KÜLTÜR SANAT - 03 Temmuz 2023 Pazartesi 09:47

Eskişehir vadisi görenleri hayran bıraktırıyor

A
A
A
Eskişehir vadisi görenleri hayran bıraktırıyor

Malatya’nın Arapgir ilçesinde bulunan Eskişehir Vadisi yeşil örtüsü doğal su kaynakları ile görenleri kendisine hayran bıraktırıyor.

Malatya’nın Arapgir ilçesinde bulunan Eskişehir Vadisi yeşil örtüsü doğal su kaynakları ile görenleri kendisine hayran bıraktırıyor.



Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesindeki Eskişehir Vadisi, yeşil örtüsü, temiz havası ve doğal su kaynakları ile görenleri kendine hayran bırakıyor. 19. Yüzyıl sonlarına kadar yoğun bir yerleşim alanı olan vadi kendine özgü yüksek oksijen oranı ve endemik bitki türleri ile de öne çıkarken, kentin iki önemli coğrafi işaretli ürünü olan Köhnü üzümü ve mor reyhanında merkezi olarak biliniyor. İlçede 19. Yüzyıl ortalarında bulunan bir çok su değirmenlerinden birinin de bulunduğu vadi doğa ve trekking severler için görülmeye değer rotalarda sunarken, yer yer alabalık tesislerine de rastlanıyor. Kent dışında bölgeye ziyarete gelen 72 yaşındaki Bedir Çiftçi bölgede daha önce bir değirmenin bulunduğunu belirterek değirmenin yerinin şimdilerde mesire alanına dönüştürüldüğünü söyledi.


Çok sayıda yerli yabancı turistlerin bölgeyi ziyarete geldiğini kaydeden Çiftçi, ”Çevre illerden gelenler oluyor. Karşı dağlarda yaban keçileri de var gelenler keçileri seyrediyor. Bölgedeki suların hepsi kaynak suyu içme suyu olarak da kullanılıyor. Havasıyla suyuyla çok güzel bir yer” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da Yerli Malı Haftası kutlandı Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Slow Food-Yaveş Gari Bodrum Birliği tarafından düzenlenen 12. Toprak Ana Günü ve Yerli Malı Haftası, Bodrum Merkez Pazaryeri’nde gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı. Yerel üreticiye, doğaya ve toprağın bereketine dikkat çekmeyi amaçlayan ve bu yıl 12.si düzenlenen (Terra Madre) Toprak Ana Günü’nde aynı zamanda Yerli Malı Haftası da kutlanarak bölgenin geleneksel gıda kültürü tanıtıldı. Geleneksel Muğla usulü tarhana çorbası ve Bodrum gemici peksimetinin ikram edildiği etkinliğe, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi temsilen Başkan Yardımcısı Ercan Pehlivan, Muğla Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri 1. Bölge Dairesi Başkanı Kadriye Erkal Yıldırım ve vatandaşlar katıldı. Slow Food hareketinin temel hedefi olan "iyi, temiz ve adil gıda" mottosuyla gerçekleştirilen etkinlikte, yerel üretimin önemi vurgulandı. Etkinlik kapsamında öğrencilerle yapılan söyleşide yerel gıdaya erişimin, üreticinin desteklenmesinin ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının önemine dikkat çekildi. Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmaların da ele alındığı programda, yerel tohumların korunması, çoğaltılması ve geleceğe aktarılması konusunda yapılan faaliyetler anlatıldı. Etkinlikte üreticiler, öğrenciler ve vatandaşlar pazaryeri içerisinde bir araya gelerek Bodrum’un yerel değerleri üzerine sohbet etti. Etkinlik boyunca Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı Saha Çözüm ekibi de pazaryerinde stant kurarak vatandaşların taleplerini dinledi. Program sonunda, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan Pehlivan etkinliğe emek veren tüm katılımcılara teşekkür etti.