YEREL HABERLER - 16 Ağustos 2017 Çarşamba 14:58

Olimpik havuz yapımında yeni ihale süreci

A
A
A
Olimpik havuz yapımında yeni ihale süreci

İnşaat aşaması yüzde 40 seviyesinde iken bahar aylarında yüklenici firması tarafından yapımı durdurulan olimpik havuz inşaatında yeni süreç belli oldu.

İnşaat aşaması yüzde 40 seviyesinde iken bahar aylarında yüklenici firması tarafından yapımı durdurulan olimpik havuz inşaatında yeni süreç belli oldu. Haziran ayı içersinde mevcut yüklenici firmanın iş akdini fesih eden Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün, Eylül ayı içersinde yeni bir ihale süreci başlatacağı belirtildi.


Şeker arazisine yaptırılan ve temeli 2016 yılında atılan 2 bin 500 koltuklu, çift tribünlü, 10 kulvarlı 50 metre uzunluğundaki, 2,5 metre derinliğindeki havuz için 1 yılda teslim edilme taahhüdü bulunuyordu. Nisan 2017 itibariyle sadece yüzde 40 seviyesine ulaşan ve kaba inşaatı bitiren müteahhit firma, o tarihten sonra çivi ile çakmadı. Yazışmaların ve yasal süreçlerin tamamlanmasıyla birlikte firmanın ihalesi Haziran içerisinde fesih edilirken, yeni ihale sürecinin Eylül ayına alındığı açıklandı. Toplamda 21 milyonu bulan yatırım için geriye kalan işlerin tahmini rakamı ise 15 milyon TL civarında.


Yatırımlar bitince spor komleksine dönecek


Malatya’ya yapılan yeni statta olduğu gibi tamamlama ihalesine çıkacağı belirtilen bakanlığın bu kez yeni havuzu bitirme, yeni salon ve gençlik spor il müdürlüğü hizmet binası alanlarının çevre düzenleme işlerini de projeye dahil ettiği ifade edildi. Yaklaşık 2 milyon TL’ye çevre düzenleme işi, 13 milyona da havuzu tamamlama işi için ön gören uzmanlar tüm bu çalışmaların ancak 2018 yılı sonunda tamamlanacağını düşünüyor. Şeker arazisine yapılan spor yatırımlarının tamamlanması ile Malatya spor camiası, 4 bin kişilik bir spor salonuna, 2 bin 500 kişilik bir tam olimpik yüzme havuzuna, gençlik spor il müdürlüğü yeni hizmet binasına, 2 tenis kortuna, 3 yavru spor salonuna, tam donanımlı gençlik merkezine ve bir adet tırmanış duvarına sahip olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Yılmaz Büyükerşen’in ve 22 belediye bürokratının yargılandığı dava ertelendi Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile 22 belediye bürokratının yargılandığı ‘İhaleye fesat karıştırma’ davası 18 Ekim’e ertelendi. 28 Ocak 2013’te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve neticesinde kamu zararına neden olmasıyla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde 23 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 31 Mart 2024’e kadar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görev yapan 86 yaşındaki Yılmaz Büyükerşen ve 22 belediye bürokratı hakkında, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘Edimin ifasına fesat karıştırma’ ve ‘Kamu görevlisinin resmî evrakta sahteciliği’ suçlarından 2016 yılında beraat kararı verilmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Büyükerşen ve belediye bürokratlarının söz konusu suçlardan verilen beraat kararının bozulmasına ve yeniden yargılanmalarına karar verdi. Dava Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrardan görülmeye başladı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, haklarında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep edilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 22 belediye bürokratı katılmazken, taraf avukatları katıldı. Avukatların savunmalarını yaptığı duruşma, ara kararlarla ilgili sayıştay emekli denetçilerden rapor aldırılmasına karar verilerek, 18 Ekim’e ertelendi.
Muğla Başkan Aras’tan orman yangın uyarısı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Muğla’da gerçekleştirdiği ‘Orman Benim’ kampanyasına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Gülağzı Mahallesi karayolu kenarında bulunan ormanlık alanda hem çöp topladı, hem de orman yangınları konusunda uyardı. Çöpleri toplamanın marifet olmadığını, esas olanın atmamak olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ”Bugün Tarım ve Orman Bakanlımızın düzenlediği bir etkinlik var. Orman Benim kampanyası. Sayın Bakanımızın başlattığı bu kampanyayı biz de destekliyoruz. Ormandayız. Yol kenarındayız. Ana yol kenarındayız. Marmaris, Fethiye ve Antalya’ya ulaşımın sağlandığı bir karayolu burası. Yolun kenarında ormanlık alan var. Buralardan topladığımız çöpler inanılmaz. Cam şişeleri, çöpler, soda şişeleri, plastikler, sigara izmaritleri, sigara paketleri var. Toplamak marifet değil, atmama marifet. Kirletmemek lazım, atmamak lazım. Bunları ormana attığımızda güneş devreye girince ısıyı arttırıyor ve düşen yaprakları tutuşturuyor ve sonra da orman yanıyor. Ondan sonra da televizyon izlerken veya yangını görünce diyoruz ki, eyvah yine ormanı yaktılar. Halbuki ormanı sen yaktın. Attığın şişe ile veya attığın çöp ile ormanı sen de yakmış olabilirsin. Önemli olan burada tekrar uyaralım. Arabaların camından lütfen, şişeyi, çöpü, sigara izmaritini dışarı atmayalım. Şu anda orman yangınlarına dikkat çekmeye çalışıyoruz. Ben Muğlalı hemşehrilerimi biliyorum ki, bu konuda çok duyarlılar. Tekrar söylüyorum. Lütfen ormanlarımızı temiz tutalım. Orman yangınlarına sebep olacak herhangi bir girişimde bulunmayalım. Buna meydan vermeden ormanlarımızı koruyalım” dedi.