YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 09:55

MAKİD BAŞKANI RAHMİ SEMİZ:

A
A
A
MAKİD BAŞKANI RAHMİ SEMİZ:

Malatya Kayısı İşletmeleri Derneği (MAKİD) Başkanı Rahmi Semiz, "Yabancıların mişmişimizi (kayısımızı) bizleri mışıl mışıl uyutarak ucuza yememeleri için Ulusal Kayısı Konseyi’nin bir an önce kurulması gerektiğine inanmaktayız" dedi.
Yaptığı yazılı açıklamada, kayısının sorunlarına temas eden ve Ulusal Kayısı Konseyi’nin kurulması gerektiğini bildiren MAKİD) Başkanı Rahmi Semiz, "Kuru kayısı için konulmuş olan standartlardaki yanlışlıklar nedeni ile iç pazarda yaşanan sorunları, Malatya ortak görüşü oluşturarak çözdüğümüzü düşünüyoruz. Bu başarı kayısıcılığımızın sorunlarının çözülmesi için bir örnek teşkil etmesi bakımından büyük önem arz etmektedir. Kayısı dendiğinde herkesin aklına Malatya, Malatya dendiğinde de herkesin aklına
Kayısı gelmektedir. Yani bizler kayısımızın sorunlarına hep birlikte sahip çıkar isek, Kayısı da bize vefa gösterir, Malatya’ya 350 milyon doları kazandıran kayısımız 1 milyar doları da kazandırır diyoruz. Bizler Sivil Toplum Örgütü olarak örgütlenerek, ortak görüş oluşturulmasına gayret ederek bir şeyleri göstermeye çalıştık, bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz, ama çalışmalarımızın artarak devam etmesi gerektiğine de inanıyoruz " ifadelerini kullandı.
"Bu başarı bizim için bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Çünkü kayısımızın daha birçok sorunları vardır. Bu ortak görüş yöntemi sorunları aşmamıza bir örnektir. Dünya kayısı üretiminin merkezi olduğumuz ve dünya kayısı başkenti olduğumuz için bununla övünmeyen Malatyalı olmadığı düşünüyorum. Bu üretim gücümüzle, Kayısı Vakfımızla, Kayısı araştırma ve uygulama merkezimizle, meyvecilik müdürlüğümüzle, Üniversitelerimizdeki bilim adamlarımızla, Tüccarlarımızla ve Sayın Valimiz Ulvi Saran beyin büyük
gayretleri ile kurulmuş olan Kayısı Akreditasyon kurumuzla kayısıdan 1 milyar dolar gelir elde etmeyi hak etmiş bulunuyoruz. Bu hedefe hızla gidebilmek için tüm aktörleri bir çatı altında toplayacak, Ulusal Kayısı Konseyi’nin bir an önce kurulması gerektiğine inanmaktayız" diyen Semiz, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Çünkü kayısı için herkes bir şey söylüyor ama herkesin konuştuğu bir yerde kalıyor. Yine söylüyoruz, ortak görüş ortaya çıkmıyor. Bundan da en büyük zararı kayısı üreticilerimiz ve Malatya’mız görüyor. Yabancılarda mişmişimizi bizleri mışıl mışıl uyutarak ucuza yiyorlar diyorum. Dünyaca ünlü Malatya Kayısısının hak ettiğini alması ve bugün kayısıdan elde ettiğimiz 350 milyon dolar gelirin en kısa zamanda 1 milyar dolara ulaşabilmesi için Ulusal Kayısı Konseyi’nin kurulup aktif olarak çalışmasına
ihtiyaç vardır. Ülkemizde kayısı sektöründe görev alan üretici, tüccar, ihracatçı, tarım teşkilatı, üniversiteler, araştırma kuruluşları ve ilgili tüm kurumların temsil edileceği Ulusal Kayısı Konseyi’nin kurulmasında yardımı olacak herkesin desteğini bekliyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.