ASAYİŞ - 17 Nisan 2012 Salı 16:41

GÖKHAN ÇİLLİOОLU`NUN TELEFONUNUN DİNLENMESİ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA

A
A
A
GÖKHAN ÇİLLİOОLU`NUN TELEFONUNUN DİNLENMESİ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA

Tunceli İl Jandarma Komutanı iken intihar ettiği öne sürülen ancak Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin başlattığı soruşturmada öldürüldüğü bilirkişi raporu ile iddia edilen Albay Kazım Çillioğlu`nun oğlu Gökhan Çillioğlu`na ait telefonun yasa dışı dinlenmesine yönelik soruşturmada, biri emekli, 7`si muvazzaf asker olmak üzere 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.
Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, babası Albay Kazım Çillioğlu`nun ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmayla yakından ilgilenen Gökhan Çillioğlu`nun telefonunun bir kaçakçılık olayına karıştığı iddiasıyla dinlenmeye alınmasına ilişkin soruşturma başlattı. Van, Erzurum, Adana, Düzce ve Muş illerinde başlatılan operasyonda, Gökhan Çillioğlu`nun telefonunun dinlemeye alınması konusunda şüpheli görünen biri emekli, 7`si muvazzaf asker olmak üzere 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği
kaydedildi.
Gökhan Çillioğlu`nun telefonunun dinlenmesindeki amacın, Albay Kazım Çillioğlu`nun ölümü olayı ile ilgili gizli tanıkların deşifre edilmesi olduğu ileri sürülüyor.
Haklarında gözaltı kararı verilen askerlerin Malatya`ya getirilerek ifadelerinin alınması bekleniyor.
Soruşturmanın başlamasının ardından telefonunun bir kurum tarafından dinlemeye alındığını belirten Gökhan Çillioğlu, 4 Şubat 2012 günü Malatya Adliyesi önünde İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Belirli bir kurum usulsüz olarak dinleme kararı aldırarak şahsımı dinliyor. Benim görüşüm, Malatya`da soruşturma başladıktan 4 gün sonra benim telefonum dinlemeye alındı. Ben telefonumda sürekli tanıklarla konuyla ilgili istişareler yapıyorum. Bu kurumlar ve kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını
söylüyorum. Kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Maddi, manevi tazminat davası açacağım. Dinleyenler belli" şeklinde konuşmuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir