YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 16:27

Şahin “üstünlerin Hukukuna Teslimeyet Göstermedik”

A
A
A
Şahin “üstünlerin Hukukuna Teslimeyet Göstermedik”

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Hiçbir zaman için üstünlerin hukukuna riayet etmedik, onlara teslimiyet göstermedik, göstermeyeceğiz” diyerek, uyuşturucu suçundan cezaevlerinde yatan mahkum sayısının arttığını gözlemlediğini söyledi.
AK Parti Malatya Milletvekili Şahin, Adalet Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde AK Parti iktidarları döneminde HSYK'nın yapılanmasının adli tabana yayıldığını ve yeni Türkiye'nin inşası, eski Türkiye'nin tasfiyesi yani kokuşmuş olan bu kurumların hem fiziki şartlarının yenileştirildiğini hem de aksayan yönlerinin daha demokratik kurallar içerisine oturtulmaya çalışıldığını söyledi.
“Her zaman söylüyoruz, hiçbir zaman için üstünlerin hukukuna riayet etmedik, onlara teslimiyet göstermedik, göstermeyeceğiz” diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hukukun üstünlüğünü hep hakim kılmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz, amacımız bu, var oluş nedenimiz de bu.Hem şeffaflaşma noktasında yargıda yapmış olduğumuz sürece bakın Allah aşkına. Yani, biz iktidara gelmiş olduğumuz süre içerisinde yüksek yargının tamamında artık böyle köhnemiş bir anlayış vardı, ver gülüm, al gülüm yapıyorlardı, kendi aralarından seçip kendi aralarında atama yapıyorlardı. 2002’ye kadar 57 hükümet geçmiş, maalesef, hiçbiri yerine getirmemiş, halkın beklentilerine cevap verememiş, halkımızın ihtiyaçlarına cevap verememiş. Ama, ne olmuş? Bunu bugün Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki hükümetlerimiz aslanlar gibi bir bir yerine getirmiş. Yapılan her reformda, her değişiklikte “üniter devlet yapısına zarar verilecek, ülke bölünecek diyorlar. Kesinlikle ülkeyi biz böldürmeyiz.Allah aşkına bugüne kadar yapılan hangi şeyde ülkeyi böldük? En basiti, sağlıktaki değişim ve dönüşümde, özellikle SSK’yla devlet hastanelerinin tek çatı altında toplanmasında “Efendim, bunların niyetleri başka.” dendi. Diğer taraftan yargıda yapıyoruz, bütün kesimlere bunu mal etmeye çalışıyoruz, yine aynı şeyler söyleniyor, “Efendim, üniter devlet yapısına zarar vereceksiniz.Böyle bir şey yok."
Milletvekili Mustafa Şahin konuşmasında hırsızlık olaylarına da değinerek şunları ifade etti:
“İktidara gelmiş olduğumuz ilk yıllarda kapkaç olayları metropollerde ayyuka çıkmıştı.Bakanlığımızın yapmış olduğu düzenlemeyle analarımız,bacılarımız artık çantaları kollarında rahat bir şekilde dolaşabiliyorlar.Ancak vatandaşımızla görüştüğümüzde son günlerde hırsızlığın değişik versiyonlarıyla karşılaştıklarını ve verilen cezanın yetersiz olduğunu ifade ediyorlar.TCK'nın 142/1.maddesine göre iki ile beş yıl arasında ceza veriliyor.Hakimlerimiz en alt limitten cezaları kesiyorlar.Bu konuda yeni bir düzenleme yapılırsa hayırlı bir iş yapılmış olur” şeklinde konuştu.
Zaman zaman cezaevi ziyaretleri gerçekleştirdiğini ifade eden Şahin, uyuşturucu suçundan cezaevlerinde yatan mahkum sayısının arttığını gözlemlediğini fakat satıcı da olsa,taşıyıcı da olsa ben kullanıcıyım deyip işin içerisinden sıyrıldığını veya daha az ceza aldığını ve bu konunun da dikkat çekmesi gereken bir husus olduğunu ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir