YEREL HABERLER - 13 Nisan 2012 Cuma 17:55

YILDIZLAR TÜRKİYE JUDO ŞAMPİYONASI BAŞLADI

A
A
A
YILDIZLAR TÜRKİYE JUDO ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Türkiye Judo Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası Malatya`da başladı.
Atatürk Spor Salonu`nda gerçekleştirilen şampiyonaya 54 ilden 800 sporcu katıldı. Şampiyona için Malatya`ya kulüp idarecileri, antrenörler, hakemler ve sporcular olmak üzere toplam bin 100 kişi geldi. Judo Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Çakar, Türkiye genelinde şampiyonaya katılım açısından bir ilkin yaşandığını söyledi. Malatya`ya şampiyona için bin 100 kişinin geldiğini ifade eden Çakar, ``Şampiyonanın Malatya`da yapılması bizler için bir şans. Türkiye Şampiyonası`na bu kadar yüksek katılımın olması bizleri oldukça sevindirdi. Malatya olarak en iyi şekilde ev sahipliğimizi yapıyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Uludağ Üniversitesi’nden elektrikli araç sanayisine destek Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), TÜBİTAK-1501 projesi çerçevesinde elektrikli araçlar için batarya kutusu geliştirme ve imalat faaliyeti yürütecek olan Hüner Alüminyum firmasına mühendislik ve Ar-Ge desteği verecek. BUÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. A. Alper Özalp, Hüner Alüminyum Ar-Ge ekibinin yürüttüğü elektrikli araçlar için batarya kutusu geliştirme ve imalatı projesinde görev alıyor. Önceki yıl başlatılan proje ortaklığı çerçevesinde 2023 yılı 2. dönem çağrısına yapılan başvuru olumlu sonuçlandı. TÜBİTAK, “Enerji Yoğunluğu Yüksek Batarya Hücre Teknolojileri, Yüksek Verimli Batarya Üretimi-Yönetimi” başlığı altında tanımlanan “Yüksek verimli çevreye duyarlı batarya üretim süreçlerinin geliştirilmesi” ve "Enerjiyi daha verimli kullanma imkânı sağlayacak yüksek verimli batarya yönetim sistemlerinin geliştirilmesi” hedefleri çerçevesinde çalışmanın desteklendiğini açıkladı. Çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülüyor Projeye dair açıklamada bulunan Prof. Dr. Alper Özalp, yürütülecek tüm imalat çalışmalarının Hüner Alüminyum bünyesinde olacağını aktardı. Proje çerçevesinde firma bünyesinde batarya kutusu testlerine yönelik geniş çaplı bir test laboratuvarının kurulacağı bilgisini de paylaşan Özalp, “Proje hedefindeki batarya kutusu ile batarya kutusu üretimine yönelik imalat yönteminin hayata geçirilmesi ile hem Hüner Alüminyum’un ihracat kulvarındaki büyümesine destek verilecek, hem de firmanın uluslararası markalaşma hedeflerine katkı koyulacaktır. Çalışma aynı zamanda ülkemizin yerli ve milli kalkınma hamlesine olumlu yansımalar sağlayacaktır. TÜBİTAK yöneticilerine destekleri için teşekkür ediyoruz. Proje konusunda çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir” diye konuştu.
Bilecik 1969 Bilecik Spor Kulübü ligi düşme hattının hemen üstünde bitirdi Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü 15 takımlı ligi 27 puanla 13’üncü sırada bitirdi. Kırmızı şimşekler ligin son haftasında İzmirspor deplasmanında öne geçmesine rağmen 4-1 kaybetti. BAL 4. Grup 28’inci haftasında 1969 Bilecik Spor Kulübü, İzmir deplasmanında İzmirspor ile karşı karşıya geldi. Karabağlar Yeşilyurt Sahası’ndan oynana ligin son hafta maçında 1969 Bilecik Spor Kulübü maçın 28’inci dakikasında bir penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen Recep Ersoy takımını 1-0 öne geçiren golü kaybetti. Maçın 38’inci dakikasında İzmirsporlu Timur Kosavalı durumu 1-1 getiren golü kaydetti. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu. İkinci yarıya coşkuyla başlayan ev sahibi İzmirspor maçın 51’inci dakikasında Timur Kosavalı ve 53’üncü dakikada Sedat Yahşi’nin golleriyle durumu bir anda 3-1’e getirdi. Maçın 75’inci dakikasında Doğukan Güngör maçın skorunu getiren golü kaydetti. Ligin son maçında İzmirspor kendi evinde 1969 Bilecik Spor Kulübünü 4-1 yendi. Bu galibiyetle İzmirspor puanını 49 çıkararak ligi 5’inci sırada bitirdi. 1969 Bilecik Spor Kulübü ise, 27 puanda kaldı. BAL 4. Grubu 63 puanla Tirespor şampiyon olarak tamamlarken, Afyonkarahisar temsilcisi Bovadin Termal Spor ligi 58 puanla bitirdi. Ligde Kütahya Özel İdare Köy Hizmetleri ve Emirdağspor küme düşen takımlar oldu. Çeşme Belediyespor55 puanla Manisa 1965 Spor ise 51 puanla ligi 3 ve 4’üncü sırada tamamladı. Öte yandan 1969 Bilecik Spor Kulübü, bu hafta cumartesi günü saat 15:00’da Bilecik Şeyh Edebali Stadı’ndan 1Amatör Lig şampiyonu Vitraspor ile BAL Play-Out baraj maçına çıkacak. Yenek takım seneye BAL’da mücadele edecek.
Uşak Uşak Üniversitesi anlamlı ve farkındalık oluşturan bahar etkinlikleri gerçekleştiriyor Uşak Üniversitesi, 14-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenleyeceği etkinliklerle, toplumsal farkındalığı arttırmayı ve anlamlı bir bahar atmosferi oluşturmayı hedefliyor. Etkinlikler kapsamında, akademik-idari personel ile öğrenci topluluklarının katılımıyla Filistin’de yaşanan vahşetin protesto edileceği kortej yürüyüşü düzenlenecek ve üç gün boyunca ’Filistin Destek Çadırları’nda İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmüne dikkat çekilecek. Üniversitemiz, insanlık onuruna ve adalet anlayışına olan bağlılığını bu etkinliklerle bir kez daha vurgulayacak. Ayrıca, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenerek engellilik konusunda farkındalık arttırılacak. Engelli bireylerin topluma katılımını desteklemek ve engelleri aşmada dayanışmayı güçlendirmek amacıyla çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapılacak. Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla düzenlenecek konferans ise geleceğe yönelik bir bakış açısı sunacak. Konuşmacı olarak yer alacak olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Tarih Boyunca Teknolojik Gelişmeler" konusunu ele alarak, öğrencilerin gelecek 100 yıl perspektiflerine katkı sunacak. Bunların yanı sıra Mehteran Takımı, Atlı Cirit ve folklor ekiplerinin gösterileriyle kültürel değerlerimiz de ön plana çıkacak. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, "Üniversitemiz olarak toplumsal duyarlılık ve farkındalık oluşturmayı önemsiyoruz. Bu etkinliklerle, öğrencilerimizin ve toplumun genelinde bilinç ve empati seviyelerini arttırmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda, geleceğe yönelik umut dolu bir perspektif sunarak, gençlerimizin daha donanımlı ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Uşak Üniversitesi, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, düzenleyeceği etkinliklerle önemli bir görev üstlenmeye devam ediyor.
Bursa Tarımın geleceği gençlerde Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, tarımın geleceği için gençlerin sektöre yönlendirilmesi çağrısında bulundu. Matlı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında “Tarlalarında gecesini gündüzüne katarak aralıksız çalışan, zorlu hava şartlarına göğüs geren, ektiğini biçen, emeğiyle berekete sebep olan çiftçilerimiz ülkemizin kalkınmasında yoğun emek sarf eden kesimlerin başında gelmektedir. Çiftçilerimizin emeği ve özverisiyle üretilen ürünler, sofralarımıza bereket, ülkemize ise refah getirmektedir. Bugün dünya nüfusunun her geçen gün çoğalması ve gıda ihtiyacının artması, tarımın ve çiftçilerin önemini daha da artırmaktadır. Ancak, bu noktada üzücü bir gerçekle yüzleşmekteyiz; gençlerimiz tarım sektöründe yeterince yer almamaktadır. Öyle ki TÜİK verilerine göre, 2023 yılında tarım sektöründe istihdam edilenlerin sayısı bir yılda 171 bin kişi azalırken, genç nüfusta işsizlik oranının yüzde 17,4 olması gençlerimizin tarım sektörüne uzak durduğunu göstermektedir. Bu durum, gelecekte üretimde sıkıntılara ve tehditlere yol açabilir. Tarımsal üretimde sürdürülebilirlik ve kalkınma için gençlerimizin tarım sektörüne kazandırılması ve teşvik edilmesi hayati önem taşımaktadır" dedi. Gençlere tarımın sadece toprakla değil, aynı zamanda teknolojiyle de iç içe olduğunu göstermek gerektiğini ifade eden Özer Matlı, "Modern tarım uygulamaları, dijitalleşme ve yenilikçi çözümlerle gençlerimizin ilgisini çekebilir ve sektöre kazandırabiliriz. Bu sebeple, genç çiftçilere yönelik finansal desteklerin artırılması, tarım eğitiminin yaygınlaştırılması ve modern tarım teknolojilerine erişimin kolaylaştırılması gerekmektedir. Bursa Ticaret Borsası olarak, genç çiftçilerimizin, girişimcilerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki, gençlerimiz tarımın geleceğidir. Onları sektöre kazandırarak, tarımın ve ülkemizin geleceğini güçlendirebiliriz" diye konuştu.