ASAYİŞ - 11 Temmuz 2018 Çarşamba 17:30

Malatya’da fabrika yangını

A
A
A
Malatya’da fabrika yangını

Malatya’da bir fabrikanın depo kısmında meydana gelen yangında büyük çapta maddi hasar oluştu.

Malatya’da bir fabrikanın depo kısmında meydana gelen yangında büyük çapta maddi hasar oluştu.


Yeşilyurt ilçesinde bulunan 2.Organize Sanayi Bölgesinde bir dondurma fabrikasının depo kısmında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Depodaki ambalaj ve kağıtların tutuşması ile başlayan yangını gören fabrika çalışanları durumu hemen itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale etti.


Merkez ve ilçelerden de gelen itfaiye takviye araçları yangına müdahale ederken jandarma da çevrede güvenlik önlemi aldı. Alevlerin çevre fabrikalara sıçramaması için itfaiye ekipleri önlem alırken, Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediyesinden de su tankerleri yangına müdahale için destek verdi. Yangının başladığı depoda bulunan son model bir araç ise itfaiye ekipleri tarafından son anda çıkarıldı.


Yangının söndürülmesi çalışmalarına katılan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, gelen ihbar üzerine kısa sürede ekiplerin bölgeye geldiğini ifade ederek, “Büyükşehir ve Yeşilyurt belediyelerinin su tankerleri destek için geldi. Ayrıca Daire Başkanlığımız bünyesindeki 35 tonluk su tankerimiz de burada. Şuan 5 ayrı noktada yangına müdahale ediyoruz. 7 itfaiye aracı 5 destek su takviye aracı 35 itfaiyeci ile yangına müdahale ediyoruz” şeklinde konuştu.


Yangının devam ettiğini ancak kontrol altına alındığını belirten Acar, yangında bir can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Acar, ayrıca izinde olan itfaiye erlerinin de göreve çağrıldığını ve yangının tamamen söndürülmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Yangın sırasında gökyüzüne yükselen dumanlar kent merkezinden de görülürken, olay yerine gelen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’da işyeri sahibine geçmiş olsun dileklerinde bulunup yetkililerden bilgiler aldı.


Dondurma fabrikasının ambalaj deposunda çıkan yangının çıkış nedeni araştırılırken jandarma da olayla ilgili inceleme başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."