GENEL - 14 Şubat 2020 Cuma 16:34

Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifinden depremzedelere destek

A
A
A
Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifinden depremzedelere destek

İhtiyaç sahiplerine yardımlarını aralıksız şekilde sürdüren Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı, depremzede aileleri de unutmadı.

İhtiyaç sahiplerine yardımlarını aralıksız şekilde sürdüren Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı, depremzede aileleri de unutmadı. Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi Onursal Başkanı Yıldız Güder, Hayır Çarşısı’nın depremzedelere ulaştırdığı kıyafet yardımına katıldı.


İhtiyaç sahibi vatandaşların her daim ihtiyaçlarını karşılayarak büyük takdir toplayan Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı, depremzede aileleri de unutmadı. Bu zamana kadar kumanya, kıyafet ve gıda yardımlarını depremzedelere ulaştıran Hayır Çarşısı, son olarak Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifiyle birlikte ortak organizasyon düzenledi. Birçok ihtiyaç sahibi vatandaşın yararlandığı Hayır Çarşısı, Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifiyle birlikte depremzede ailelere kıyafet yardımı gerçekleştirdi.


Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi Onursal Başkanı Yıldız Güder’in katılımıyla depremzede aileler ziyaret edilerek, yardımlar ulaştırıldı. Ziyarette çocuklara mont, atkı, bere ve ayakkabı yardımında bulunuldu. Onursal Başkan Yıldız Güder, Bulutlu, Hisartepe ve Düzyol Mahallelerinde depremzedelerin zarar gören evlerini inceledikten sonra çadırda yaşayan bir ailenin de misafiri oldu. Güder, çadırda kalan aile ile uzun süre sohbet ederek, yaşadıkları sorunları dinledi.


Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in eşi ve aynı zamanda Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi Onursal Başkanı Yıldız Güder’e yaptığı yardımlardan dolayı teşekkürlerini ileten Bulutlu Mahallesi Muhtarı Fazlı Özcan, “Yaptığı yardımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Çocuklarımızı ve bizleri yaptıkları yardımlarla sevindirdiler” ifadelerini kullandı.


Yıldız Güder ise 24 Ocak’ta büyük bir deprem yaşadıklarını, Elazığ ile Malatya’da can kaybı olduğunu da anımsatarak, “Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böylesi acılar yaşatmasın milletimize. Evleri hasar gören kardeşlerimize hem geçmiş olsun demek hem de onların yanında olduğumuzu bildirmek için böyle bir çalışma yaptık. Maddi manevi elimizden ne gelirse biz her zaman onların yanındayız. Birlik ve beraberliğimizin daha sağlam temellere oturması için ne gerekiyorsa bizler yapmaya hazırız. Biz bugün burada Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi olarak hasar gören köylerimizden bazılarına yardımlar getirdik. Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı, yıllardır vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ettiği gibi bu günde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında yer almaktadır. Battalgazi Belediye Başkanımız bilindiği gibi 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyor ve sürekli de vatandaşlarımız ile iç içe. Biz de kadın kooperatifi olarak depremzede ailelere naçizane yardımlar getirdik. İnşallah bir daha böyle afetler yaşamayız” şeklinde konuştu.


Güder, hayırsever vatandaşların Hayır Çarşısı’na destek verebileceğini de belirterek, “Veren el ile alan el arasında bir köprü görevini üstlenen Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı, sosyal belediyecilik kapsamında yıllardır ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara gerek Battalgazi Belediyesinin imkanları gerekse hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla yardım yapan kuruluşlar arasında yer alıyor. Hayırsever vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla destek verebileceği Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra depremden etkilenen vatandaşlarımızın da yanında yer almaktadır. Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı’na yardım yapmak isteyen hayır sahipleri, çarşıyı ziyaret edebilir. Hayırsever vatandaşların Hayır Çarşısı’na vereceği destek önemlidir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe son 2 deplasmanda 4 puan bıraktı Süper Lig’de en fazla puan topladığı sezonu yaşayan Fenerbahçe, son 2 deplasman maçında 4 puan kaybederek şampiyonluk yarışında yara aldı. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Fenerbahçe, Konyaspor’a konuk olurken sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla puanını 90’a yükselten sarı-lacivertliler, ligde son 3 haftaya girilirken lider Galatasaray’ın 6 puan gerisine düştü. Bu sezon dış sahada mağlubiyet yaşamayan Kanarya, üst üste elde ettiği 10 maçlık galibiyet serisinin ardından Sivasspor ve Konyaspor maçlarında 2’şer puan kaybetti. Fenerbahçe dış sahada oynadığı 18 maçta 15 galibiyet, 3 beraberlik alarak 48 puan topladı ve 2020-2021 sezonunda elde ettiği ‘dış sahada en fazla puan toplama rekorunu’ da geride bıraktı. Sarı-lacivertliler 3. kez gol atamadı Sarı-lacivertliler, 18 hafta sonra bir maçta fileleri havalandıramadı. Ligde 89 golle, en golcü takım olan Fenerbahçe, 3. kez rakip fileleri havalandıramadan maçı tamamladı. İsmail Kartal’ın öğrencileri ligin 36. haftasında 12 Mayıs Pazar günü Kayserispor’u konuk edecek. Mert Müldür cezalı duruma düştü Konyaspor mücadelesine yedek kulübesinde başlayan Mert Müldür, iki takım oyuncularının yaşadığı gerginlik sonrası itirazda bulunurken hakem Bahattin Şimşek tarafından 34. dakikada sarı kart gördü. Bu sezon ligde 4. sarı kartını gören Mert, gelecek hafta iç sahada oynanacak Kayserispor müsabakasında cezalı duruma düştü. 25 yaşındaki futbolcu Samsunspor’la oynanan iki maçta ve Pendikspor karşılaşmasında sarı kart görmüştü. Konyaspor’a karşı 52. dakikada Osayi-Samuel’in yerine oyuna giren Mert Müldür, sarı-lacivertli formayla bu sezon 25 lig maçında görev aldı.
İstanbul Avcılar’da inşaat çalışması sırasında vinç devrildi, facianın eşiğinden dönüldü Avcılar’da inşaat çalışması sırasında toprağın çökmesi sonucu vinç, park halindeki otomobilin üstüne devrildi. Aracın yanındaki 2 kişi kıl payı kurtulurken, vincin devrilme anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Olay, saat 17.00 sıralarında Avcılar Merkez Mahallesi Fırın Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, inşaat çalışması sırasında vincin tekerlerinden birinin altındaki toprakta çökme yaşandı. Bunun üzerine vinç yana doğru devrilirken, vincin bir kısmı park halindeki 34 VVT 58 plakalı otomobilin üstüne düştü. Olay sırasında otomobilin yanında bulunan bir kız ve adam kıl payı kurtuldu. Otomobil ağır hasar alırken, ihbar üzerine sokağa polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada çökme sebebiyle yere düşerek yaralanan bir inşaat çalışanı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Alan güvenlik şeridi ile kapatılırken, polis ekipleri konu ile ilgili çalışma yaptı. Vinç başka bir vinçle düzeltilerek kaldırılırken, aracın üstüne düştüğü o anlar ise sokaktaki bir binanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. “Bir facia olabilirdi” Olayla ilgili konuşan esnaf Ramazan Özkan, “Yanımızda inşaat yapılıyor. Toprağın altı kazıdan dolayı biraz çökmüş. Vincin ağırlığına dayanmadı ve lastikler batınca vinç yan devrildi. Dükkanımın önünde arkadaşımızın arabası vardı. Araba park halindeydi. Ona zarar verdi. Bir kız çocuğu ve bir adam saniye ile kendilerini kurtardılar. Daha sonra polis ve sağlık ekipleri geldi. Olay yeri inceleme geldi ve tutanak tuttular. Tabii mahallede herkes şok yaşadı. Deprem oldu zannettiler. Vinci kaldırdılar. Ucuz atlatıldı, bir facia olabilirdi” dedi.