GENEL - 29 Mart 2012 Perşembe 17:25

BAKAN YAZICI`NIN DA KATILDIОI TOPLANTIDA YENİ TTK ANLATILDI

A
A
A
BAKAN YAZICI`NIN DA KATILDIОI TOPLANTIDA YENİ TTK ANLATILDI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Yeni Türk Ticaret Kanunu ile amacımız sizlerin yolunu tıkamak değil önünüzü açmak istiyoruz. Sizleri otobanda götürmek istiyoruz" dedi.
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi`nde Yeni Türk Ticaret Kanunu tanıtım ve bilgilendirme toplantısında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, şirketlerin güçlü olması için Yeni Türk Ticaret Kanunu`na ihtiyaç olduğunu vurguladı. Yazıcı, "Yeni Türk Ticaret Kanunu, kutsal kitap değil, gerekirse bazı maddeler değiştirilir. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile amacımız yolunuzu tıkamak değil, önünüzü açmaktır. Sizleri otobanda götürmek istiyoruz. Türkiye`nin 2023 hedefinde en az 10 marka üretilmesi lazım. O
markalardan biri de kayısı olmalıdır" dedi. Yazıcı, 16 ilde olduğu gibi bakanlıklarının bölge müdürlüğü kurduklarını, yakında 81 ilde de şube kuracaklarını belirtti.
Toplantıda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, "1950 model arabayla 2011 yılında Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi oldu. Yüzde 9.6`lık büyüme ile dünya şampiyonu olduk. Ancak 2023`de dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Kişi başına düşen yıllık gelir 10 bin dolar, kişi başına düşen milli gelirimiz 25 bin dolara çıkacaktır" diye konuştu.
Yeni Türk Ticaret Kanunu`nu desteklediklerini ancak bazı konularda çekinceleri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Kul yapısıdır hatalar olabilir. Önemli olanın hataların düzeltilmesidir. Elbise iyi ancak, bir kolu uzun diyoruz. Kimse dokunamaz diyenler var. Allah`ın ayeti mi kardeşim. Sıkıntılı olacak bölüm değiştirilmedir. Yeni Türk Ticaret Kanunu`na genelde karşı çıkanlar var. Biz kanuna karşıyım diyenlere karşıyız" ifadelerini kullandı.
Türkiye Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Nail Sanlı ise, Yeni Türk Ticaret Kanunu`nun avantajlarından söz ederek, "Yeni Türk Ticaret Kanunu`nde internet sitesi kurma, şirket ortaklarına borçlanma yasağı, hürriyeti bağlayıcı hapis cezası gibi konularda itirazlar var" dedi.
Sanlı, 1 Temmuz 2012`de yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile Türkiye`nin daha ileri gideceğini vurguladı. Konuşmalardan sonra Yazıcı, Hisarcıklıoğlu ve Sanlı`ya tepside kuru kayısı ve plaket verildi. Protokol konuşmalarından sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza`nın yönettiği Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında Akademisyen Dr. Leyla Kıyat, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İş Ticaret Genel Müdür Vekili İsmail Yücel, TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir bilgi aktardı ve
soruları yanıtladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Alanyaspor ile 20. randevu Alanyaspor ile Kayserispor, Süper Lig tarihinde 20. kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de Kayserispor ile Alanyaspor arasında oynanan son yıllardaki maçlarda dikkat çekici istatistikler ortaya çıktı. İki takım arasında 2016-17 sezonundan bu yana oynanan 19 lig maçında Alanyaspor üstünlük kurdu. Geride kalan 19 karşılaşmada Alanyaspor 11 galibiyet alırken, Kayserispor 4 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 4 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Akdeniz ekibi rakip filelere toplam 38 gol gönderirken, Kayserispor ise 18 gol kaydetti. Kayserispor; rakibini son olarak 2024-25 sezonunun ilk yarısında sahasında 2-0 mağlup etti. Sarı kırmızılı ekip, 2025-26 sezonunda oynanan son mücadelede ise Alanyaspor ile golsüz berabere kaldı. Rekabette en farklı skorlar ise Alanyaspor’un aldığı galibiyetlerde dikkat çekti. Turuncu yeşilli ekip, 2018-19 sezonunda sahasında Kayserispor’u 5-0, 2021-22 sezonunda ise 6-3 mağlup etti. İki takım arasında Süper Lig’de oynanan maçlar ve neticeleri şöyle: 2025-26 Kayserispor-Alanyaspor 0-0 2024-25 Alanyaspor-Kayserispor 1-1 2024-25 Kayserispor-Alanyaspor 2-0 2023-24 Alanyaspor-Kayserispor 1-0 2023-24 Kayserispor-Alanyaspor 1-0 2022-23 Kayserispor-Alanyaspor 0-4 2022-23 Alanyaspor-Kayserispor 3-1 2021-22 Kayserispor-Alanyaspor 1-2 2021-22 Alanyaspor-Kayserispor 6-3 2020-21 Kayserispor-Alanyaspor 1-1 2020-21 Alanyaspor-Kayserispor 2-0 2019-20 Alanyaspor-Kayserispor 5-1 2019-20 Kayserispor-Alanyaspor 0-1 2018-19 Kayserispor-Alanyaspor 1-1 2018-19 Alanyaspor-Kayserispor 5-0 2017-18 Kayserispor-Alanyaspor 1-2 2017-18 Alanyaspor-Kayserispor 1-2 2016-17 Kayserispor-Alanyaspor 3-0 2016-17 Alanyaspor-Kayserispor 3-0
Kars Kars’ta rüşvet ve kaçakçılık operasyonu: Biri aktif polis 7 kişi tutuklandı Kars’ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonda, aktif görevde bulunan bir polis memurunun da aralarında yer aldığı 7 şüpheli tutuklandı. Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu 40 ekip ve 130 personelin katıldığı dron destekli operasyonda kent merkezinde polisler, kapıları koçbaşıyla kırarak kaçakçıları suçüstü yakaladı. Dron destekli eş zamanlı operasyon Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile Türk Ceza Kanunu’nun "Rüşvet" ve "Soruşturmanın Gizliliğini İhlal" suçlarına yönelik çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde operasyon için düğmeye basıldı. Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu 40 ekip ve 130 personelin katılımıyla, 13 ikamet ve 3 iş yerine dron destekli eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Adreslerden cephanelik çıktı Operasyon kapsamında belirlenen adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirildi. Aramalarda; 1 uzun namlulu silah, 4 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 3 pompalı tüfek,1 kılıç, 1 kama, 1 çelik yelek, 12 şarjör, 173 fişek, 273 litre motorin, 120 paket kaçak sigara ve 6 cep telefonu ele geçirildi. Aktif polis memuru dahil 7 kişi tutuklandı Operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, aktif görevde bulunan bir polis memurunun da aralarında bulunduğu 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. "Mücadelemiz kararlılıkla sürecek" Kars Emniyet Müdürlüğü’nce suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtilerek, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden kişi ve organizasyonlara yönelik operasyonların artarak devam edeceği kaydedildi.
Kars Kars’ta rüşvet ve kaçakçılık operasyonu: Birisi aktif polis 7 kişi tutuklandı Kars’ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonda, aktif görevde bulunan bir polis memurunun da aralarında yer aldığı 7 şüpheli tutuklandı. Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu 40 ekip ve 130 personelin katıldığı drone destekli operasyon, kent merkezinde özel hareket polisleri kapıları koç başıyla kırarak kaçakçıları suçüstü yakaladı. "Drone destekli eş zamanlı operasyon" Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile Türk Ceza Kanunu’nun "Rüşvet" ve "Soruşturmanın Gizliliğini İhlal" suçlarına yönelik çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde operasyon için düğmeye basıldı. Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu 40 ekip ve 130 personelin katılımıyla, 13 ikamet ve 3 iş yerine drone destekli eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. "Adreslerden cephanelik çıktı" Operasyon kapsamında belirlenen adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirildi. Aramalarda; 1 uzun namlulu silah, 4 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 3 pompalı tüfek,1 kılıç, 1 kama,1 çelik yelek, 12 şarjör, 173 fişek, 273 litre motorin,120 paket kaçak sigara ve 6 cep telefonu ele geçirildi. "Aktif polis memuru dahil 7 kişi tutuklandı" Operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, aktif görevde bulunan bir polis memurunun da aralarında bulunduğu 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. "Mücadelemiz kararlılıkla sürecek" Kars Emniyet Müdürlüğü’nce suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtilerek, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden kişi ve organizasyonlara yönelik operasyonların artarak devam edeceği kaydedildi.