr. Mesut Elibüyük, Prof. Dr. Cahit Günbattı, Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Prof. Dr. Hasan Kavruk, araştırmacı-yazar Celal Yalvaç ile Doç. Dr. Hüsniye Canbay Tatar`ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada birinciye 10 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ile üç kişiye de biner TL mansiyon ödülü verilecek. Sonuçlar, 19 Nisan 2012 Perşembe günü saat 20.00`de, özel idare toplantı salonunda düzenlenecek törenle açıklanacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep Kolej Vakfı’nda göz kamaştıran sergi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 60.Yıl Festivali, Bilim ve Sanat Etkinlikleri Bahar Şöleni ve Dansın Renkleri Gösterileri kapsamında GKV eğitim kampüsünde gerçekleştirilen açık hava karma mezuniyet sergisi adeta sanat şölenine dönüştü. Üç gün süren ve açık havada yer alan sergide öğrencilerin yaptığı seramik, resim, çini, maket çalışmaların yer aldı. Görsel Sanatlar Zümresinin düzenlediği karma resim sergisinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokul ve GKV Özel Liseleri öğrencilerinin eserleri sergilendi. Açık havada gerçekleştirilen ve adeta sanat şölenine dönüşen sergide öğrencilerin yaptığı seramik, resim, çini, maket çalışmaların yer aldı. GKV Özel Okulları Görsel Sanatlar Zümresi öğretmenlerinden Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş ve Emine Koyuncugil’in rehberliğinde hazırlanan sergi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunun 60.yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen 60.yıl festivalinin en renkli faaliyetleri arasında yer aldı. Sanat severlerin adeta hücum ettiği sergi üç gün boyunca açık kalarak ziyaretçi rekoru kırdı. Sanatsal etkinliklerde adeta zirveye çıkan sergiyi çok beğenen sanat severler görsel sanatların insan yaşamında büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek emeği geçenleri kutladılar. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, “2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde kurumlarımız görsel sanatlar zümresi öğretmenlerinden Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş ve Emine Koyuncugil rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından yapılan eserlerin yer aldığı karma sergi büyük emekler sonucu ortaya çıktı. Emeğini esirgemeyip yoğun mesailer veren öğretmen, öğrenci ve bu süreçte bizleri destekleyen velilerimizi kutluyor, kurumumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.