GENEL - 19 Eylül 2017 Salı 16:03

Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen:

A
A
A
Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen:

Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, Irak’ta sözde bağımsız Kürdistan için yapılacak referanduma tepki göstererek, "Bunlar kurdukları hayallerin başlarına yıkılacağını hayal edemiyor” dedi.

Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, Irak’ta sözde bağımsız Kürdistan için yapılacak referanduma tepki göstererek, "Bunlar kurdukları hayallerin başlarına yıkılacağını hayal edemiyor” dedi.


Geçen, yapılması planlanan referandumun bölgede bir İsrail devletinin kurulması anlamına geldiğini söyleyerek, Kuzey Irak’taki referandum girişimine tepki gösterdi. Geçen, “Bölgede eğer bir sözde Kürdistan devleti kurulursa bu sınır güvenliğimizin ihlal edileceği anlamına gelir. Bölgede emperyalist güçlerin bir takım planları var ama bunlar Türk milletinin kudretini ve gücünü anlayamıyorlar. Bunlar kurdukları hayallerin başlarına yıkılacağını hayal edemiyor. Türk devleti güçlü bir devlettir. Bölgesindeki hakim bir devlettir. Asla ve kata buna müsaade etmeyecektir. Biz Anadolu Selçuklu Ocakları olarak nasıl Türkmen dağında mücadeleye katkı sağlıyorsak, nasıl Halep’in kuzeyinde, Elbab’da varsak, yarın öbür gün de Musul’da olmasını biliriz. Kerkük’de olmasını biliriz. Musul ve Kerkük Türk toprağıdır, ata toprağımızdır, miras toprağımızdır. Buraların onlara asla peşkeş çekilmesini müsaade etmeyeceğiz. Bu referandum bizim için geçersizdir, hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Devlet yöneticilerimizin buna müsaade etmemesi gerekiyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)