ASAYİŞ - 06 Ekim 2017 Cuma 18:17

Tütün üreticilerinin eylemine polisten müdahale

A
A
A
Tütün üreticilerinin eylemine polisten müdahale

Torba yasada yer alan tütün yasasına tepki gösteren üreticiler Malatya’da karayolunu kapatmak isteyince polis müdahale etti.

Torba yasada yer alan tütün yasasına tepki gösteren üreticiler Malatya’da karayolunu kapatmak isteyince polis müdahale etti.


Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde torba yasasında yer alan tütünle ilgili maddeye tepki gösteren üreticiler, ilçe merkezinden Malatya-Göşbaşı karayoluna kadar yürüdü. Güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan tütün üreticileri burada ana yolu kapatmak isteyince gerginlik yaşandı. Polis, yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu ancak üreticiler yolu kapamakta direnince biber gazlı müdahale geldi. Çevik kuvvet polisleri ile jandarma ekiplerinin müdahale ettiği üreticiler yol kenarındaki bir benzin istasyonuna sığınırken, bazı kişiler de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaklaşık 1 saat süren gerginliğin ardından tütün üreticileri yeniden ilçe merkezine dönerek, burada açıklama yapıp dağıldılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.