GENEL - 22 Haziran 2018 Cuma 18:56

Başkan Çınar, çalışmaları inceledi

A
A
A
Başkan Çınar, çalışmaları inceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bazı mahallelerde yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bazı mahallelerde yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı.


Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cüreoğlu ve Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte Bostanbaşı ile Seyran Mahallelerinde devam eden kilit taşı döşeme, kaldırım yenileme, çevre düzenleme ve yol yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.


İlçede yaşam standartlarının yükseltilmesi adına çalışmaların dört koldan devam ettiğini belirten Çınar, “Dört yıl içerisinde hayata geçen devasa yatırımlar, verim seviyesi yüksek, kalıcı alt ve üst yapı hizmetleri, uygulanan sosyal, kültürel ve sportif projelerle yaşam seviyesi yükselen ilçemizin dört bir tarafındaki değişim ve dönüşüm hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.


Fen İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere diğer birimlerdeki personellerin de saha çalışmalarının titiz bir şekilde sürdüğünü kaydeden Çınar, “Alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda bizimle ilgili olan hizmetlerimizi en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Bostanbaşı ve Seyran mahallelerimizde ilçemizin en hızlı gelişen ve nüfus yoğunluğu artan bölgeleri arasında yer aldığı için buradaki değişim hizmetlerimizi aksatmadan sürdürmekteyiz. Seyran mahallemizde içme suyu, kanalizasyon ve drenajla ilgili bir takım eksiklikler vardı, Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yaklaşık bir hafta önce buradaki alt yapı eksiklikleri tamamen giderildi. Alt yapının tamamlanmasıyla birlikte bizlerde ekiplerimizi bu mahallemize yönlendirerek üst yapı çalışmalarına hız verdik, üç sokağımızda devam eden yenileme çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Seyran mahallemiz, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte modern bir görüntüye kavuşmuş olacak. Aynı şekilde Bostanbaşı mahallemizde de alt yapı çalışmaları tamamlanan sokaklarımızın üst yapılarını planlı bir çalışma anlayışıyla daha güzel bir görüntüye kavuşturuyoruz. ” şeklinde konuştu.


Yeşilyurt’ta ulaşım ağının her geçen gün daha konforlu hale geldiğini aktaran Başkan Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“İlçemizin gelişim ve büyüme sürecini planlı bir hizmet anlayışıyla sürdürmekteyiz, bütün hizmetlerimiz belli bir koordinasyon halinde hayata geçmektedir. Bugünden yaptığımız hizmetlerin geleceğe dönük olmasına, kalıcı ve nitelik seviyesinin yüksek olmasına ayrı bir önem veriyoruz. Kıymetli hemşehrilerimizin daha güzel şartlarda hayatlarını sürdürmelerine, kaliteli yaşam olanaklarına sahip olmaları adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. Araç ve yaya trafiğinin akıcı ve konforlu hale getirmek adına dört yılda büyük mesafeler aldık, yaz dönemiyle birlikte bu hizmetlerimize ağırlık verdik. 2018 yılı planlamasında yer alan sokaklarımızın prestij seviyesini yükseltmeye ara vermeden devam edeceğiz. Bizler halkımıza hizmet ederken asla yorulmuyoruz, her gün bir adım daha ileriye atıyoruz, 7/24 esasıyla güzel ilçemize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.”


Seyran Mahalle Muhtarı Zihni Dönmez ise, alt yapısı tamamlanan sokaklarda üst yapı çalışmalarına hız veren Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunarken, “ Mahallemizdeki eksikliklerin giderilmesi noktasında büyük bir özveriyle çalışarak, sokaklarımızı şantiye alanına çeviren Yeşilyurt Belediye Başkanımızın şahsında tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Mahallemiz bu çalışmalar neticesinde daha güzel görüntüye kavuşacaktır, emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.


Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Bostanbaşı ve Seyran mahallelerinde devam eden saha çalışmaları sırasında vatandaşlarla sohbet ederek yapılan çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulunup, hizmetler hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya İlk kazadan yaralı olarak kurtuldu, 3 yıl sonra ilk iş günündeki ikinci kazada hayatını kaybetti Antalya’da önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden servis sürücüsü Uğur Efe’nin 3 yıl önce de turizm otobüsü ile kontrolden çıkıp yolun karşı şeridine geçtiği ve bir işyerine girerek durabildiği kazadan yaralı olarak kurtarıldığı ortaya çıktı. Uğur Efe’nin önceki gün sabah saatlerinde yine karşı şeride geçerek kullandığı servis aracının devrilmesi sonucu hayatını kaybettiği kazanın yeni işindeki ilk ününde yaşandığı belirlendi. Antalya’da önceki gün sabah 06.30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında Uğur Efe’nin (48) kullandığı 07 BRG 377 plakalı servis aracı, köprülü kavşağa geldiği sırada sürücünün aracın kontrolünü kaybederek karşı şeride geçmesi sonucu araç yan yatmış ve kazada 8 kişi yaralanmıştı. Ambulanslar ile hastaneye kaldırılan yaralılardan araç sürücüsü Uğur Efe ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hastanede hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından hayatını kaybeden servis aracı sürücüsü Uğur Efe’nin 6 Eylül 2021 tarihinde Çevreyolu’nda meydana gelen ve 3 kişinin yaralandığı trafik kazasında da otobüsün sürücüsü olduğu ortaya çıktı. 3 yıl önce de kazaya karışmış 2021 yılında meydana gelen trafik kazasında Gazi Bulvarı’ndan Havalimanı güzergahına seyir halinde ki 34 LFC 655 plakalı turizm otobüsünün sürücüsü olan Uğur Efe, aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek refüjü aşıp karşı şeride geçmişti. Hande Aykurt yönetimindeki 07 EDV 07 plakalı otomobile çarpan otobüs yol kenarındaki işletmelere zarar verdikten sonra, oto tamirhanesine girerek durabildi. Kazada 3 işyeri ve 4 araç zarar görürken, yaranan Uğur Efe ise ambulans ile hastaneye kaldırılmıştı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansımıştı Öte yandan, 2021 yılındaki kaza anı yakındaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Otobüsün şeridinden karşıya hızlı şekilde geçmesi, ardından otomobilin refüje çıkan otomobilin dumanların çıktığı anlar görüldü. Görüntüde ayrıca şehir içi yolcu otobüsünün, kaza yapan otobüsten saniyeler önce önünden geçtiği anlar yer almıştı.
Gaziantep GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin beyaz önlük gururu Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından dönem 3 öğrencileri için GAÜN Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Törende, 100 diş hekimliği fakültesi öğrencisi beyaz önlüklerini giyme gururunu yaşadı. Salon, heyecan ve coşkuyla dolarken, öğrencilerin aileleri ve akademisyenler de bu anlamlı günde onları yalnız bırakmadı. Diş hekimliği eğitimine pratikte başlayacak olan gençler, törenle meslek hayatlarına ilk adımlarını attı. Programın açılışında konuşan GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Aydın, bu anlamlı etkinliğin öğrencilerin akademik hayatlarındaki bir dönüm noktası olduğunu belirterek, öğrencilere başarılar diledi. Konuşmasının devamında Prof. Dr. Aydın, “GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi olarak üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan, önemli ve büyük bir kurumuz. Bu noktaya gelmemizde akademik ve idari personelimizin katkısı büyük. Az sayıda olmamıza rağmen herkes büyük fedakarlık gösterdi. Bazı akademisyenlerimiz kendi çalışmalarından feragat ederek öğrencilerimizin daha nitelikli eğitim alması için projeler geliştirdi. Onların çabalarıyla derslerimiz yüksek standartlara ulaştı. Eğitim standartlarımızı daha da yükseltmek için gayret ediyoruz. Klinik kapasitelerimizi arttırmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize daha fazla pratik yaptırıp, bilgi ve tecrübelerini arttırarak, onları daha nitelikli hekim olarak mezun etmeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı. Öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dileyerek sözlerine başlayan Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı M. Yücel Özbaş ise diş hekimliği alanında önemli olanın hem mesleki becerilerin kazanılması hem de insan odaklı bir hekimlik anlayışının geliştirilmesi olduğunu vurguladı.
Adana Adana’da üniversite öğrencileri TEKNOFEST’te şampiyonluk hedefliyor Adana’da Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) öğrencileri, bu yıl Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFES’te derece elde etmeyi hedefliyor. Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kaan Teknoloji Kulübü öğrencileri, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali için üniversitedeki uçuş için belirledikleri alanda ve teknoloji laboratuvarlarında geniş bir ekiple çalışmalarını sürdüren ekip, yarışma için belirledikleri görevleri gerçekleştirmek üzere uçuş testleri gerçekleştirdi. Uçuş testini otonom bir biçimde insan müdahalesi olmadan gerçekleştiren İHA testi başarılı bir şekilde tamamlarken, öğrenciler başarıyla sonuçlanan testleri alkışlayarak kutladı. "Hedefimiz Adana olarak derece elde etmek" ATÜ öğrencileri olarak 5 takım halinde TEKNOFEST’e katılacaklarını belirten Havacılık ve Uzay Mühendisliği 4.sınıf öğrencisi Görkem Kemal Ermurat, "Şu anda TEKNOFEST 2024 yarışmasına hazırlıklarımız sürüyor. Önceden tasarlamış olduğumuz 2 Dik İHA aracımız ile 2024 yarışması için hazırlamış olduğumuz görev sistemlerinin testlerini gerçekleştirerek hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Biz 3 farklı kategoride 5 takım olarak katılacağız. Bunların 2’şer tanesi ’Uluslararası İHA’ ve ’Girişim’, bir tanesi ise ’Savaşan İHA’ kategorisinde yer alacak. Daha önceki Teknofest yarışmalarında ev sahibi şehirlerin takımları genellikle derece alamadı. Bizlerin hedefi şu anda Adana’da olan bir takım olarak bu yıl derece elde etmek" dedi. TEKNOFEST’e davetli olarak katılması beklenen SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’ı da Adana’ya beklediklerini belirten Ermurat, "Elon Musk inşallah Adana’ya gelecek. Geçen sene kendisi katılım sözü vermişti. Adana’da onu yakalayabilirsek kendi laboratuvarımıza getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. "Ülkemiz havacılık ve sanayi konusundaki gelişimini TEKNOFEST’e borçlu" Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Şiar Tunçdemir ise, "Yeni tasarımımız Dik İHA olarak adlandırılan, piste ihtiyaç duymadan kalkabilen insansız hava aracımız. Tasarımı tamamen bize ait. İçerisindeki elektronik kartları ve tüm elektronik sistemleri de bize ait. Tasarımlarını da biz yapıyoruz. Bu İHA’mız havada 80-90 metre/saniye hızla uçuş yapabiliyor. 250 metreye kadar testini yaptık. Yarışmaya ekip olarak hazırız. TEKNOFEST ülkemiz için çok önemli bir noktada bulunuyor. Ülkemiz havacılık ve savunma sanayi konusundaki gelişimi bence TEKNOFEST’e borçlu. Bu sayede öğrenciler kendi üretimlerini sergileyecek ve birbirleri ile rekabet edebilecek duruma geliyor. Bu da diğer ülke ve diğer üniversitelere göre güzel bir rekabet sağlıyor" ifadelerini kullandı.
Ankara 5 aylık enflasyon oranları açıklandı: Emekli ve memurların maaş artışı ne kadar olacak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyon oranını yüzde 3,37 olarak açıkladı. Böylece memur ve emeklilerin maaşlarının baz alındığı ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarının toplam enflasyon oranı 22,72 olarak gerçekleşti. TÜİK, emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok konuda belirleyici olan mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,37, yıllık bazda ise yüzde 75,45 olarak gerçekleşti. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre 5 aylık enflasyon rakamı ise yüzde 22,72 olarak kayıtlara geçti. Her yıl ocak ve temmuz ayları olmak üzere yılda iki kez zam alan memur, memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de 5 aylık enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte maaş zam oranları belli olmaya başladı. Beş aylık enflasyon oranlarına bakıldığında SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53, mart ayı için yüzde 3,16 nisan ayı için yüzde 3,18 ve mayıs ayı içinse yüzde 3,37 olmak üzere 5 aylık dönemde yüzde 22,72’lik enflasyon farkını şimdiden almış oldu. Ocak ayında yüzde 15 oranında toplu sözleşme zammı yapılan memur ve memur emeklilerine ise temmuz ayında da yüzde 10 oranında toplu sözleşme zammı yapılacak. Ocak ayındaki toplu sözleşme zammını aşan enflasyon farkı da temmuz ayında maaşlara yansıtılacak. Beş aylık dönemdeki enflasyon farkı ve yüzde 10 toplu sözleşme zammıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin aylıklarında yüzde 17,32 oranında artış yapılması kesinleşmiş oldu. Net rakamlar ise haziran aylarına ilişkin enflasyon verilerinin de belli olmasıyla netleşecek.