SPOR - 13 Ekim 2017 Cuma 16:58

Malatya’da 123 amatör spor kulübüne malzeme yardımı

A
A
A
Malatya’da 123 amatör spor kulübüne malzeme yardımı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca amatör spor kulüplerine 81 ilde eş zamanlı olarak spor malzemesi yardımı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca amatör spor kulüplerine 81 ilde eş zamanlı olarak spor malzemesi yardımı yapıldı. Malatya’da düzenlenen törenle 123 amatör spor kulübüne malzemeleri teslim edildi.


Törende konuşan Malatya ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, dağıtılan malzemelerin hayırlı olmasını dileyerek, "Bu malzemeler tamamen Genel Müdürlük tarafından kendilerine tescilli kulüplere miktarı ve kalitesi belli malzemeleri gönderdiler. Bakanlığımız tarafından 123 amatör spor kulübümüze gönderilmiştir. Bir takım eksiklikler olabilir, bu eksiklikleri gideririz biz. Sayın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüm gerçekten Malatya’ya geldiğinden beri amatöre çok büyük destek veriyor. Başta tesislerde olmak üzere geçen sene ve evvelki sene getirdiği malzemelerle Malatya amatörüne çok destek olmuştur. Bundan sonra da olacaklardır" dedi.


“Devletimiz var olduğu müddetçe yapmaya inşallah muktedir olacağız”


Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ise "Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki sezon yeni malzemeler ve daha fazla malzeme ile amatör spora destek olabilmeyi diliyoruz. Gençlik Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a ASKF genel başkanımıza, il teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm tesislerimizle ve tüm personelimizle aslında biz amatörün hizmetindeyiz. Biliyorsunuz bütün salon sporları, bütün açık saha sporları, futbol dahil, atletizm dahil, açık hokey dahil bir çok branşta bütün personelimizle hizmetinizde olmaya çalışıyoruz. Son 8 - 9 senedir bir yatırım ve bir atılım içerisine girdik. Bir çok tesis inşa ettik. Hepsi helali hoş olsun. Fazlasına da ihtiyacımız var. Devletimiz var olduğu müddetçe yapmaya inşallah muktedir olacağız. Daha iyiye daha güzele doğru en sonunda Güçlü Türkiye’ye doğru hep birlikte gideceğiz" şeklinde konuştu.


İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’nın konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Miktat Alan ve İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı kulüp idarecilerine malzemelerini dağıttı. Atatürk Spor Salonunda yapılan amatör spor kulüplerine spor malzemesi dağıtım törenine Vali Yardımcısı Miktat Alan, Malatya Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Malatya ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, İdari Ve Mali İşler Şube Müdürü Memnune Denizhan, Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, Okul Sporları Şube Müdürü Murat Kılınç, Fırat Gençlik Merkezi Müdürü Şeyma Eryılmaz, Kulüp İdarecileri Ve Antrenörler Katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kan stokları azaldı, vatandaşlar hasta yakınları için sosyal medyadan kan arayışına giriyor Kastamonu’da yeterli kan bağışı olmayınca stoklar azaldı. Yakınları için kan bulamayan vatandaşlar, sosyal medyadan kan arayışına başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Kastamonu’da da Türk Kızılay’ın kan stoklarında düşüş yaşanıyor. Ramazan ayı ve uzun tatil sebebiyle yeterli kan bağışı olmamasından dolayı Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi’nde kan stoklarında büyük düşüş yaşandı. Hasta ya da ameliyat olacak yakınları için kan bulmakta güçlük çeken vatandaşlar ise kan ihtiyaçlarını karşılaşabilmek için fazla takipçili sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptırmayı çare buluyor. "Ciddi manada sıkıntımız mevcut" Konu ile ilgili konuşan Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi Kan Merkezi Sorumlu Doktoru Dr. Ahmet Hilmi San, “Ramazan ayından çıkmamız ve uzun tatil sonrası artan kan ihtiyacını karşılamak adına biz 7 gün 24 saat boyunca çalışmaya devam ediyoruz. Ancak vatandaşlarımızın talebinin artmasından dolayı bazen yetişmekte zorlanıyoruz. Bu konuyla alakalı vatandaşlarımızdan yardım ve destek bekliyoruz. Kapılarımız her zaman vatandaşlarımıza açık. Sağlıklı, herhangi bir sağlık problemleri yoksa gelip kan bağışında bulunabilirler. Bu konuda ciddi manada sıkıntımız mevcut. Özellikle hastanelerde artan ameliyatların ve ani gelişen olayların sürekliliğinin artmasından kaynaklı ciddi sıkıntılar oluşmakta ve bağışçılarımızdan destek talep etmekteyiz” dedi. "Vatandaşlarımızdan kan bağışı yapmalarını talep ediyoruz" Kan ihtiyacını karşılayamayan vatandaşların sosyal medyada paylaşım yaparak gönüllü aradıklarını belirten San, “Vatandaşlarımız sonuçta kan ihtiyaçları karşılanmayınca, sosyal medyada veya iletişim kanallarından kana ulaşmaya çalışıyor. Düzenli yapılan kan bağışlarından sonra, böyle bir şeye ihtiyaç olmadığını belirtmek istiyoruz. Bunun haricindeki gelişen bütün süreçleri Kızılay kendi adına zaten karşılamakla yükümlü. Biz sadece vatandaşlarımızdan kan bağışı yapmalarını talep ediyoruz. İnternet ortamında veya sosyal medya ortamından kan talep etmektense Kızılay kan bağış merkezlerine ulaşmalarını, daha kolay ve daha sağlıklı olarak düşünüyoruz” diye konuştu. Kan ihtiyacı olan bir yakını için kan bağışında bulunan Aynur Karakavuz ise, “Bir arkadaşımızın yakını hasta, yoğun bakımda. Kan lazımmış, biz de onun için buraya geldik. Bence herkesin, tanıyıp tanımayalım kan bağışında bulunması gerekiyor. Bir yakınımızın hasta olmasını beklemeye gerek yok. Kızılay’ın kan depolarının boşalmaması için bütün herkesi kan vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.