YEREL HABERLER - 18 Aralık 2011 Pazar 17:52

TBMM ESKİ İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANI MEHMET ELKATMIŞ:

A
A
A
TBMM ESKİ İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANI MEHMET ELKATMIŞ:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, "Dünya’da kendilerini insan hakları savunucusu olarak takdim eden batılı ülkeler, şu an bakıyoruz ki insan haklarını en çok ihlal eden ülkeler oluyor" dedi.
Malatya İl Genel Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen, "Dünyada ve Türkiye’de İnsan Hakları" konulu konferansa, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlhan İçen, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, BİLSAM Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer, BİLSAM üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. BİLSAM Yönetim Kurulu Üyesi Enver Aydın Acar’ın açılış konuşmasının
ardından BİLSAM Akademi Güz Seminerlerinden "Siyaset Bilimine Giriş" adlı seminere katkılarından dolayı Yard. Doç. Dr. Gökhan Tuncel’e plaket takdimi yapıldı ve bu seminere katılan katılımcılara katılım belgeleri verildi.
Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) Derneği Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi kapsamında, "Dünyada ve Türkiye’de İnsan Hakları" konulu konferansı veren TBMM eski İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, "Dünyada en fazla konuşulan konulardan bir tanesi insan haklarıdır. İnsan temelli olduğundan, insan haklarının konuşulması gayet doğrudur. İnsan hakları demokrasi ile birlikte daha çok ön plana çıkmış ve insanlar bilinçlenerek haklarını gasp edenlere karşı
daha bilinçli hareket etmeye başlamışlardır. İnsan haklarının en yoğun ihlal edildiği seneler savaş yıllarıdır. Bugün günümüzde dünyanın birçok yerinde savaşlar vardır ve bu savaşlardan dolayı birçok hak ihlali yaşanmıştır" dedi.
BM’nin kayıtlarına göre 50 milyon mülteci olduğunu belirten Elkatmış, "Filistin’de 1945’ten beri mülteci kamplarında eziyet görenler canları pahasına yaşamaya çalışıyorlar ve dünyanın daha birçok yerinde; Irakta, Afganistan’da, Somali’de insanlar eziyet ve cefa içerisindeler. Dünya’da kendilerini insan hakları savunucusu olarak takdim eden batılı ülkeler, şu an bakıyoruz ki insan haklarını en çok ihlal eden ülkeler oluyor" ifadelerini kullandı.
Mehmet Elkatmış konuşmalarının sonunda konferans katılımcılarının sorularını da cevaplandırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir