GENEL - 17 Şubat 2020 Pazartesi 17:19

Malatyalı sporcu Kaya başarılı döndü

A
A
A
Malatyalı sporcu Kaya başarılı döndü

Karede bölge şampiyonasında Malatyalı sporcu öğrenci Miraç Kaya başarılı döndü.

Karede bölge şampiyonasında Malatyalı sporcu öğrenci Miraç Kaya başarılı döndü.


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği , okullar arası Yıldızlar Karate Bölge Müsabakaları Mardin’de yapıldı.


Mardin Artuklu Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakalarda farklı okuldan sporcular seçmelerde başarılı olabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler. Malatya’dan müsabakaya Özel Mimar Sinan Bilim ve Teknoloji Koleji Öğrencilerinden Miraç Kaya Erkekler B 74 kilo kategorisinde okulunu temsil etti. Kaya, müsabakalarda Bölge 3’ncüsü olarak Türkiye şampiyonluğuna katılmaya hak kazandı. Küçük yaşta karateye başladığını belirten 9. sınıf öğrencisi Miraç Kaya, "Karateyi çok seviyorum. Yaz aylarında fırsat bulduğum sürece Karate kurslarına katılmaya çalışıyorum. Bazen de evde tek başıma antrenman yapıyorum. İyi bir Karateci olmak istiyorum. Ülkemi ve bayrağımı dünyada temsil etmek istiyorum. Bunun için mücadele ediyorum. Hedefim ilerde İnşallah Olimpiyat şampiyonu olmaktır. Ama ilk önce önümdeki hedefleri tek tek aşmam gerekiyor" dedi.


Özel Mimar Sinan Bilim ve Teknoloji Koleji Kurucu Müdürü Ahmet Polat Kaya, yaptığı açıklamada, “Öğrencimiz Miraç’ı tebrik ediyorum Başarılarının devamını diliyorum. Okul olarak Spor müsabakalarına sonuna kadar destek veriyoruz ve destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.