YEREL HABERLER - 04 Aralık 2016 Pazar 12:30

Bakan Tüfenkci Malatyalı bürokratlar ile bir araya geldi

A
A
A
Bakan Tüfenkci Malatyalı bürokratlar ile bir araya geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul’da Malatyalı Bürokratlar Platformunun konuğu olarak, Malatya’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
İstanbul’da görevli Malatyalı bürokratların katıldığı toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kentte kazandırılan yatırım ve devam eden projeler hakkında bilgiler verdi. Malatya’nın sanayi alt yapısı olarak bölgedeki illere göre en iyi konumda olduğunu söyleyen Tüfenkci, 3.Organize Sanayi Bölgesinin kazandırılması adına çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Malatya 3.Organize Sanayi Bölgesinin de bin 800 dönümlük alanı istimlak ettiklerini ifade eden Bakan Tüfenkci, “Türkiye’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının organize sanayi bölgelerinde istimlak için ayırdığı bütçe 25 milyon TL. Ama sadece Malatya’da bu tutar 60 milyon TL tutuyor. Allah’a hamd olsun bize bakanlık görevi tevdi edildikten sonra bu işle yakından ilgilendik ve o dönemin ilgili bakanlıkları ile görüşerek bu işi çözdük. İnşallah bu yıl sonu artan ödeneklerden de buraya aktarılacak. Geri kalan ödeneğin de 2017 yılında aktarılması için konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
“Malatya’yı bir bütün olarak kalkındıracağız”
Malatya’nın açıklanan cazibe merkezleri arasında yer alması nedeniyle kente gelecek yatırımcının çok fazla olacağına inandığını ifade eden Tüfenkci, “Bütün bunları yaparken de özellikle Malatyalı hemşehrilerimizin arasında ayrımcılık yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Şehrimizi ayrıştırmadan ötekileştirmeden bir bütün olarak kalkındıracağız. Malatya’nın hem sosyal dinamiklerini hem ekonomik dinamiklerini harekete geçirmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Malatya’nın nüfusunun artması gerektiğini de vurgulana Tüfenkci, “Malatya’nın bir özelliği var hem göç alıyor hem göç veriyor. Bazı yatırımların ekonomin canlılığını koruyabilmesi için nüfusun da artması lazım” dedi.
Yazıhan’a Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kazandırılıyor
Cazibe merkezileri olacak iller arasında Malatya’nın olmasının çok ok önemli olduğunu dile getiren Tüfenkci, kente kazandırılacak büyük projeler hakkında bilgiler verdi. Yazıhan bölgesine Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kuracaklarını ifade eden Tüfenkci, şuanda istimlak sorunun çözülmesi için çalışma yapıldığını kaydetti. Yazıhan bölgesinde geniş bir alanda Hayvancılık Organize Sanayi bölgesini hayata geçireceklerini belirten Tüfenkci, “Burada belli besi imkanı, yem fabrikaları ve ticaretini yapacakları alanlar olacak. Hayvancılık ile ilgili tüm işlemlerinin yapıldığı bir alan olacak. Bölgenin hayvan pazarını elde tutacak bir vasfa sahip olacak” ifadelerine yer verdi.
Malatya’nın sor alt yapısı tamamlanıyor
Malatya’da yapımı tamamlanmak üzere olan yeni stadyumun da kısa süre sonra futbolseverlere hizmet vereceğini aktaran Tüfenkci, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Malatya’ya gelerek yatırımları yerinde gördüğünü de söyledi. Yeni stadın yanı sıra kente kazandırılan diğer spor yatırımlarını da anlatan Tüfenkci, “Malatya’nın spor alt yapısı bakımından bütün eksiklikleri bitirilmiş olacak. Yazıhan’a çok güzel geleneksel sporların yapıldığı cirit atlı sahası 15 milyon bütçe ile yapılacak. Bakanımız talimatını verdi. Bu Türkiye’de de bir ilk olacak” dedi.
“Hikayeyi gerçeğe dönüştüreceğiz”
Akçadağ ilçesine Mermer Organize Sanayi bölgesinin kazandırılması adına da önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Tüfenkci, “İnşallah 2017 yılı içerisinde bunu hayata geçirmiş olacağız. Çünkü bu konu adeta yılan hikayesine dönüştü, biz bunu hikayeden çıkartıp gerçeğe dönüştürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“İkinci üniversiteyi kazandırıyoruz”
Malatya’ya ikinci bir devlet üniversitesi açılması yönünde de çalışmaların son aşamaya geldiğini ve son olarak Malatya heyeti olarak YÖK Başkanı ile görüştüklerini hatırlatan Tüfenkci, bu konuda da yakın bir tarihte çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
“Üniversiteye 100 yeni kadroyu aldık”
Malatya’nın sağlık alanında da öncü bir şehir olması için mücadele ettiklerini belirten Bakan Tüfenkci, Karaciğer Nakil Hastanesinin açılarak bölgeye hizmet verdiğini söyledi. Ancak Maliye Bakanlığının üniversitelere kadro vermemesi nedeniyle Karaciğer Nakil Hastanesi’nde 100 yatağın hizmet veremediğini belirten Tüfenkci, konunun kendilerine Rektör Prof.Dr. Ahmet Kızılay tarafından iletilmesinin ardından Maliye Bakanlığı ile görüştüğünü ve bu sorunu da çözdüklerini söyledi. Bakanlığın genel bütçeden İnönü Üniversitesine 100 hemşire kadrosu vermesi ile kullanılamayan 100 yatağında artık hizmet verecek duruma geleceğini ifade eden Tüfenkci, “Hasta talebi var ama yeterli eleman olmadığı için yatakları odaları boş tutuyorduk, İnşallah yıl bitmeden hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir MÜSİAD İzmir’den kan bağışı kampanyası Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin gençlik kurulu, kan stoklarında yaşanan azalma nedeniyle "Sen Kan Ver, Kızılay Can Versin" sloganı ile kan bağış kampanyası düzenledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin gençlik kurulu, Kızılay’ın kan stoklarında son günlerde yaşanan azalma üzerine bağış programı düzenledi. Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezinde düzenlenen kampanyaya; Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş, MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, Gençlik Kurulu Başkanı Alper Atlı, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı. “Bütün vatandaşlarımızı kan bağışlamaya davet ediyorum” Kan bağış kampanyasında konuşan MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, “MÜSİAD olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olmaya çalıştık. Her konuda çalışmaya devem ediyoruz ve edeceğiz. Bugün üyelerimizle kan bağışında bulunarak gönüllere can ve nefes oluyoruz. Kan, hayati bir maddedir. Hiç beklemediğimiz bir anda kana ihtiyaç duyabiliriz. Çünkü kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu doğrultuda bizler de sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sorumluluktan hareketle üyelerimizin ve üye firma çalışanlarımızın katılımlarıyla Türk Kızılay’ı işbirliğinde kan bağışı kampanyası gerçekleştiriyoruz. Yaz aylarına girmemiz nedeni ile kan bağışının düşük olduğu bir döneme giriyoruz. Buradan bütün vatandaşlarımızı kan bağışlamaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş da kan bağışının önemine dikkat çekerek, yeterince kan bağışı alamadıkları zaman hastanedeki ihtiyaç sahiplerinde de ciddi bir mağduriyetin ortaya çıktığını vurguladı.
Elazığ Türkiye’nin en büyüğü: Üretilen çantalar 26 ülkeye ihraç ediliyor Elazığ’daki Organize Sanayi Bölgesi’nde 12 bin metrekare alan üzerine kurulan dünyanın 3’üncü, Türkiye’nin ise en büyük çanta fabrikası, ürettiği çantaları 26 ülkeye ihraç ederek, 700 kişiye istihdam sağlıyor. Elazığlı iş adamı Gürkan Talo, Organize Sanayi Bölgesi’nin 6’ncı bölge teşviklerinden yararlanmasının ardından İstanbul’da bulunan iş yerini Elazığ’a taşıyarak, 12 bin metrekare alan üzerine dünyanın 3’üncü, Türkiye’nin ise en büyük çanta fabrikasını kurdu. Burada üretilen ürünler diğer illere gönderilirken, 26 ülkeye de ihraç edilmeye başlandı. 700 vatandaşa ekmek kapısı olan Türkiye’nin en büyük çanta fabrikasında üretilen ürünler, başta Almanya, Fransa ve Belçika’ya ihraç edilerek Elazığ ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Talo Çanta Fabrikası sahibi Gürkan Talo, bundan sonraki hedeflerinin dünyada birinci sıraya yükselmek olduğunu ifade etti. Çanta fabrikasının Organize Sanayi Bölgesi’nde 12 bin metrekare kapalı alanda kurulu olduğunu belirten Talo, ’’Yaklaşık 700 personel ile Elazığ’dan yaklaşık 26 ülkeye çanta ihracatı yapan bir fabrikayız. Kapasite olarak Türkiye’de birinci, dünyada ise 3’üncü sıradayız. Bir rakibimiz Çin’de, bir diğeri ise Pakistan’da var. Onların dışında dünyada kapasite olarak 3’üncü sırada biz varız. 700 çalışanımızdan 650’si kadın istihdamından oluşmaktadır. Kadınlara istihdamda öncelikli olarak yer vermemizin nedeni ise kadınların iş gücüne olan katkılarında inanılmaz bir bereket gördük. Bundan dolayı da çalışanlarımızın çoğunluğunu kadın tercih ettik. Bu fabrikada kedi çantasından kadın kol çantasına, seyahat çantasından elbise çantasına, kısaca çantayla ilgili bütün ürünlerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Elazığ’da üretmiş olduğumuz çantalarımızı dünyanın üç kıtasına yollamanın gururunu yaşıyoruz. Bütün lojistik merkezlere Elazığ müthiş derecede yakın konumda. Elazığ’a yatırım yapmamızın en büyük nedenlerinden bir tanesi de 6’ıncı bölge teşviklerinden yararlanmasıdır. 6’ncı bölge teşviklerinden faydalandığımız için imalatımızı İstanbul’dan Elazığ’a taşıdık. Bundan dolayı da çok memnunuz. Bundan sonraki hedeflerimiz, nasip olursa dünyada birinci olmayı planlıyoruz. Şu anda ilk üç firma arasındaki üretimlerde çok büyük farklılıklar yok, ulaşılabilir bir fark var. Nasip olursa bu gururu Elazığ’a kavuşturacağız” dedi.