YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 14:04

MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA: "MALATYALILAR HAKKINI İSTİYOR"

A
A
A
MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA: "MALATYALILAR HAKKINI İSTİYOR"

Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji,Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ağbaba, konuşmasının ilk bölümünü Malatya’nın Büyükşehir yapılmaması konusuna ayırdı. Ağbaba konuşmasında, "Sayın Bakan, Malatya, büyükşehir olma konusunda yıllardan beri aldatılıyor. Sizden önceki İçişleri Bakanı, 12 Aralık 2010’da Şanlıurfa’da Malatya’nın büyükşehir olacağı konusunda Malatyalılara söz verdi. Bakanın ardından AK Parti’li arkadaşlarımız açıklamalar yaparak Malatya’nın 2010 yılı içerisinde büyükşehir olacağını Malatyalılara müjdelediler. Ancak Malatya 2010
yılında büyükşehir yapılmadı. 2011 yılının başında yine AK Parti’li arkadaşlar, Malatya’nın büyükşehir olacağını, büyük bir gururla Malatyalılara müjdelediler. 17 Mayıs’a gelindiğinde günler öncesinden AK Parti’deki arkadaşlar yine Malatyalılara büyük vaatler vererek ’Başbakan geliyor, Malatyalıları büyükşehir yapma sözü verecek’ dediler. Başbakan Malatya’nın meydanında ’Ey Malatyalılar, sizin nüfusunuz 742 bin ancak büyükşehir olmak için 750 bin nüfus gerekiyor’ dedi. Arkasından bu söylediklerim tamamen
Başbakana ait hemen ekledi ’Ey kadınlar hazır mısınız?’ dedi. ’Ey Malatyalılar, hazır mısınız?’ dedi. Herkes el kaldırdı ve ’Nüfusunuzu çoğaltın’ dedi. Yani Başbakan ’Çocuk yapın’ dedi. Yani Başbakan Malatya’nın büyükşehir olma konusunu Malatyalıların yatak odasına havale etti. 17 Mayıs’tan yaklaşık 6 ay sonra Başbakan bir açıklama daha yaptı. 11 ilin büyükşehir olacağı açıklandı. Malatya yine içlerinde yok. Değerli arkadaşlar, doğanın kanunu, çocuk 9 ayda oluyor. 6 ay beklemeden Malatyalılar tekrar
kandırıldı. Ben, onun için Malatya’nın, kandırılan, aldatılan kentin milletvekiliyim diyorum. Bu konuda Sayın İçişleri Bakanı’nın hem Başbakan’ın hem geçmiş dönendeki İçişleri Bakanı’nın sözünde durup Malatya’nın büyükşehir olmasını sağlamasını istiyoruz"dedi.
’’BÜYÜKŞEHİR KONUSU SADECE NÜFUSA ENDEKSLİ OLAMAZ"
CHP Milletvekili Veli Ağbaba konuşmasının devamında, "Büyükşehir olma meselesi sadece nüfusa indirgenecek kadar basit bir mesele değildir. Belki o, 11 ilin milletvekilleri alınabilirler ama değerli arkadaşlar, Malatya her anlamda o, 11 kentten daha fazla büyükşehir olmayı hak eden bir kentimiz. Bakın dünyada kuru kayısı ticaretinin tek başına yüzde 90’ını karşılayan bir kent Malatya. Bu kent İsmet Paşa’yı ,Turgut Özal’ı yetiştirmiş bir kent. Malatya ,Turgut Özal Tıp Merkezi’nin yapmış olduğu karaciğer
nakli konusunda dünyada ikinci, Türkiye’de birinci. Malatya’nın sanayisi, Malatya’nın bulunduğu konumu büyükşehir olmayı fazlasıyla hakkediyor" şeklinde konuştu.
"BÜYÜKŞEHİR MALATYA’NIN HAKKI"
Ağbaba "Sayın Bakan, Malatyalılar sizden bir bağış istemiyor, Malatyalılar hakkını istiyor. Bu konuda benden önceki milletvekilimiz Sayın Mevlüt Aslanoğlu, defalarca bunu dile getirdi. Ve burada da sözler verildi ama maalesef bu sözler tutulmadı. Malatyalılar kandırıldı arkadaşlar. Ben hakkımızın teslim edilmesini, Malatya’nın büyükşehir yapılmasını derhal istiyorum arkadaşlar. Bu, Malatyalıların hakkıdır, bizim hakkımızdır" ifadelerini kullandı.
CHP Milletvekili Veli Ağbaba konuşmasının ikinci bölümünde ise Uludere’de yaşanılanlara ayırdı. Ağbaba, "Tüm Türkiye’de yaşayan yüreği insan sevgisiyle dolu insanların yüreğine bir ateş düştü. 34 tane insan Uludere’de öldü. İnsanların ölmesinin sebebi bu ülkeyi yıllardır yönetenlerdir. Çünkü insanlara kaçakçılık yapmak dışında başka hiçbir şans bırakmamışsınız. Cumhuriyet Halk Partisi her koşulda, her zaman insan haklarını, yaşam hakkını kim olursa olsun savunmaya devam edecektir. Hükümet yetkililerinin
özür dilemesi gerekirken, bir AK Parti yetkilisi: ’Bu bir operasyon kazasıdır’ dedi. Arkadaşlar, dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir şey söylenemez. Uludere’de öldürülen 34 insanın siyasi sorumluluğunu hükümet, bakanlar almalıdır. Ve o koltukta bir dakika bile zaman geçirmeden derhal istifa etmelidir" dedi.
"TUTUKLU GAZETECİLERİ UNUTMADI"
Ağbaba konuşmasının sonunda, "Ben 10 Ocak çalışan gazetecilerin ve baskısıyla çalışamayan gazetecilerin de gününü kutluyorum. Değerli arkadaşlar, nasıl ki Hasan Tahsinler hala yaşıyorsa bilin ki bugün gözaltına alınan Nedim Şenerler, Ahmet Şıklar, Mustafa Balbaylar da yaşayacaktır. Bu insanları gözaltına alan, bu insanları tutsak edenler mutlaka unutulacaktır ama bu insanlar yaşayacaktır." şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.