ASAYİŞ - 01 Aralık 2019 Pazar 17:13

Kafası konserve kutusuna sıkışan Kediyi itfaiye kurtardı

A
A
A
Kafası konserve kutusuna sıkışan Kediyi itfaiye kurtardı

Malatya’da, kafası teneke konserve kutusuna sıkışan sokak kedisi, itfaiye tarafından kurtarıldı.

Malatya’da, kafası teneke konserve kutusuna sıkışan sokak kedisi, itfaiye tarafından kurtarıldı.


Edinilen bilgilere göre, Yeşiltepe Koşu Mahallesi 100. Yıl Caddesi üzerinde kafası konserve kutusuna sıkışmış kediyi görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler,teneke konserve kutusunu keserek sokak kedisinin kafası sıkıştığı yerden kurtardı.


Ekipler, kutuyu keserek kurtardıkları kediyi sokağa bıraktı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Fenomen çaycı kendi düğününde çay dağıttı Şırnak’ta düğünlerin vazgeçilmezi çaycı Nizam Enç kendi düğününde davetlilere şov yaptı. Çay dağıtma şekliyle sosyal medyada tanınan çaycının düğününe 4 bin davetli katıldı. Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde yaşayan Nizam Enç isimli vatandaş yıllardır bölgede düğün ve taziyelerde binlerce insana tek başına çay dağıtmasıyla biliniyor. Düğün alanlarında koşarak çay dağıtarak geçimini sağlayan vatandaş kendi düğününde mesleğine devam etti. Esmer Enç ile dünya evine giren çaycı Nizam Enç 2 gün iki gece süren düğünde çay dağıtarak gelen davetlilerine şov yaptı. Meşhur çaycı Nizam olarak bilinen vatandaş kısa sürede sosyal medyada ünlü olunca yurt içinden binlerce insan düğününe gelerek takı taktı. Gelin ve damada takılan 500 bin liralık takının yanı sıra ilginç taraf ise damadın gelen misafirlere takım elbiseyle çay dağıtması oldu. Çaycı Nizam Enç düğününe gelen misafirlere teşekkür ederek, ’’Bölgede tanınan biriyim. Herkesin düğününde çay dağıtıyorum bu gün benim düğünüm ben kendi düğünümde de dağıttım. Düğünüme gelen herkese çok teşekkür ederim" dedi. Damadın ağabeyi Ekrem Enç, davetlilere teşekkür ederek, "Yağmurlu bir günde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim. Yağmur altında halay çektik. Kardeşimize ağabeyleri olarak biz sürekli destek çıktık. Herkes tarafından sevilen biri bu yüzden kalabalık geçti. Kendi düğününde çay dağıtmak istedi ve herkese çay dağıttı" diye konuştu.
Erzurum Başkan Sekmen: “Kentte yeni istihdam alanları oluşturacağız” Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kentte yeni istihdam alanları oluşturacağız” dedi. Şehrin aynı zamanda üretim merkezi olacağını ifade eden Başkan Sekmen, Erzurum’a yatırım yapmak isteyen büyük firmalarla görüşmelerinin de sürdüğünü bildirdi. Başkan Sekmen, kendi destek ve çabalarıyla kurulan Karaz Tekstil Fabrikası’nda temas ve incelemede bulundu. Firma sahibi Abdullah Karadağ’dan üretim hacmi ve ihracat verileriyle ilgili bilgiler alan Başkan Sekmen, “Erzurum’da 10 yılda sadece kendi girişimlerimiz sonucu çok sayıda firma ve markayı şehrimize getirdik. Bu çabalarımız sonucu 5 bin gencimiz Erzurum’da istihdam edildi” kaydını düştü. “Türkiye’nin dev isimlerinin şehrimize yatırım yapması için yoğun bir çaba içerisindeyiz” diyen Başkan Sekmen, “Yurt dışı ve yurt içinde önemli görüşmeler yaptık. Türkiye’de gerek tekstil gerekse de yedek parça üretiminde seçkin bir yer edinen firmalarla temaslarımız devam ediyor. Şehrimizin istihdam hayatına, kentin ekonomik yaşamına destek olmanın gayretindeyiz. Bizim derdimiz yerel yönetim hizmetlerinin yanında aynı zamanda da yeni istihdam alanları oluşturmak Çünkü şehrimizin en önemli problemlerinden biri de işsizlik Bu sorunun çözümü için 10 yılda verdiğimiz mücadeleyi kat be kat artırarak üretim ve istihdam içerikli çalışmalarımıza devam ediyoruz. İş dünyasının seçkin isimlerini şehrimize getirip kent ekonomisine katma değer sunmanın gayretindeyiz. Bütün bu çabamızla dün olduğu gibi bundan sonra da inşallah Erzurum’da yeni istihdam alanları oluşturacağız” diye konuştu.
Bursa (Özel) 100 anne buluştu, çocuklarının okulunu böyle güzelleştirdi Bursa’da Gazi İlkokulu’nda yapılan etkinlikle yaklaşık 100 veli ve öğrenci eski lastikleri boyayarak saksı yaptı. Renkli lastiklerle birlikte okula yeşil alan kazandırılırken veliler de çocukları ile birlikte keyifli vakit geçirdi. Saksı lastiklere çiçeklerin yanı sıra maydanoz, domates ve çeşitli bitkiler dikildi. Bursa’da kadın istihdamının arttırılması ve çevre bilinci oluşturmak adına Gazi İlkokulu’nda çevreci bir etkinlik gerçekleştirildi. Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin katıldığı etkinlikte eski lastikler boyanarak geri kazandırıldı. Öğretmenlerin koordinesinde öğrenciler ve anneleri tarafından boyanan lastiklerin içine toprak doldurularak çiçekler ekildi. Yaklaşık 100 öğrenci ve velinin katıldığı etkinlik toplu fotoğraf çekimi sonrası sona erdi. Kadınların gücünün, sadece kendi gelecekleri için değil, aynı zamanda dünyanın geleceği için de kritik olduğuna inandıklarını ifade eden Gazi İlkokulu Müdürü Derya Karateke, “Okulumuzda ‘Kadın elinin değdiği her şey güzelleşir’ temasıyla okulumuz öğretmenleri, kadın velilerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu bağlamda daha çevreci bir okul olma yolunda ilerlemekteyiz. Avrupa Birliği ve Erasmus çerçevesinde çevre projelerimizin kabul edildiğini gururla söylemek isterim. Tüm okul öncesi ve ilkokul öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte etkinliklerle birlikte daha güzel bir hale getirmek için çabalıyoruz. Gazi İlkokulu çevreci bir okul olarak tanınsın istiyoruz. Bu etkinliği kadın velilerimiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Kadının eli değince okulumuz daha da güzelleşiyor. Yaklaşık 100 velinin katılımıyla bugün bu etkinliği başlatıyoruz. Aynı şekilde öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Burada eskimiş lastikleri boyayarak okulumuzun bahçesine saksı olarak hazırlıyoruz. Lastiklerin içlerine toprak doldurarak çiçeklendireceğiz ve yeşil alan oluşturacağız. Sadece çiçek değil belki çocuklarımızın yetiştirebileceği maydanoz, domates, gibi ürünleri yetiştirme fırsatı bulacaklar” şeklinde konuştu.