YEREL HABERLER - 17 Aralık 2011 Cumartesi 17:28

AK PARTİ ARAPGİR İLÇE KONGRESİ YAPILDI

A
A
A
AK PARTİ ARAPGİR İLÇE KONGRESİ YAPILDI

AK Parti Arapgir İlçe Başkanlığı’na Kamil İnbaşı seçilirken, 3 dönemden beri başkanlığı yürüten Mehmet Tümer’e ise hizmetlerinden dolayı plaket verildi.
AK Parti Arapgir İlçe Kongresi, Belediye Salonu’nda gerçekleşti. Kongreye AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İlçe Başkanı Mehmet Tümer ve partililer katıldı. Kongrede 3 dönemden beri başkanlığı yürüten Mehmet Tümer, tüzük gereği yeniden aday olamazken, tek listeyle gidilen kongrede Kamil İnbaşı AK Parti’nin Arapgir İlçe Başkanı oldu. Yönetim Kurulu’na ise K. Mehmet Tümer, Abubekir Taş, Hamit Güldaş, Yüksel Çam, Şafak Kaykaç,
Edip Mayda, Hasan Güvenç, Mehmet Bali, Handan Sekizsu, Zeki Meray, Fuat Özatalay, Mustafa Mengi, Hüsnü Akgün ve Murat Derinpınar seçildi. Kongrede ayrıca AK Parti’ye katılan bağımsız Belediye Meclis Üyesi Mehmet Meray ile Erdoğan Hayaloğlu ile Mustafa Doğan’a parti rozetleri takıldı. AK Parti eski ilçe başkanı Mehmet Tümer’e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şarkıcı Yusuf Güney’e hakaret ettiği iddia edilen şüpheliye 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi Sosyal medyada şarkıcı Yusuf Güney’in 6 Şubat depremine ilişkin paylaşımına yönelik hakaret içerikli yorum yazdığı iddia edilen şüphelinin 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Sosyal medyada 9 Şubat 2023’te şarkıcı Yusuf Güney’in 6 Şubat 2023 depremlerine ilişkin paylaşımına yönelik "Havlayana kadar elini bir yere tut şerefsiz sensin" şeklinde yorum yaparak hakaret ettiği iddia edilen şüpheli A.A.’ya (54) yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. "Devleti kötüleyecek şekildeki paylaşımını yanlış bulduğumdan eleştirimi dile getirdim" Konuya ilişkin şüpheli A.A.’nın emniyette verdiği ifadesinde, "6 Şubat 2023’te çok sayıda insanımızın yaşadığı deprem felaketini yaşadık. Yusuf Güney deprem bölgesinde çektiği videoyu paylaşmıştı. Videoda devletin yetersiz kaldığı şeklinde ve devlet ile yöneticilerini kötülediği söylemleri oldu. Ben de kendisinin hakaret içerikli paylaşımına cevap olarak paylaşım yaptım. Deprem bölgesine giden birilerinin görmüş olduğu eksiklikleri kendisi gidermeye çalışmadan, hiç kimseye yardımcı olmaya çalışmadan devleti kötüleyecek şekildeki paylaşımını yanlış bulduğumdan eleştirimi dile getirdim" dediği öğrenildi. 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede ise şüpheli A.A.’nın sosyal medyada müşteki Yusuf Güney’e yönelik olarak "Havlayana kadar elini bir yere tut şerefsiz sensin" şeklinde yorum yaptığı anlatıldı. Hazırlanan iddianamede, şüphelinin eyleminin uzlaştırma çerçevesinde kaldığı ancak taraflar arasında uzlaşma görüşmelerinin yapılamadığı da belirtildi. İddianamede şüpheli A.A.’nın ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Batman Klasik müzik dinleterek yumurta verimini 4’e katladı Batman’da emekli olduktan sonra bahçesinde gezen tavuk beslemeye başlayan 70 yaşındaki Aziz Teymur, bir türlü yumurta verimi alamadığı tavuklarına klasik müzik dinleterek verimi 4’e katladı. Batman’da çalıştığı kurumdan emekli olduktan sonra Kuyubaşı Mahallesi’ndeki bahçeli evinde yaşamını sürdüren ve mahallenin “Aziz dedesi" olarak tanınan Aziz Teymur, toprakla meşgul olup tavuk yetiştiriciliği yaparak emekliliğini yaşamaya karar verdi. Satın aldığı 30 köy tavuğundan uzun bir süre yumurta verimi alamayan Teymur, çözüm arayışına girdi. Veteriner hekimlere danışan, farklı hayvan ilaçları kullanan ve farklı yem çeşitlerine rağmen yumurta alamayan Teymur, bu kez internet sitelerine girerek çözüm aramaya başladı. Bir internet sitesinde ineklerine klasik müzik dinleterek süt verimini artıran çiftçinin haberine denk gelen Teymur, tavuklarına da klasik müzik dinletmeye karar verdi. Bir süre sonra tavuklarında değişim fark eden Teymur, yumurta sayısında da artış olduğunu gözlemledi. 10 günde üç olan yumurta sayısının 12’ye çıktığını gören Teymur, tavuklara dinlettiği klasik müzik repertuvarını genişletmeye başladı. Teymur, şimdi tavuklarına Beethoven, Mozart dinleterek verimi daha da artırmayı hedefliyor. İHA muhabirine açıklamada bulunan Teymur, artık emekliliğin keyfini çıkartmaya başladığını söyledi. Klasik müzikle verimi artırdığını belirten Teymur, "Daha önce tavukların yumurtlamasından verim alamıyordum. İnterneti araştırırken klasik müzik dinleterek daha çok verim aldıkları bir habere rast geldim. Hem süt veren hayvanlarda hem de diğer hayvanlarda olduğunu görünce denemeye karar verdim. 10 gündür bu müziği dinletiyorum. Bu müzikle beraber tavuklarda hem bir rahatlama oldu hem de yumurta verimini artırdı” dedi. 3 yumurtadan 12’ye çıktı Teymur, artık her sabah keyifle kümese gittiğini söyledi. Daha önce 30 tavuktan günde 2-3 tane yumurta alırken, bunun 12-13’e kadar çıktığını belirten Teymur, “30 tavuğum vardı, günde 2-3 tane yumurta alıyordum ama şimdi 12-13 adet yumurta almaya başladım. Klasik müzik, Mozart, Beethoven gibi müzikler dinletiyorum artık” diye konuştu.
İzmir İzmir’de silahlı saldırı olayının şüphelileri saklandıkları adreste kıskıvrak yakalandı İzmir’in Bornova ilçesinde 31 yaşındaki şahsa evinin önünde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili aranan 4 şüpheli, Çeşme ilçesinde saklandıkları adreste kıskıvrak yakalandı. Olay, saat 01.00 sıralarında Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi 893. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, O.K. (31) evinin önünde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna üç mermi isabet eden O.K., kanlar içerisinde evinin bulunduğu apartmana sığındı. Şüpheli veya şüpheliler kaçarken, durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Tabancayla vurularak yaralanan O.K., komşuları tarafından otomobille Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan O.K.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, saldırıyı gerçekleştiren şüpheli veya şüphelileri yakalamak için polis ekipleri çalışma başlattı. Polis zanlıları aynı gün yakaladı Olayla ilgili detaylı bir çalışma yürüten İzmir polisi, tabancayla ateş eden 3 şüpheli ve şüphelilerle birlikte hareket edip öncülük yaparak onlara yardım eden kişinin kimliğini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalarda S.Z. (25), O.D. (27), F.C.B. (25) ve U.K. (24) adlı 4 şüphelinin olayın ardından Çeşme Alaçatı’ya kaçtıkları tespit edildi. Polis ekipleri tarafından saklandıkları eve yapılan operasyonda 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürülürken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
İstanbul TFF, Süper Lig’de 36. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında oynanan karşılaşmaların VAR kayıtlarını açıkladı. TFF, Süper Lig’in 36. haftasında oynanan 4 karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını Youtube hesabından ses ve görüntülü olarak paylaştı. Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle: - Adana Demirspor - Gaziantep FK müsabakasının 36. dakikasında hakem Abdulkadir Bitigen VAR’dan gelen potansiyel kırmızı kart uyarısıyla kenara geldi. Ev sahibinde Balotelli, ceza sahası içerisinde kural dışı hareketi nedeniyle kırmızı kart gördü. - Aynı mücadelenin 59. dakikasında Djilobodji’nin Mendoza’ya yaptığı müdahale sonrası hakem Bitigen penaltı noktasını gösterdi. Kenara gelerek pozisyonu izleyen Bitigen Djilobodji’nin ilk olarak topa müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararını iptal etti. - Sivasspor - Başakşehir maçının 45+1. dakikasında ev sahibinin Koita ile bulduğu gol sonrası VAR, hakem Bahattin Şimşek’e uyarıda bulundu. Pozisyonu monitörden izleyen Şimşek pozisyon başlangıcında faul olduğu gerekçesiyle golü iptal etti. - Kasımpaşa - Antalyaspor karşılaşmasının 77. dakikasında Ben Ounes’in şutunda Erdoğan Yeşilyurt’a çarpan topa hakem Oğuzhan Çakır ilk olarak köşe vuruşunu işaret etti. VAR’dan gelen uyarı sonrası hakem Çakır, Erdoğan’ın elle müdahalede bulunduğu gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. - Pendikspor - Çaykur Rizespor maçının 45+2. dakikasında ev sahibi atağı sonrası hakem Atilla Karaoğlan, VAR uyarısıyla kenara geldi. Rize ekibinde Halil İbrahim Pehlivan ile Pendiksporlu Halil Akbunar arasındaki ikili mücadelede ayağına temas belirleyen hakem Karaoğlan penaltı düdüğünü çaldı.