YEREL HABERLER - 24 Nisan 2012 Salı 13:13

ENGELLİ ÇOCUKLARIN 23 NİSAN BAYRAMI ETKİNLİОİ

A
A
A
ENGELLİ ÇOCUKLARIN 23 NİSAN BAYRAMI ETKİNLİОİ

İnönü Üniversitesi (İÜ) Vakfı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi`nde eğitim gören engelli çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yaptığı gösteriler ilgi gördü.
İÜ BESYO Spor Merkezi`nde engelli çocukların gösterisine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Prof. Dr. İsmail Özdemir, fakülte dekanları ve aileler katıldı. Engelli miniklerin gösterileri sırası ile mehteran takımı, şarkı söyleme, jimnastik gösterimi ve kına gecesi etkinliği ile son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Otomobil tırın dorsesine saplandı:1 yaralı Bartın’da otomobil kırmızı ışıkta duran tırın dorsesine ok gibi saplandı. Feci kazada önce araçta sıkışan yaralı sürücü, ardından ise otomobil saplandığı tırın dorsesinden kurtarıldı. Bartın Gölbucağı Kavşağı’nda şehir merkezi istikametine seyir eden S.T. idaresindeki 34 BJG 526 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta duran K.D idaresindeki 74 BE 133 kupa plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Dorseye ok gibi saplanan otomobilin ön kısmında büyük hasar görürken, sürücüsü ise araç içerisinde sıkıştı. Kazanın ardından aracın kornası da takılı kaldı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması yürütürken, korna sesini de kesmeye çalıştı. Ekipler zaman zaman yeniden çalan korna sesini kesmeyi başarırken, uzun uğraşlar sonucu da araçta sıkışan sürücü de araçtan çıkarıldı. Sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü S.T, sedye ile ambulansa götürülerek, ilk müdahalesi yapıldı. İlk müdahalenin ardından sürücü Bartın Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı. Otomobil saplandığı dorseden kurtarıldı Kaza nedeniyle oto sanayiden il merkezine istikametindeki yol ulaşıma geçici süre kapanırken, çarpışmanın etkisiyle ok gibi dorseye saplanan otomobil ile tır, yapılan ileri geri manevralarla birbirinden ayrıldı. Sürücüsü tarafından tırın hareket ettirilmesi, çekici yardımıyla da otomobilin götürülmesinin ardından bölgedeki trafik normale döndü. Tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, yaralanan otomobil sürücüsünün ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.