YEREL HABERLER - 01 Ağustos 2016 Pazartesi 16:51

AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin:

A
A
A
AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin:

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in beddualarının kendilerini tuttuğunu belirterek, “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” dedi.
15 Temmuz FETÖ mensuplarında kalkışılan darbe girişimi sonrası meydanlarda süren milli irade nöbeti Pazar gününe kadar sürecek. AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de demokrasi nöbetinin sürdüğü Malatya’da vatandaşlara seslendi. Hükumet meydanında konuşan Milletvekili Mustafa Şahin, vatandaşların sabahlara kadar direnişte olduklarını gündüzde işte çalıştıklarını belirterek, “Gerçekten bunu yapan tek milletiz, elbette ki tehlike büyük olunca direnişinde en alasını işte bu meydanlarda siz tarih yazıyorsunuz” diye konuştu. Türkiye’nin her yerinde halkın aynı direnişe şahin olduklarını ifade eden Şahin, “Ne kadar gurur duysak gerçekten hakkınızı ödeyemeyiz. İlk günkü aşkla dip diri şekilde bu meydanları kesinlikle hainlere bırakmadığımızı gösterdiniz” şeklinde konuştu. Darbe gecesine değinen Şahin, "İlk günü otaya çıkan o kargaşada insanlarımızdan 3 bin kişinin infazı için fetva alınmış, kimden alınmış işte Pensilvanya’da ki bunaktan alınmış, kime fetva veriyorsun sen alçak, kimsin sen neyin fetvasını veriyorsun” ifadelerine yer verdi. Darbe girişiminin sabaha karşı 03.00’de planlandığını ancak darbecilerin bu planlarını erkene almak zorunda kaldıklarını belirten Şahin, “Amerikan gladyosunun emriyle siyonistlerin uşaklığını yaparak o gün saat 03:00’de düğmeye basıp Marmaris’te bu ülkenin gelmiş geçmiş en güzel liderlerinden milletin adamı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı infaz edeceklerdi. Ama devletin kolluk güçleri bunu fark ettikleri için erkenden ayağa kalkmak zorunda kaldılar. Erken öten horozun başını keserler” diye konuştu. FETÖ Lideri Gülen’in yaptığı bedduaları hatırlatan Şahin, “Peki bugün kimin evine ateş düştü, kimin ocağına ateş düştü, kimin evlatları darmadağın oldu. İşte görüyorsunuz alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” dedi. Darbe girişimi sonrası getirilen 3 aylık Olağan Üstü Hal (OHAL)’ın durduk yere gelmediğini ifade eden Şahin, “Bugün durum çok daha tehlikeli, bugün içimizden çıkan münafıkları seçmek test etmek kolay değil” diye konuştu. Daha önceki OHAL’lerin millete karşı uygulandığını hatırlatan Şahin, “Bugün Allah’a hamd olsun millet meydanlarda millet olaya müdahale etmiş millet süreci kontrol altına almış. Devletin içine sızmış adilere, şerefsizlere, alçaklara olağan üstü hali onun için uyguluyoruz yoksa millete olağan üstü hal yok” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Ehliyetsiz sürücünün çarptığı gencin ayağı 3’üncü kez aynı yerden kırıldı Manavgat’ta meydana gelen trafik kazasında bisikletli gencin ayağı kırıldı. Gencin ayağının daha önce de aynı yerden 2 kez daha kırıldığı öğrenildi. Kaza anıysa güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, Manavgat’ın Hisar Mahallesi Hisar Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde Antalya istikametine seyir halinde olan Ferdi Koray yönetimindeki 07 ASV 938 plakalı hafif ticari araç, 4501 Sokak kesişiminde caddeye çıkmakta olan Semih Koç’un kullandığı bisiklete çarptı. Acı içerisinde yerde kıvranan Koç için olay yerine 112 Sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibinin olay yerinde yaptığı ilk müdahale sonrası ayağının kırıldığı tespit edilen Koç, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Haberi alan anne ve baba kaza yerine geldi Kazayı haber alarak olay yerine gelen Semih Koç’un anne ve babası büyük üzüntü yaşadı. Çocuklarının ayağının kırıldığını öğrenen anne ve baba kaza yerindeki vatandaşlar tarafından teselli edildi. Oğlunun voleybol oynadığını belirten Koç’un babası, daha önce de ayağının aynı yerden 2 kez kırıldığını belirtti. Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, sürücü belgesi olmadığı belirlenen hafif ticari araç sürücüsüne ve araç sahibine ayrı ayrı 12 bin 978’er TL olmak üzere toplam 25 bin 956 TL para cezası uyguladı.
Çanakkale Tarihi Alan Kılavuzlarına sahada teorik eğitim Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Eceabat ilçesine bağlı Bigalı köyü yakınlarında tespit edilen Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’ndaki ilk karargahı olan ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Mustafa Kemal Yolu" projesini Tarihi Alan ziyaretçilerine daha iyi yansıtabilmek amacıyla Tarihi Alan Kılavuzlarına yönelik sahada teorik eğitim programı gerçekleştirildi. Çanakkale Savaşları’nın tarihî izlerini taşıyan Gelibolu Yarımadası, Mustafa Kemal Atatürk’ün rolünü vurgulayan yeni bir projeye ev sahipliği yapıyor. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Mustafa Kemal Yolu" projesi, ziyaretçilere bu destanı daha yakından deneyimleme imkânı sunuyor. Bigalı köyü yakınlarında yer alan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’ndaki ilk karargahının bulunduğu bölgede oluşturulan "Mustafa Kemal Yolu" projesi, tarihi bir yolculuğa davet ediyor. Proje, Atatürk’ün 25 Şubat 1915’te Çanakkale’ye ayak basmasından, 18 Mart Zaferi’ne kadar olan 289 gün boyunca cephe ve karargah alanlarını içeriyor. Atatürk’ün Çanakkale’deki kritik rolünü vurgulayan proje, ziyaretçilere Atatürk’ün hareketlerini ve savaş stratejilerini canlandırmalar aracılığıyla deneyimleme fırsatı sunuyor. Rotada, Atatürk’ün Bigalı, Kemalyeri, 180 Rakımlı Tepenin Güneyi, Düztepe’nin Güneyi ve Çamlıtekke’de kurduğu karargahları takip etmek mümkün olacak. Projede özellikle çocuklar için özel alanlar tasarlanırken, konaklamalı turlar için kamp alanları da oluşturulacak. Toplamda 17 kilometrelik bir rotayı kapsayan çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı ve bu yıl içinde ziyarete açılması planlanıyor. Çalışmaların etkili bir şekilde sunulabilmesi için, Tarihi Alan Kılavuzlarına yönelik saha içi teorik eğitim programı da gerçekleştirildi. Programa Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Doç. Dr. Barış Borlat ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Sabah katıldı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın bu önemli projesi, bölgenin tarihi ve kültürel mirasını koruma ve ziyaretçilere daha etkileyici bir deneyim sunma yolunda önemli bir adım oldu.
Ankara Engelli bireylerin asker kınasından renkli sahneler Ankara’da temsili askerlik yapacak 22 zihinsel engelli bireyin hayalini kurduğu asker kınası renkli anlara sahne oldu. Ankara’nın Mamak ilçesindeki Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi’nde 22 zihinsel engelli birey, 16 Mayıs 2024 tarihinde bir günlük temsili askerlik yapacak. Asker uğurlama töreni öncesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde engelli bireyler için temsili kına gecesi programı düzenlendi. Program, Engelsiz Yaşam Korosu’nun oyunu ile başladı. Ardın engelli bireylerin ellerine kına yakıldı. Bireylerin ellerine kına yakılması esnasında aileler gözyaşlarını tutamadı. Oyun havaları ile devam eden program asker kıyafeti şeklindeki pastanın kesilmesinin ardından sona erdi. Etimesgut Belediyesi Engelliler Komisyonu Başkanı Taşkın Ayvaz, askerlik çağı gelmiş engelli bireylere heyecan yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. "İçtimaya girecek ve yemin töreni edecekler" 16 Mayıs tarihide engelli bireyleri askere göndereceklerini belirten Ayvaz, “Bir günlüğüne gidip gelecekler ve orada temsili askerlik törenini yapacaklar. Normal askerlik kıyafetlerini giyecekler. İçtimaya girecek ve yemin töreni edecekler. Bütün askerlik görevlerini yaptıktan sonra aynı gün teskere alacaklar. Terhis kağıtlarını alıp ailelerine geri dönecekler” şeklinde konuştu. "21 yıldır bu özlemi çekiyordum" Askerlik kınası yaptırdığı için mutlu olduğunu ifade eden Adem Lekesiz ise, “Çok mutluyum. 21 yıldır bu özlemi çekiyordum. 41 yaşındayım. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Kınamızı yaktık sağ olsunlar. Heyecanlıyım ve kalbim küt küt atıyor” diye konuştu. Anne Emsel Lekesiz ise oğlunun asker kınasını gördüğü için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Engelli Bireyler, Mamak’ta Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi’nde 16 Mayıs’ta 1 günlük temsili askerlik yapacak ve terhis kağıtlarını alacak.
Hatay Yürekleri ısıtan görüntü: Engelli gencin annesinin hayaline tüm konteyner kent ortak oldu Hatay’da konteyner kentte ailesiyle birlikte yaşayan zihinsel engelli Onurcan Vurgun’un 1 günlük temsili askerliği öncesi kına gecesi düzenlendi. Kına gecesinde düzenlenen eğlenceye tüm konteyner kent ortak olurken, anne Fatma Vurgun’un hayalleri gerçek oldu. Asrın felaketi sonrası 26 yaşındaki zihinsel engelli Onurcan Vurgun ve ailesi Antakya ilçesinde konteyner kentte yaşamaya başladı. Konteyner kent sakinleri tarafından sevilen zihinsel engelli genç için 16 Mayıs tarihinde temsili olarak yapacağı askerlik görevi öncesi kına gecesi düzenlendi. Türkülerin söylendiği, halayların çekildiği kına gecesine konteyner kent sakinleri de eşlik etti. Kına gecesinde zihinsel engelli gencin annesi Fatma ve babası Aşır Vurgun duygusal anlar yaşadı. “Rabbime şükür bugün kınasını yaptık, gözümüzde kalmadı” Anne Fatma Vurgun, evladına düzenlenen kına gecesi sonrası çok mutlu olduğunu belirterek “İki evladım var, birisi Onurcan o da rahatsız. Rabbime şükür bugün kınasını yaptık, gözümüzde kalmadı. Bir gün de olsa vatana, millete hayırlı olur inşallah. Çok mutluyum bir anne olarak. Onurcan 26 yaşında, çok güzel bir duygu. Benim çocuğum 5 yaşında rahatsızlık geçirdi. Ben bugüne getirene kadar çok zor günler geçirdim. Tüm konteyner kent, eş, dost ve akrabalarımız Onurcan’ın kınasına geldiler. Çok mutlu olduk oğlum da ben de” dedi. Baba Aşir Vurgun da duygusal anlar yaşayarak “Onurcan ikinci evladımız. Doğuştan zihinsel engelli. Çok şükür bu günlerimize geldiğimiz için. Askerliğini özel olduğu için 1 gün yapacak. Rabbim nasip ederse. Mutluluk demek ne demek, çok mutluyum” ifadelerini kullandı.