GENEL - 11 Eylül 2017 Pazartesi 18:01

Arapgirliler piknikte bir araya geldi

A
A
A
Arapgirliler piknikte bir araya geldi

Türkiye’nin değişik şehirlerinde ve Malatya’da yaşayan Arapgirliler, Arapgir Belediyesi ile Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin organize ettiği piknikte bir araya geldi.

Türkiye’nin değişik şehirlerinde ve Malatya’da yaşayan Arapgirliler, Arapgir Belediyesi ile Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin organize ettiği piknikte bir araya geldi.


Arapgir ilçesi Kayaarası Kanyonunda gerçekleşen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Kaymakamı Salih Sak, Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kamuran Sezer ile çok sayıda Arapgirli vatandaş katıldı.


Katılımcılara ilçeye özgü yöresel yemeklerinin ikram edildiği etkinlikte konuşan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu,”Arapgir’in keşfedilmeye hazır vadisini turizme kazandırma yolundaki adımlarımız devam ediyor. İki ay önce gerçekleştirdiğimiz fotokamp etkinlik alanındayız.Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin üyeleri ile Arapgir’in yakın merkezdeki gurbette gelen hemşehrilerimizle bir piknik yaptık.Kozluk vadisinin içerisinde çayıyla,reyhanıyla,balığıyla,üzümüyle insanların muhabbeti ile dolu dolu bir gün geçirildi.Gelen insanlar Arapgir’i konuştular.Etkinliğin insanlarımızın birlik ve beraberliğine ortam hazırladığını düşünüyoruz.Bu noktada tüm katımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu


İstanbul, Ankara, İzmir ve Malatya’daki Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyelerinin ve ilçe yöneticilerinin katılımı ile geniş katılımcı bir etkinlik düzenlendiğini belirten Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kamuran Sezer ise, “Bu tür etkinliklerin hemşehrilerimizi bir araya getirmesi ve birbirleri ile tanışması açısından önemi büyük. Bu tür etkinlikleri daha da çoğalmak istiyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Hayırseverlerden Suvaran köyü öğrencilerine kırtasiye desteği Muş’ta Hayırda Buluşanlar Topluluğu gönüllüleri tarafından ÖSYM’nin düzenlediği sınav çıkışlarında toplanan kırtasiye malzemeleri, Suvaran Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencilerine dağıtıldı. Muş’ta faaliyet gösteren Hayırda Buluşanlar Topluluğu gönüllüleri, ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların ardından toplanan kullanılabilir durumdaki kırtasiye malzemelerini ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdı. Toplanan kalem, silgi ve benzeri malzemeler Suvaran Köyü İlk ve Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilere dağıtıldı. Gönüllüler tarafından yürütülen çalışma kapsamında sınav sonrası öğrencilerin geride bıraktığı kırtasiye malzemeleri tek tek toplanarak ayrıştırıldı. Kullanılabilir durumda olan malzemeler paketlenerek Suvaran Köyü İlk ve Ortaokulu’na götürüldü. Okulda düzenlenen dağıtımda öğrenciler kırtasiye setlerini alırken büyük mutluluk yaşadı. Hayırda Buluşanlar Topluluğu Başkanı Hatip Erdoğmuş, yaptıkları çalışmanın hem israfı önlediğini hem de öğrencilere destek sağladığını belirterek, "ÖSYM sınavlarının ardından öğrencilerin kullanmadığı kırtasiye malzemelerini gönüllülerimizle birlikte topluyoruz. Bu malzemeleri ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırarak hem israfın önüne geçiyoruz hem de onların eğitim hayatına küçük de olsa katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bugün de Suvaran Köyü İlk ve Ortaokulu’ndaki öğrencilerimize bu malzemeleri ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Erdoğmuş, benzer sosyal sorumluluk projelerini sürdüreceklerini ifade ederek destek veren gönüllülere ve duyarlı vatandaşlara teşekkür etti. Yapılan yardımla öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunulması hedefleniyor.