YEREL HABERLER - 06 Şubat 2012 Pazartesi 13:43

CHP`DEN ERMENİ MEZARLIĞINDAKİ BİNALARIN YIKIMINA TEPKİ

A
A
A
CHP`DEN ERMENİ MEZARLIĞINDAKİ BİNALARIN YIKIMINA TEPKİ

Malatya Belediyesi’nin Ermeni mezarlığındaki bazı binaları imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle yıkmasına CHP’den tepki geldi.
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Belediyesi’nin Ermeni mezarlığı içerisindeki son dua yeri, bekçi kulübesi ve gasilhaneyi yıkması karşısında derinden yaralandıklarını belirterek, "Yasalarımıza göre kaçak bir yapı bile defalarca uyarı ve tebligat yapıldıktan sonra yıkılmaktadır. Yıkım kararı yasalara aykırı olarak, durdurma kararı alınmadan, mahalle muhtarına tebligat yapılmadan ve yıkım kararı inşaata asılmadan aniden alınmıştır. Ermeni vatandaşlarımızdan vergi toplayan ve gasilhaneyi, son dua yerini,
bekçi kulübesini kendisi yapması gereken Malatya Belediyesi, bu düzenlemeler için para harcamamıştır. Mezarlık içindeki binaları Malatya Belediyesi değil, Hayırsever Ermeniler Derneği (HAYDER) yaptırmıştır. Yani belediye hem yapması gereken işi yapmayarak hem de Ermeniler tarafından yapılan binaları yıkarak iki kez kusur işlemiştir. Sorumlular sadece kepçe operatörü değil, belediyeyi yönetenlerdir. Sorumlular, sorumluluğu üstlenerek davranmalıdır" dedi.
"Ülkemizde yaşayan Müslüman kimliğin dışındaki herkesi farklı ve öteki gören anlayış, ötekilerin mezarlarına bile tahammül edememektedir" diyen Kiraz, Ermeni vatandaşlarımızın ölülerinin kimleri nasıl korkuttuğunu merak ediyoruz. Müslüman vatandaşlarımız nasıl ki ölülerine saygı gösterilmesini bekliyor ise, Ermeni vatandaşlarımız da ölülerine saygı gösterilmesini beklemektedir. Bu beklentiden kimsenin rahatsız olmaması gerekmektedir. Malatya’da hala az sayıda olsa Ermeni vatandaşımız yaşamaktadır. Bir
tek Ermeni vatandaşımız yaşasaydı bile onun hakkını, hukukunu savunmak bizim görevimizdir. Çünkü Malatya’da yaşayan Ermeniler Malatya’nın öz çocuklarıdır. Onlar Malatyalıdır. Hepimizin komşusu, akrabası, kardeşidir. Bir an önce Malatya Belediyesi bahse konu olan binaları bizzat kendisi yaparak, Ermeni vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermelidir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir