YEREL HABERLER - 25 Mart 2014 Salı 16:33

Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Projesi

A
A
A
Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Projesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ‘Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında ilçe, belde ve köylerdeki kadınlara yönelik eğitimlerin devam ettiği bildirildi.
Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı kapsamında kadınlara yönelik yapılan eğitimlerde kooperatifçilik, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları, ahır hijyeni, toprak analizi, gübreleme, gıda güvenilirliği ve muhafazası, organik tarım, zirai ilaç kullanımı, aile içi iletişim konularında konu uzmanlarınca eğitimler veriliyor.
Konu hakkında açıklamada bulunan Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Tarım ve Hayvancılığın gelişmesinde görünmez kahramanlar kadınlarımızdır. Üretimin her safhasında büyük emeğe sahip olan kadınlarımızın daha bilinçli olabilmeleri için bakanlığımız eğitimler yapılmasını öngörmüştür. Bu kapsamda değişik konularda konu uzmanlarımız tarafından eğitimler verilmektedir. Bu eğitimlerin fayda sağlayacağını ve üretimde verimi arttıracağını umuyorum. İlçe, belde ve köylerimizde bu eğitimlere katılan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor, eğitimlerimizin hız kesmeden devam edeceğinin bilinmesini istiyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir