EKONOMİ - 23 Ekim 2020 Cuma 11:31

Yaygın Barajı tamamlandı

A
A
A
Yaygın Barajı tamamlandı

Malatya’da 48 milyon liraya mal olan ve 3 bin 770 dekar araziyi sulayarak yılda 5 milyon lira sulama faydası sağlayacak Yaygın Barajı tamamlandı.

Malatya’da 48 milyon liraya mal olan ve 3 bin 770 dekar araziyi sulayarak yılda 5 milyon lira sulama faydası sağlayacak Yaygın Barajı tamamlandı.


Malatya Merkez ilçe Battalgazi Yaygın Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Yaygın Barajı’nın geçici kabulü yapıldı.


Barajın aks yeri, Yaygın Mahallesi’nin Güneydoğusunda Naldöken Deresi üzerinde bulunan Yaygın Barajı, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde, temelden 47 metre yüksekliğinde, 585 bin metreküp gövde dolgu hacmine ve 2,1 milyon metreküp depolama hacmine sahip. Yaygın Mahallesi ve çevresine ait 3 bin 770 dekar tarım arazisini sulayarak yıllık 5 milyon TL milli ekonomiye katkı sulama faydası sağlayacak olan Yaygın Barajı’nın 2020 yılı fiyatları ile toplam yatırım bedelinin 48 milyon TL olduğu bildirildi.


Yaygın Barajı Sulaması İnşaatı işinin sözleşmesi ise 29 Nisan 2020 tarihinde imzalanarak, 30 Nisan 2020 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlandı. Söz konusu sulama alanında yapılan arazi toplulaştırma çalışmasına göre gerekli proje revizyonu çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, projelerin tamamlanmasına müteakip sulama şebekesi imalatları tamamlanarak hizmete alınacağı kaydedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.