GENEL - 16 Ağustos 2018 Perşembe 16:34

AK Parti heyetinden Kuluncak’a ziyaret

A
A
A
AK Parti heyetinden Kuluncak’a ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kuluncak ilçesini ziyaret etti.

AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kuluncak ilçesini ziyaret etti.


24 Haziran seçimleri sonrası Malatya’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, bu kez Kuluncak ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.


Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan milletvekilleri, ilk olarak Kuluncak Kaymakamı Mehmet Erdem ile Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz’ı ziyaret ederek, ilçeyle ilgili istişarelerde bulundu.


AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat daha sonra AK Parti Kuluncak İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "AK dava, bu millete hizmet etme davasıdır. Milletin emrinde olma davasıdır. Kurulduğu günden itibaren de AK Parti kadroları her zaman milletle hemhal, iç içe, birlikte olmuştur. Bir yandan teşkilat çalışmalarını gerçekleştirirken, diğer yandan da hizmetleri ortaya koymuştur. Türkiye’yi muhalefetin hayal dahi edemediği yerden alıp bir başka noktaya taşımıştır" ifadelerini kullandı.


AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise, Kuluncaklılara verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, "24 Haziran’da göstermiş olduğunu gayretten dolayı, cumhurbaşkanımıza ve bizlere vermiş olduğunuz destekten dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Kuluncak’a her geldikçe ilçenin değiştiğini görüyoruz. Kuluncak güzel hizmet alıyor. Bu hizmetlerinde devamı da gelecek. Yatırımlarımız sürecek" şeklinde konuştu.


AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı da "Ülkemiz sıkıntılı dönemlerden geçti. Biz bu oyunları birçok defa görmüş bir ülkeyiz. Üstesinde de nasıl geleceğimizi de çok iyi biliyoruz. Bugün Amerika’nın kur üzerinde ülkemize yapmaya çalıştığı ekonomik darbeyi 81 ilde vatandaşlarımız el ele vererek, hiçbir ayrım yapmadan bu toprakları vatan bilen bütün kardeşlerimiz meseleye sahip çıkarsak, tamamının kendisine yapıldığı bilinciyle hareket ederek buna karı bir eylem gerçekleştirdi. Allah’a şükürler olsun 7 küsurlara çıkan dolar düşüyor, düşmeye de devam edecek. Türkiye ekonomisi 1994 ve 2001 krizinde yaşadığı ekonomik krizin aynısı demek mümkün değil. O dönemde sağlam bir iradenin olmamasından kaynaklanıyordu. Bu defa her şey yolunda gidiyorken, Türk parasının değerli olduğu ve Türkiye’nin büyümesi her yıl açıklandığında dünyada ya birinci ya da ikinci olması bazılarını rahatsız etti. Bu emperyalist ve Siyonistler, bu ülke üzerinde her seferinde oyunlar kurdu ama milletimiz birlik, beraberliğini sağlam bir şekilde ortaya koyarak, bunların oyunlarını bozdu" diye konuştu.


AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat daha sonra ilçede kayısı çekirdeği kırma ve eleme tesisi ile 1000 tonluk soğuk hava deposunun temel atma törenini gerçekleştirdi.


Açılışa, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın yanı sıra Kuluncak Kaymakamı Mehmet Erdem ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan da katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Koçhan’dan Maçkalı muhtarlara “Birlikte çalışmaya devam edeceğiz” mesajı Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez ilçedeki 67 muhtarla bir araya geldi. Maçka Belediyesi Halil İbrahim Atmaca Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen toplantıda Başkan Koçhan, ilçede yapılacak olan çalışmalar ve programı anlattı. Toplantıda konuşan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Cumhuriyet tarihinde belki en ilginç seçimlerden birini geride bıraktık. Çok şükür vatandaşlarımız bizlere yeniden hizmete devam etmemiz için yetki verdi. 3. dönemimizde hep birlikte Maçka’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. İlçemizde 67 muhtarımızdan 32 muhtarımız değişti. Bizim yönetim tarzımızı biliyorsunuz. Biz kıymetli muhtarlarımızı mesai arkadaşımız olarak görüyoruz. Tabi vatandaşlarımızda bizlere gelerek taleplerini iletebilir. Bunlarda olağan şeylerdir. Bizim kapımız 7/24 herkese açıktır. Bildiğiniz üzere AK Parti, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız ile kamp yapacak. Bu toplantıların ardından çalışma programımızı sizlerle birlikte netleştireceğiz. Bugün burada hem yeni muhtarlarımız ile tanışmak, hem de netleştirdiğimiz çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmak için toplandık. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Her mahallemizde yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olması” diye konuştu. Toplantı sonrası Başkan Koçhan, eski muhtarlara çalıştıkları dönem için teşekkür ederek plaket taktim etti.
Elazığ Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira Elazığ’da endemik tür olan ve halk arasında ’ağlayan gelin’ diye bilinen ’ters lale’ ile ’baskilensis’ koparanlara 488 bin 630 lira idari para cezası uygulanacak. Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yüksek rakımlı bölgelerde yetişen ve halk arasında "ağlayan gelin" ile "hüzün çiçeği" olarak bilinen ters laleler, Elazığ’ın Palu ve Arıcak ilçelerinde ilk baharla birlikte görsel şölen sunuyor. İlkbahar mevsiminde kısa süreli çiçek açan ters laleler, dağlık bölgelerin yanı sıra, ilçeye bağlı yüksek rakımlı köylerde yaşayanlar tarafından bahçelere ekilerek nesli tükenmesin diye koruma altına alınıyor. Ters laleler, Elazığ’ın yanı sıra Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Adıyaman, Hakkari, Van, Şanlıurfa, Şırnak ve Muş’ta görülüyor. Yılda sadece iki hafta açan, nesli tehlike altında olan ters lalelerin, bir tanesini koparan kişiye 244 bin 115 lira idari para cezası kesiliyor. Ayrıca, ilk defa 1998 yılında Elazığ’ın Baskil ilçesinde toplanan ve bilim dünyasına yeni tür olarak kazandırılan ’fritillaria baskilensis’, bir tek Baskil ilçesinde yetişiyor. Baskil’in mor renginde ters lalesi olarak bilinen ve 2 haftalık ömür olan baskilensis, fotoğraf karelerine yansıdı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü de biyolojik çeşitliliği tahrip etmekten her bir çiçek için 244 bin 315 toplamda yaklaşık 500 bin lira idari para cezası uygulandığını duyurdu. Her iki çiçeği görüntüleyen Aygün Çam, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Elazığ coğrafyasında aylarında endemik türlerimizi görüntülemeye başardık. Şehrin doğusunda özellikle Palu, Arıcak ve Alacakaya bölgelerinde ters laleleri dağların zirve noktalarında, Anadolu tabiriyle ’ağlayan gelinleri’ görüntüledik. Yine şehrin batı tarafında ise özellikle Baskil ilçesinde bulunan ‘baskilensis’ adında ters lalenin moru görüntüledik. Dünyada bir tek Elazığ’ın Baskil ilçesinde yetişen baskilensis, ömrü çok kısa, yaklaşık bir hafta içerisinde yaşıyor. Çok özel ve endemik olan bu türü de görüntülemeyi başardık. Bu türler için Milli Parklar tarafından da koruma politikaları bulunmaktadır. Özellikle koparılması veya başka bir şekilde taşınması çok büyük cezalar içermekte. Her bir türün koparılması 240 bin lira civarında cezası var. İkisini kopardığınız anda 500 bin liralık bir ceza söz konusu. Elazığ ili coğrafi anlamda endemik türler bakımından oldukça zengin bir bölge" dedi.
İzmir İzmir Ekonomili hukukçular Türkiye ikincisi İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesinde eğitim gören öğrenciler, Prof. Dr. Yaşar Karayalçın Kurgusal Duruşma Yarışmasında ikinci oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesinde eğitim gören Eray Dağdelen, Ezgi Ağbayır ve Hakkı Can Sal, Avrupa Hukuk Öğrenci Derneği (ELSA) Ankara Şubesinin düzenlediği Prof. Dr. Yaşar Karayalçın Kurgusal Duruşma Yarışmasında ikinci olarak önemli bir başarı yakaladı. Marka ve ticaret hukuku ile tahkim konularını içeren bir dava için dilekçe yazan, savunmaya yönelik sunum yapan İEÜ’lü gençler, Türkiye genelinden çok sayıda ekibi geride bırakarak ödülü İzmir’e getirdi. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Uzunallı, öğrencilerle bir araya gelerek genç hukukçuları başarılarından dolayı tebrik etti. İEÜ’lü ekibi yarışmaya hazırlayan Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Akif Gül ve Araştırma Görevlisi Altan Özkan da elde edilen başarının mimarları arasında yer aldı. Hukuk alanında saygın, birbirinden iddialı ekiplerin yer aldığı bir yarışmada ödüle ulaşmanın kendilerini gururlandırdığını belirten dördüncü sınıf öğrencileri Eray Dağdelen, Ezgi Ağbayır ve Hakkı Can Sal, “Yarışma, yüz yüze duruşma ortamının birebir sağlandığı, oldukça ciddi bir formatta gerçekleşiyor. Biz, hem davacı hem de davalı olarak duruşmada yer aldık. Yazılı dilekçe de hazırladık, sözlü savunma da yaptık. Gerçeği aratmayan bir duruşma ortamındaydık. Ülkemizin deneyimli hukukçularının yer aldığı hakem heyeti; bizim duruşma esnasındaki performansımızı, teoride edindiğimiz bilgiyi pratikte ne kadar uygulayabildiğimizi, savunduğumuz tezleri etkili ve somut veriler ışığında aktarıp aktaramadığımızı titizlikle değerlendirdi. Yarışmaya, ülkemizdeki farklı üniversitelerden çok sayıda hukuk öğrencisi arkadaşımız da katıldı. Bu noktada, elde ettiğimiz ikinciliğin oldukça önemli ve değerli olduğunu düşünüyoruz. Bizleri yetiştiren, bugünlere gelmemiz için emek veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. İEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Uzunallı, 2022 yılında gerçekleşen yarışmada da üçüncülük ödülünü aldıklarını hatırlatarak, fakülte olarak başarıyı sürekli hale getirdiklerini söyledi. Eleştirel bakış açısına sahip, çok yönlü araştırma özelliği bulunan, bilgi üretme ve ürettiği bilgiyi paylaşma noktasında fark oluşturan nitelikli hukukçular yetiştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Sevilay Uzunallı, “Üniversitemizden bu yıl mezun olmaya hazırlanan; Eray Dağdelen, Ezgi Ağbayır ve Hakkı Can Sal, bizlere büyük mutluluk yaşatarak ödülü fakültemize getirdi. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum. İnanıyorum ki, meslek hayatlarında da çok iyi hukukçular olarak üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye, yeni başarılara imza atmaya devam edecekler. Fakülte olarak bu tarz yarışmaları çok önemsiyor, öğrencilerimizi de katılım noktasında teşvik ediyoruz. Art arda gelen ödüllerin, fakülte olarak eğitim kalitemizin de önemli bir göstergesi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Adana Adana’da Filistin’e destek için ’Farkındalık Çadırı’ Adana’da üniversite öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) gerçekleştirilen çadırlı eylemlerden esinlenerek Çukurova Üniversitesi’nde Filistin-Gazze farkındalık çadırları kurdu. Kampüste yer alan çadır kampında öğrenciler 5 gün boyunca ’farkındalık nöbeti’ tutacak. Çukurova Üniversitesi öğrencileri, ABD’de üniversite öğrencilerinin Filistin’e destek vermeye yönelik kurduğu ve çeşitli İsrail protestolarının gerçekleştirildiği çadır kamplarının bir benzerini Adana’da hayata geçirdi. Çukurova Üniversitesi kampüsünde yer alan alanda 6 adet çadır kuran öğrenciler, alanı Filistin ve Türkiye bayrakları başta olmak üzere Filistin ve Gazze temalı ve çeşitli unsurlar ile süsledi. Müslüman gençler olarak insanlık namına Filistin’de yaşanan vahşeti gündemde tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten öğrenciler, arkadaşlarını kendileri ile birlikte çadır kamplarında bir araya gelmeye davet etti. Öğrenciler, kurdukları çadır kampında 5 gün boyunca öğrenci arkadaşlarını ve çeşitli konukları ağırlayacak. "Müslüman gençler olarak insanlık namına ne yapabileceğimizi düşünürken aklımıza geldi" Filistin konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik üniversite kampüsünde çadır kurma fikrinin ortaya çıkış hikayesini anlatan İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Furkan Toramantekin, "7 Ekim tarihinden bu yana üniversitemizin çeşitli bölgelerinde yürüyüş, basın açıklaması, resim sergisi ve doğa temalı olacak şekilde insanların zihninden Filistin’i ve Gazze’yi çıkarmamak adına çeşitli çalışmalarda bulunuyorduk. Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen olaylar açıkçası bizi biraz utandırdı. Onların çoğunun gayrimüslim olduğunu biliyoruz. Biz de Müslüman gençler olarak ’insanlık namına, Müslümanlık namına ne yapabiliriz’ diye düşündüğümüz bir sırada aynısını yapmaya karar verdik" dedi. 5 gün boyunca farkındalık nöbeti tutacaklar Üniversite rektörlüğünden aldıkları izin sonrasında çeşitli fakültelerden öğrenciler ile çadır kurdukları alanda bir araya geldiklerini belirten Toramantekin, "Burada çeşitli fakültelerden öğrenci arkadaşlarımız ile bir araya geldik. 5 gün boyunca burada Filistin çadır kamplarımız ile birlikte farkındalık nöbeti tutmayı düşünüyoruz. Gelen arkadaşlarımızla Filistin hakkında, dünya gündemi hakkında ve geleceğimiz hakkında çeşitli istişare ve sohbetler yapmayı düşünüyoruz. Yine bu 5 günlük süre içerisinde çeşitli konuklarımızı buraya getirmek istiyoruz. İnşallah fakülte hocalarımızı burada ağırlayacağız. Rektörümüzü de davet ettik. Bu şekilde farkındalık adına ne yapabilirsek bizler için insanlık adına kar olabileceğini düşünüyoruz. 7 ay oldu ve 210 günü geçti bu süreç. Hala katliamlar devam ederken bizim oturduğumuz yerde çakılı kalmamız vicdanımızı sızlatıyor. Hem insani, hem de dini bir vazife olarak gördüğümüzden dolayı arkadaşlarımız ile ’daha neler yapabiliriz’i konuşmaya devam ediyoruz bu hususta" şeklinde konuştu. "En büyük amacımız Filistin’e yönelik farkındalık oluşturmak" İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Halil Çalışkan ise, "6 adet çadırımız var. Buralarda resim sergilerimiz var. Etrafı süsledik. İnsanların gelip fikirlerini söyleyebileceği, kaynaşabileceği, çeşitli akademisyenlerin ve yazarların gelip burada öğrenci kardeşlerimiz ile buluşacağı bir ortam kurmaya çalıştık. Burada bizim en büyük amaçlarımızdan birisi Filistin’e dair bir farkındalık oluşturmak. Bildiğiniz gibi Avrupa’nın en köklü üniversitelerinde bu tarz eylemler çok yaygın. Bizler de bunu öğrenciler olarak Çukurova Üniversitesi adına düzenliyoruz. Şu anda buradaki heyecan gerçekten yüksek. Öğrenci kardeşlerimizle bu sesi Adana’da ve Çukurova Üniversitesi’nde yaymak istiyoruz" ifadelerini kullandı.