GENEL - 21 Mayıs 2018 Pazartesi 18:11

Battalgazi’de Ramazan dolu dolu geçiyor

A
A
A
Battalgazi’de Ramazan dolu dolu geçiyor

Battalgazi Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla kurulan iftar çadırında her gün 3 bin 500 kişiye iftar yemeği veriliyor.

Battalgazi Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla kurulan iftar çadırında her gün 3 bin 500 kişiye iftar yemeği veriliyor. Ramazan ayına özel programların gerçekleştirildiği sahnede ise, her gün farklı sanatçıların ve sanatçı gruplarının tasavvuf ve ilahi konserleri yer alıyor.


Battalgazi Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da 15 Temmuz millet Meydanı’na kurulan iftar çadırında hayırsever vatandaşların katkıları ile iftar yemeği vermeye devam ediyor. Her gün 3 bin 500 kişiye iftar yemeği verilirken, ihtiyaç sahiplerinin evlerine ise sıcak yemek dağıtılıyor. İlk iftarını iftar çadırında vatandaşlarla birlikte açan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan ayı boyunca sık sık iftar çadırında vatandaşlarla bir araya gelerek, vatandaşlarla sohbet ediyor. Burada habercilere konuşan Başkan Gürkan, “Ramazan rahmet, bereket ayıdır. Paylaşımın, sevginin, muhabbetin doruğa eriştiği, sevginin muhabbetin temayüz ettiği bir aydır. İnsanların birbirleriyle yardımlaştığı, küskünlerin barıştığı bir aydır. Ramazan ayı bereketli bir ay olarak geçiyor. İçinde bulunduğumuz mekanda her gün 3 bin 500 sıcak yemek veriyoruz. Her geçen günde bu sayı artıyor. Ayrıca sıcak yemek olarak ta evlere gönderdiğimiz yemekler var. Şerbet çeşmesinden vatandaşlarımıza şerbet ikram ediliyor. Belediye Başkanı şehrin emini olunca, şehrin her tarafını görüp gözetme noktasında, takip etme noktasında, ilgilenme noktasında özel bir sorumluluğu var. Günlük olarak fakir fukaranın ihtiyaçlarını tespit noktasında, yerinde görme noktasında çalışıyoruz. Gerek kamuda çalıştığım görevlerde olsun, gerekse siyasi anlamdaki görevlerimizde hep insanı esas alan üzerimize sorumluluğun düştüğü bilinci içerisinde çalışmalara devam ettik ve bu çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.


İftar çadırının hemen yanı başına kurulan sahnede ise, Ramazan ayına özel programlar gerçekleştiriliyor. Her akşam iftar sonrası konserler yer alıyor. Konserlere, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MHP lideri Bahçeli’ye anlamlı ziyaret Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) heyeti ve Ahmed Cavad ailesinin fertlerinden Nicat Emiroğlu Güliyev, Anar Ahundzade, Mehin Banu Guliyeva ve Yılmaz Ahundzade ziyaret etti. Azerbeycan Milli Marşının ve Çırpınırdın Karadeniz’in söz yazarı Ahmed Cevad’ın Doğumunun 132.yılına ithafen TÜRKSOY heyeti ve Ahmed cavad ailesinin fertlerinden Nicat Emiroğlu Güliyev, Anar Ahundzade, MehinBanu Guliyeva ve Yılmaz Ahundzade MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Ziyarette, Türksoy Genel Sekreteri Sultan Rayev, İstiklal şairi ve Azerbaycan Millî Marşının söz yazarı Ahmed Cavad’ın Türk dünyasının mümtaz şahsiyeti ve bir cesaret timsali olduğunu belirtti. Rayev, Cavad’ın hayatının ve ortaya koyduğu eserler ile dönemin en parlak, en güçlü temsilcilerinden biri ve milli duruşlu bir fikir adamı, hümanist ve hayırsever bir entelektüel olarak ismini sadece Azerbaycan’ın ve Türkiye’nin değil tüm Türk dünyasının edebiyat ve düşünce tarihine altın harflerle yazdırmayı başardığını söyledi. Cavad’ isminin bugün bile Türk dünyasının bağımsızlığı ve özgürlüğü ile anıldığını belirten Rayev, TÜRKSOY’un Ahmed Cavad ailesinin isteğini de dikkate alarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Türk dünyasına vermiş ve vermekte olduğu hizmetlerinden, Türk Millî Ülküsü’ne katkılarından dolayı ‘Ahmed Cavad Onur Madalyası’nı takdim etti. Bunun yanı sıra Rayev, Ankara’daki TÜRKSOY merkezi için arsanın tahsis edilmesi ve binanın inşa edilmesinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 57. Hükümet Başbakan yardımcılığı görevinde iken inisiyatifleri ve olurları ile gerçekleştiğini hatırlattı. Rayev, bu vesileyle Bahçeli’ye TÜRKSOY ailesi adına şükranlarını sundu.
Denizli Çal’da asırlık gelenek bu yılda sürdürüldü DENİZLİ(İHA) – Her yıl geleneksel olarak Çal ilçesinde düzenlenen Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, 8 asırdır yaşatılırken bu yıl da düzenlendi. Çal Belediyesi’nin organizasyonuyla imece usulüyle 31 kazan keşkek ve 22 kuzu eti pişirildi. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum.” dedi Denizli’nin Çal İlçesi Akkent Mahallesi’nde Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, bu yıl büyük bir coşku ile düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Ahmet Hoca Türbesi yanında hazırlanan alanda kazanlar kuruldu, keşkekler hazırlandı ve ardından davetlilere ikram edildi. Mırtlak etkinliğinde geleneklere uygun olarak at yarışı, cirit oyunu ise nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Çal Belediyesi, 31 kazan keşkeğin dağıtımını öğle saatlerinde gerçekleştirdi. Tarihçilere göre Orta Asya’dan Balkan ülkeleri ile Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, İran, Irak, Mısır ve Suriye’ye yayılan Oğuz boylarının geleneği Denizli’nin Çal ilçesinde sürdürülüyor. Kaynaklara göre bilenen Donsuz Ahmet Hoca olarak anılan ve “don” kelimesi gelenekte “don değiştirme”, “şekil değiştirme” olarak bir hayvan kılığında görünme anlamlarında kullanıldığı kaynaklarda bilinmektedir. Ahmet Hoca’nın özgünlüğünü koruduğu ve herhangi bir kılığa girmeyen evliyalardan olduğu belirtilirken tüm bu bilgiler ve gelenekler ışığında, 8 asırdır geleneksel olarak yaşatılan Mırtlak Etkinliğine bu yıl Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir ve çok sayıda davetliler katıldı. “Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum” Mırtlak etkinliğini düzenleyen Akkentliler’in tarihlerine sahip çıktığını ve önemli bir geleneği yaşattıklarını söyleyen Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum. Asırlardır Donsuz Ahmet Hoca Türbesi’nin yanında toplanan insanlarımız Mırtlak etkinliğini düzenlemiş, Hıdrellez’i hep birlikte karşılamış türbeye gelen vatandaşlara yüzyıllarca keşkek ikramı yapılmış. Mırtlak etkinliği ilelebet yaşatılması gereken manevi bir etkinliktir. Bizim de başlıca görevlerimizden biri tarihimize sahip çıkıp ileriye götürmektir” diye konuştu.