YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 16:56

PROF. DR. SCHİCK: "ÇOK UZUN SÜRE MÜSLÜMAN`MIŞIM DA BİLMİYORMUŞUM"

A
A
A
PROF. DR. SCHİCK: "ÇOK UZUN SÜRE MÜSLÜMAN`MIŞIM DA BİLMİYORMUŞUM"

Malatya’da hat sanatıyla ile ilgili olarak sohbete katılan Prof. Dr. Irvin Cemil Schick, nasıl Müslüman olduğunu anlatırken, "Benim için dine giden yol sanat oldu, edebiyat oldu. Sonradan ben uzun bir süredir Müslüman’mışım da bilmiyormuşum" dedi.
Malatyapark’da minder sohbetlerine konuk olan Prof. Dr. Irvin Cemil Schick, "Sanat sürekli değişen bir şey" diyerek, sanatın belli dönemlerde yükseldiğinin belirtilmesini yanlış olduğunu ve sanatın her zaman gideceği bir yerin var olduğunu belirtti. Schick, "1928 yılında harf devriminde harf devriminin ihtişamı durdu. Ama 1980’lı yıllar da tekrar dirildi, tekrar başladı. Bence önümüzdeki 30-40 yıl sonra daha fazla şeyler olacak. Hat sanatının bittiğine inanmıyorum" dedi.
Nasıl Müslüman olduğunu da açıklayan Prof. Dr. Irvin Cemil Schick, "Ailem İstanbullu laik bir aileydi. Babam yabancı, annem doğma büyüme İstanbullu, ama annemin annesi de Makedonya göçmeni, babası Irak’lı, Bağdatlı, karma karışık bir aile. Ama bizim ailede öyle dinin özel bir yeri yoktu. Ben açıkçası dinle küçükken fazla ilgilenmedim. Ancak sonradan tasavvuf yönüyle, şiir yönüyle dini keşfettim. Yani benim için dine giden yol sanat oldu, edebiyat oldu. Sonradan ben uzun bir süredir Müslüman’mışım da
bilmiyormuşum. Ama resmi olarak Müslüman olmam 1998 yılında" diye konuştu. Malatyapark AVM Genel Müdürü Ali Günaçar, Prof. Dr. Irvin Cemil Schick’e teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir