GENEL - 14 Ocak 2012 Cumartesi 16:10

MALATYA`DA KAMU ÇALIŞANLARI BORDROLARINI YAKTI

A
A
A
MALATYA`DA KAMU ÇALIŞANLARI BORDROLARINI YAKTI

Malatya’da KESK üyeleri, memur maaşlarında enflasyon farkı olarak yüzde 2,68’lik artış yapılmasına tepki göstererek, maaş bordrolarını yaktı.
Sendika binasından AK Parti il binası önüne yürüyen KESK üyeleri, burada basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Ali Ekber Baştemur, "2011 enflasyon rakamı, kesinlikle halkın enflasyonunu ifade etmemektedir. Benimsenen enflasyon sepeti nedeniyle 2011 enflasyonu yüzde 10,45 çıkmıştır. Oysa halkın en çok tükettiği temel tüketim mallarındaki fiyat artışları açıklanan resmi rakamın en az iki katı kadardır. Bu nedenle 15 Ocak’ta maaşlarımıza yansıtılan 2,68’lik enflasyon
farkı gerçekçi değildir. Her yıl ocak ayında yapılması gereken ücret zammı, toplu sözleşme yasası henüz yasalaşmadığı için 2 milyonu aşkın kamu emekçisi ve aileleri mağdur edilmiştir. Hükümet grevsiz toplu sözleşme yasasını bilinçli olarak geciktirmekte ve yasada kendi çıkarları doğrultusunda değişiklikler yaparak, kamu emekçilerini daha da mağdur etmek istemektedir" dedi.
Basın açıklaması sonrasında KESK üyeleri maaş bordrolarını yaktı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir