YEREL HABERLER - 28 Temmuz 2017 Cuma 18:08

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası

A
A
A
Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final B Grubu Müsabakaları için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, “Alanımız her yönüyle müsabakalara hazır duruma getirildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final B Grubu Müsabakaları için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, “Alanımız her yönüyle müsabakalara hazır duruma getirildi. Tüm hemşehrilerimizi Cumartesi sabahı düzenleyeceğimiz açılış törenimize ve hemen akabinde yapılacak atlı okçuluk yarışmalarına davet ediyorum” dedi.


Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile ortaklaşa düzenleyecekleri Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final B Grubu Müsabakaları için Malatya’ya gelen misafirleri ziyaret ederek, müsabakaların yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.


Müsabakalar öncesindeki son durum hakkında Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a bilgiler veren Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu, Malatya’da tarihi sporlara karşı çok güzel bir ilgi ve desteğin olduğunu söyleyerek, hafta sonundaki maçların da büyük ilgi göreceğine inandığını belirtti.


Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final B Grubu Müsabakalarının açılış töreninin Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımıyla 29 Temmuz Cumartesi günü saat 09.30’da MAŞTİ yanındaki alanda yapılacağını ifade etti.


Yarışmaların düzenleneceği alanda ve etrafında gerçekleşen çalışmaların tamamlandığını dile getiren Belediye Başkanı Polat, “Müsabakalara katılacak kulüp idarecileri, sporcular ve antrenörlerimiz ile bir araya geldik, ayrıca müsabakaların önemli aktörlerinden atların barındıkları ağıllardaki son durumu inceledik. Buradaki bütün hazırlıklar tamamlandı, alanımız her yönüyle müsabakalara hazır duruma getirildi. Tüm hemşehrilerimizi Cumartesi sabahı düzenleyeceğimiz açılış törenimize ve hemen akabinde yapılacak atlı okçuluk yarışmalarına davet ediyorum. Müsabakalara atlarıyla birlikte katılacak olan tüm sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum. Ülkemizin farklı kentlerinden Malatya’ya gelen kıymetli misafirlerimizi ağırladığımız için ayrı bir onur duyuyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak yarışmalara en güzel şekilde ev sahipliği yapacağız” ifadelerini kullandı.


Başkan Polat, tarihi sporları yaşatmak adına imkanları ölçüsünde gereken desteği verdiklerini vurgulayarak, “Bu oyunlar bizim tarihimizden gelen önemli kültürel değerlerimizdir. Binicilik ve okçuluk bizim ata sporumuzdur, her ikisini birleştirerek düzenleyeceğimiz müsabakalarımız bir nevi festival havasında geçecek. Bizlerde festivalimizin sorunsuz geçmesi için tüm tedbirleri alıyoruz, ön hazırlıklarımızı tamamladık ve artık maçları bekliyoruz. Hafta sonu hemşehrilerimize şölen havasında geçecek yarışmalar izlettireceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu. ‘2023 Yılının En İyileri’ ödül töreni, spor, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla Volkswagen Arena’da gerçekleştirildi. “Türkiye’nin spordaki yükselişi çok daha uzun yıllar devam edecek” Törende Yılın Sporcusu Ödülü’nü milli voleybolcu Melissa Vargas’a takdim eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, “70. yıl dile kolay. Bu büyük bir emeğin ve özverinin sonucu. Ben bu vesileyle bu güzel geleneği 70 yıl boyunca inşa eden, taşıyan ve bundan sonra sürdürecek olanlara minnetlerimi ve saygılarımı arz ediyorum. Spor; birleştiren, iyileştiren ve umut veren bir olgu. O yüzden sporun, sporcunun olduğu her alan bizler için çok özel ve bu özel gece her yıl olduğu gibi bu yıl da bizler için hem mutluluk dolu hem umut dolu. Türkiye her alanda olduğu gibi sporda da yükselen bir yıldız. İnanıyorum ki Türkiye’nin spordaki yükselişi çok ama çok daha uzun yıllar devam edecek ve her alanda Türkiye’yi, İstiklal Marşımızı ve ay-yıldızımızı gururla dalgalandıracak sporcularımız. Bu anlamda yeni başarılarla, yeni mutluluklarla her birimizi sevindirecekler” dedi. 2023’de Sporun En’leri şu şekilde: Gillette Yılın Futbolcusu: Mauro Icardi Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu: Buse Naz Çakıroğlu Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Arda Güler Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı: Golbol Kadın Milli Takımı Yılın Antrenörü: Daniele Santarelli Yılın Takımı: A Milli Kadın Voleybol Takımı Yılın Sporcusu: Melissa Vargas Ariel ile Sporda Yılın En Temiz Hareketi Ödülü: Necla Güngör Kıragası Namık Sevik Ödülü: Gürcan Bilgiç Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü: Rıfat Hamza Taş Adel/Faber-Castell Yılın İz Bırakan Sporcusu Ödülü: Aysu Türkoğlu Altınyıldız Classics Ödülü: Semih Kılıçsoy 7Days Eurolague Ödülü: Fenerbahçe Basketbol Takımı Erdoğan Demirören Büyük Ödülü: Türkiye Bisiklet Federasyonu