GENEL - 14 Ocak 2018 Pazar 13:27

Önce halay çektiler sonra eylem yaptılar

A
A
A
Önce halay çektiler sonra eylem yaptılar

Malatya’da mahallelerindeki yol sorununun çözülmesini isteyen vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekerek eylem yaptı.

Malatya’da mahallelerindeki yol sorununun çözülmesini isteyen vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekerek eylem yaptı.


Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kozluca Mahallesinde mahalle sakinleri ilginç bir eyleme imza attı.


Akçadağ ilçesine bağlı en büyük mahallelerden biri olan Kozluca Mahallesi sakinleri yıllardır çözülmeyen yol sorunları için mahalle meydanında bir araya gelerek davul zurna eşliğinde halay çektikten sonra ilçe ile mahalleyi bir birine bağlayan grup yolunu araçlarla kapatarak eylem yaptılar.


500 nüfuslu 320 seçmeni bulunan mahalle sakinleri sorunlarının çözülmemesi durumunda 2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerde sandığa gitmeme kararı aldıklarını belirtti.


Mahalle sakinleri adına bir konuşma yapan Muammer Çolak, “Kozluca mahallesinin en büyük sorunlarından bir tanesi grup yolu. Bu grup yolunda geçtiğimiz yıl bir araç şarampole yuvarlandı hala çıkarılmış değil. Şu durumda iki araç yan yana geldiği zaman araçlar geçemiyor. Bu yolda 10 tane öğrenci servisi geçiyor, kar yağışı olduğu zamanlarda hiç geçemiyoruz. Biz bu yolun genişletilmesini istiyoruz. Yolun bir kısmı göçtü bu noktayı kendi imkanlarımızla doldurduk ve böyle idare ediyoruz. Biz mahalle sakinleri olarak devletimize şimdiye kadar dilekçelerimizle bildiremediğimiz sorunlarımızı köyümüzün içerisinde yaptığımız halaylarla, şenliklerle devletimize bildirmeye çalışıyoruz. Bu yol grup yolu olup sadece Kozluca’nın yolu ve sorunu değildir. Biz diyoruz ki: ‘Burada canlar yanmadan çözüm bulalım’. Eğer bu hizmetler bize gelmez ise mahalle sakinleri olarak 2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerde sandığa gitmeme kararı aldık” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.