YEREL HABERLER - 27 Şubat 2017 Pazartesi 17:24

Malatya’da Referandum çalışmasında çalınmadık kapı bırakılmayacak

A
A
A
Malatya’da Referandum çalışmasında çalınmadık kapı bırakılmayacak

Ankara Arena’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısına katılan Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, "Çalınmadık hiçbir kapı bırakmadan, tutmadık el bırakmadan halkın tamamına giderek bu meseleyi anlatacağız" dedi.
Kahtalı Parti binasında İHA’ya yaptığı açıklamada, Nisan ayında yapılacak referandumda vatandaşların sistem değişikliğini oylayacağını kaydederek, Malatya’nın 716 mahallesinin tamamında etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Parti teşkilatı olarak her yere ulaşıp Anayasa referandum oylaması meselesini anlatacaklarını belirten Kahtalı, “Sayın Başbakanımızın da katıldığı Ankara’da yoğun bir katılımın olduğu bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdik. Malatya’mızdan da yaklaşık 1000 kişilik bir katılım oldu. O heyecanı yaşamak istedik. Çünkü bu bir sistem değişikliği. Türkiye parlamenter sistemden, cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine geçecek nasip olursa. Bütün vatandaşlarımıza hiçbir kapı bırakmadan, hiçbir tutmadık el bırakmadan tamamına giderek bu meseleyi anlatacağız. Bununla da ilgili istişareler yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız en ince detayına kadar bu 18 maddeyi orada açıklamış oldu. Biz de inşallah nasip olursa, Malatya’mızda 716 mahallemizin tamamında etkinlikler düzenleyeceğiz. Gerek el broşürleri, gerek duyuru araçları, gerekse de teşkilatımızın tamamının, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın tamamıyla birlikte il SKM’mizin hazırlamış olduğu plan doğrultusunda inşallah bütün vatandaşlarımıza gideceğiz ve bu meseleyi anlatacağız” diye konuştu.
“İnşallah biz de burada bir rekor çıkaracağız”
Kurulduğu günden bugüne Malatya’nın Ak Parti’ye hep sahip çıktığını ve referandumda da önemli bir oy beklediklerini ifade eden Kahtalı, “Ak Parti 2002 yılında girdiği ilk seçimde Türkiye genelinde yüzde 30’larda oy almışken, Malatya’da yüzde 50’nin üzerinde bir destekle kabul gördü. Ondan sonra da her seferinde oylarını arttırarak en son geçen 1 Kasım seçimlerinde de yüzde 68 gibi büyük bir destek vererek Ak Parti’yi Türkiye’de yine iktidar etti. Bu anlamda Malatya’mız ile 2 referandum daha yaşamış olduk. Biri Anayasa referandumu idi. Orada yüzde 75 gibi bir destek vermişlerdi. Diğeri de cumhurbaşkanlığı idi. Orada da sayın cumhurbaşkanımıza yüzde 70’in üzerinde bir destek vermişlerdi. Nasip olursa bu hedeflerimizin daha da üzerinde olacak. Malatyalı hemşerilerimiz her zaman davasına, vatanına, milletine çıkmıştır. Sayın cumhurbaşkanımıza olan sevdası farklı bir il Malatya. Geçen Malatya’da yapılan mitingde oraya gelip sadece o alan içerisinde 90, dışarıdakilerle birlikte 100 bin kişi sayın cumhurbaşkanımızı dinleşmiştir. Cumhurbaşkanımız kendisi de ifade etti, ‘Malatya’dan rekor bekliyorum’ dedi. İnşallah biz de burada bir rekor çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Deniz üstünde sürpriz evlilik teklifi Bartın’da yaşayan Erkan Bostancı, sosyal medyada tanıştığı Ceyda Karagöl’e gezme amacıyla davet ettiği Amasra’da, önceden süslettiği bir yat içerisinde evlilik teklifinde bulundu. Olacaklardan habersiz Bostancı ile buluşan Karagöl, sürpriz teklifle büyük heyecan ve mutluluk yaşadı. Bartın Liman Başkanlığında güvenlik görevlisi olarak çalışan Erkan Bostancı (31), 9 ay önce Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde yaşayan Ceyda Karagöl ile tanıştı. Arkadaşlıklarını ilerleten çift, 2 hafta önce ailelerini de tanıştırdı. Gezmek amacıyla Ceyda Karagöl’ü Amasra’ya davet eden Erkan Bostancı, büyük limanda gezerlerken bir tekneye girdi. Süslenmiş tekneyi görünce büyük heyecan yaşayan Karagöl’ün yaşadıklarının ardından ise heyecanı mutluluğa dönüştü. Bir anda diz çöken Bostancı, cebinden çıkardığı yüzüğü vererek Karagöl’e evlilik teklifinde bulundu. Ceyda Karagöl’ün teklifi kabul etmesinin ardından pasta kesilerek günün anısına teknede fotoğraf çektirildi. Evlilik teklifi beklediğini ama böyle bir organizasyonla yapılan bir teklifi beklemediğini anlatan Ceyda Karagöl, "Gezmek için gelmiştim, böyle bir şey beklemiyordum. Birden bu ortamı görünce çok heyecanlandım. Her şey çok güzeldi. Çok mutlu oldum" diye konuştu. Erkan Bostancı ise kendileri için unutamayacakları bir gün olması amacıyla farklı bir şekilde evlilik teklifinde bulunmak istediğini belirterek, "Liman Başkanlığında çalıştığım için denize ve teknelere ilgim vardı. Hayatımda bir kere yapacağım bir şeyin özel olmasını istedim. Denizde olsun, denizin güzelliğini bu mutlu günümüzde yaşayalım istedim" diye konuştu. Sürpriz teklifin yapıldığı Gökdeniz-3 yatının sahibi Mücella Albayrak ise gençlerle birlikte kendisinin de çok heyecanlandığını ifade etti. 20 yıldır tekne süslemesi yaptığını ve binlerce gencin mutluluğuna ortak olduğunu hatırlatan Albayrak, her seferinde gençlerle birlikte o özel anları tekrar tekrar yaşadığını kaydetti.