GENEL - 22 Mart 2019 Cuma 09:44

(Özel) Malatya ‘beyaz gelinliğini’ giydi

A
A
A
(Özel) Malatya ‘beyaz gelinliğini’ giydi

Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya’da kayısı ağaçlarının çiçek açması ile şehir adeta beyaz gelinliğini giydi.

Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya’da kayısı ağaçlarının çiçek açması ile şehir adeta beyaz gelinliğini giydi.


Dünya kuru kayısı ihtiyacının yaklaşık yüzde 85’inin karşılandığı Malatya’da, 8 milyona yakın kayısı ağacının baharın gelmesi ile çiçek açması kenti beyaza bürüdü. Her yıl aynı zamanlarda beyaz gelinliğini giyen Malatya’da ortaya kartpostallık görüntüler çıkıyor.


İlk olarak şehrin doğu kısmında başlayan çiçeklenme yaklaşık 20-25 gün içinde tüm kentte görülüyor. Çiçeklenmenin ilk görüldüğü yerlerden biri olan Battalgazi ilçesinde tüm bahçeler beyaza bürünürken, çiftçiler de yeni hasat yılı için bahçelerdeki mesailerini yoğunlaştırdı.


Binlerce ailenin geçim kaynağı olan kayısıda ağaçların çiçeklenmesi ile çiftçileri de heyecanlı bir bekleyiş sarıyor. Zira bu aylarda hava sıcaklığının eksinin altına düşmesi, kayısıda hasarın oluşacağı anlamına geliyor. Şu sıralar meteorolojiden gelen tahminleri takip eden kayısı üreticileri, zirai dona yakalanmadan çiçeklenme döneminin sona ermesini ve meyve dönemine girilmesini dört gözle bekliyor. Tek geçim kaynağı kayısı olan üreticiler, zirai don başta olmak üzere doğal afetlere karşı ürünlerini sigortalatırken, kayısıya verilen desteğin de arttırılmasını istiyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)