GENEL - 20 Eylül 2017 Çarşamba 17:10

Battalgazi Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

A
A
A
Battalgazi Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Battalgazi Belediye Meclisi, iki gündem maddesi için olağanüstü toplandı.

Battalgazi Belediye Meclisi, iki gündem maddesi için olağanüstü toplandı. Toplantıda, Eskimalatya’da bulunan Kırk Kardeşler Mezarlığı İle Battalgazi Kale Surları’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne tahsisi görüşüldü.


Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında olağanüstü toplanarak, gündemine aldığı iki gündem maddesini görüştü. Yoklama, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantı, Battalgazi Belediyesi yeni hizmet binası meclis toplantı salonunda yapıldı.


Toplantının açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Geçtiğimiz günlerde Müzeler Genel Müdürümüz buraya geldi. Battalgazi’deki tarihi eserleri ve kültür varlıkları birlikte gezdik. Özellikle Eskimalatya’da bulunan Kırk Kardeşler Mezarlığı’nın kazı alanı düzeltilmesi ve yapılması noktasında oranın kendilerine devir noktasında talepleri oldu. Biz bu talep doğrultusunda zamana yenilmemek ve gecikmemek adına meclisi olağanüstü topladık. Surlarla ilgili çalışmaları biz kendimiz Belediye olarak şimdiye kadar gerek fonlarla, gerek kalkınma ile kendi yetkinliğimiz ile oranın rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerini yaptık. Kamulaştırma kısmında da kısımlar halinde biz Belediye olarak gerçekleştirdik. Orada aşağı yukarı 400 metrelik bir sur alanını da yaptık. Şimdi bundan sonraki süre için Müzeler Genel Müdürlüğümüz ve Kültür Bakanlığımızın nezaretinde devam etmesi anlamında buranın Kültür Bakanlığına devredilerek o işlemlerin bundan sonraki yapım ve restorasyon işlemlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülmesi için bizden tahsis istiyorlar. Biz de onlara istinaden olağanüstü toplandık” ifadelerini kullandı.


Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk gündem maddesi olarak Eskimalatya’da bulunan Kırk Kardeşler Mezarlığı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne tahsisi görüşüldü. Gündem maddesi yapılan görüşmelerin ardından oybirliği ile kabul edildi. Bir diğer gündem maddesi ise, yine Eskimalatya’da bulunan Battalgazi Kale Surlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne tahsisi görüşüldü. Bu gündem maddesi de yapılan görüşmelerin ardından oy birliği ile kabul edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yeni doğan bebeğini 3. kattan atarak ölümüne neden olan şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi Şişli’de yeni doğurduğu bebeğini 3. kattaki banyonun penceresinden apartman boşluğuna atan ve bebeğin cesedini çürümeye bırakan şüphelinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şişli’de 18 Aralık 2023’de yaşadığı evin banyosunda kendi başına doğum yaptığı ve ardından 3. kattaki banyonun penceresinden bebeğini aşağıya atarak ölümüne neden olduğu iddia edilen şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Kader K. (23) ‘şüpheli’ sıfatıyla, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ‘müşteki’ sıfatıyla, şüphelinin yeni doğan kızı ise hüviyeti meçhul bebek olarak ‘maktul’ sıfatıyla yer aldı. Yeni doğan bebeğini çürümeye bırakmış Hazırlanan iddianamede, polis ekiplerine yapılan ihbar üzerine olay yerine gidildiği ve 2 bina arasındaki boşlukta, yerde tamamen çıplak bebek cesedi bulunduğu belirtilerek soruşturma işlemlerine başlandığı aktarıldı. Bebeğin bulunduğu zeminin beton olduğunun aktarıldığı iddianamede, bebeğin baş bölgesinde parçalı kırık olduğu değerlendirilen derin yaralanmanın olduğu, kordon bağının bulunduğu ve bebeğin cesedinin çürümeye başladığı kaydedildi. Aile ve yakınlarının hoş karşılamayacaklarından korktuğu belirtildi İddianamede, şüpheli Kader K.’nın uzaktan akrabası ile evlilik dışı gönül ilişkisi olduğu, şüphelinin bu birliktelik nedeniyle gebe kaldığı, gebe olduğunu ailesine ve yakınlarına hoş karşılamayacaklarından korkması nedeniyle söyleyemediği, banyoda kendi başına doğum gerçekleştirdikten sonra ise durumu kimseye açıklamayacağını düşünerek içinde bulunduğu 3 kattaki evin banyo penceresinden yeni doğan bebeğini aşağıya, beton zemin üzerine attığı kaydedildi. ‘’Attıktan sonra baktığımda kanlı vaziyette yerde yatıyordu, sonrasında daha çocuğa hiç bakmadım’’ Şüpheli Kader K.’nın ifadesine de yer verilen iddianamede, doğumdan sonra bebeğin hiç yaşam belirtisi göstermediğini söyleyerek, ‘’Çocuğu olduğu haliyle banyonun camından aşağıya attım ve tekrar odama gittim. Attıktan sonra camdan baktığımda çocuk kanlı vaziyette yerde yatıyordu. Sonrasında daha çocuğa hiç bakmadım. Bu durumdan dolayı pişmanım’’ dediği anlatıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi Hazırlanan iddianamede şüpheli Kader K.’nın ‘beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan altsoya karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.