SPOR - 18 Nisan 2018 Çarşamba 17:38

Evkur Yeni Malatyaspor, İrfan Buz’a alacağını ödedi

A
A
A
Evkur Yeni Malatyaspor, İrfan Buz’a alacağını ödedi

Şampiyonluk priminin zamanında ödenmemesi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurarak Evkur Yeni Malatyaspor’u şikayet eden Teknik Direktör İrfan Buz’a sarı-kırmızılı kulüp tarafından ödeme yapıldığı bildirildi.

Şampiyonluk priminin zamanında ödenmemesi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurarak Evkur Yeni Malatyaspor’u şikayet eden Teknik Direktör İrfan Buz’a sarı-kırmızılı kulüp tarafından ödeme yapıldığı bildirildi.


Teknik Direktör İrfan Buz, eski kulübü Evkur Yeni Malatyaspor’dan alacağı şampiyonluk priminin zamanında ödenmemesi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunmuştu.


Buz’un kendisine sunulan borcun 800 bin TL’sinin peşin, kalan iki yüz bin TL’sinin ise çek olarak ödenmesi teklifine olumsuz yanıt vermesi ve paranın yasal vaizine kadar tazmin edilmesi için TFF’ye başvurması üzerine Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü’nün tecrübeli teknik adama 1 milyon 80 bin TL ödeme yaptığı belirtildi. Buz’a ödemenin peşin olarak yapıldı öğrenildi.


Buz’a ödemenin yapılmasının ardından TFF’deki başvuru otomatikman kalkarken, kulübün ulusal lisans almasının önünün açıldığı bildirildi.


Bu arada İrfan Buz’un Evkur Yeni Malatyaspor’u çalıştırdığı dönemde teknik ekibinde 1. yardımcı olarak görev yapan Zafer Hızarcı, alınan şampiyonluk priminde kendisinin hakkının da bulunmasına rağmen bunun İrfan Buz tarafından ödenmediğini söyledi.


Hızarcı, yaptığı açıklamada Evkur Yeni Malatyaspor’da çalıştıkları dönemde şampiyon olunması halinde ödenecek prim rakamının toplu olarak İrfan Buz’un sözleşmesine dahil edildiğini, ancak Buz’un bu parayı ödemediğini ifade etti.



“Hakkım olan parayı ne yazık ki ödemedi”


Evkur Yeni Malatyaspor’u çok sevdiğini ve tüm haklarını helal ettiğini belirten Hızarcı, “Ben Malatya’da çok güzel günler yaşadım. Bugün Balıkesirspor’da da olsak, gönlümüz her zaman oradadır. Şunu net bir şekilde söylemek isterim ki, o takımın şampiyon olmasında benim katkım ve emeğim büyüktü. Bunu kulüp çalışanları da yönetim de çok iyi biliyor. O dönem şampiyonluk primleri tek sözleşmeye geçirildi ve İrfan Hoca’ya ödendi. Bugün hakkım olan para ne yazık ki ödenmiyor. Ama ben hakkımı sonuna kadar arayacağım. Malatya’ya ne hakkım geçti ise helal olsun. Sonuçta orada para kazandık. Oradaki dostlarıma, sevenlerime sevgi ve saygılarımı iletiyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13 yaşındaki erkek çocuğun kulağından 2 adet kurtçuk çıkarıldı. Dış kulak yolunda kanama ve şiddetli ağrı şikâyeti ile ailesi tarafından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen çocuk hastanede görevli Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Hakkı Caner İnan tarafından muayene edildi. Endoskop yöntemi ile kulağı incelenen çocuğun dış kulak yolunda iki adet canlı kurtçuk tespit edildi. Hızlıca tedaviye alınan çocuk, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Yürütülen tedavi ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hakkı Caner İnan, “13 yaşında hastamız ailesiyle birlikte dış kulak yolundan kanlı akıntı şikâyetiyle başvurdu. Aile de evde dışarı doğru çıkan kurtçukları görmüştü. Biz de muayenesinde dış kulak yolunda hareket eden iki adet kurtçuk tespit ettik ve endoskop yardımı ile kurtçukları canlı bir şekilde dışarı aldık. Daha sonra incelenmesi adına mikrobiyoloji bölümü ile temasa geçerek gönderdik” dedi. Dış kulak yolunda kurtçuk bulunmasının oldukça nadir görülen bir durum olduğunu vurgulayan Doç. Dr. İnan, “Özellikle bu gibi hareketli, canlı kurtçukları görmek nadir olarak gördüğümüz bir durum. Hasta şu an normal tedavisini almakta. Herhangi bir enfeksiyon görülmesin diye kulak damlaları, antibiyotik verildi. Takip edilmekte şu an herhangi bir sıkıntısı yok” şeklinde konuştu.