ÇEVRE - 09 Eylül 2025 Salı 13:23

Başkan Taşkın’ın başlattığı ‘Taziye Evi’ projesine TSO’dan destek

A
A
A
Başkan Taşkın’ın başlattığı ‘Taziye Evi’ projesine TSO’dan destek

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın başlattığı her mahalleye bir taziye evi projesine Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu destek verdi. Başkan Taşkın ve Sadıkoğlu arasında imzalanan protokolle Çöşnük Mahallesi’nde taziye evi inşa edilecek.


Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın seçim vaatleri arasında yer alan taziye evleri birer birer hayata geçiriliyor. Daha önce Hasırcılar Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak hizmete açılan projenin ardından, Göztepe, Selçuklu ve İskender mahallelerinde inşaatlar sürüyor, Zafer Mahallesi’nde ise proje aşaması devam ediyor. Çalışmalar hız kazanırken, yılsonuna kadar toplam 10 taziye evinin hizmete kazandırılması hedefleniyor.


TSO Yeni Taziye Evini Çöşnük Mahallesi’ne Yapacak


Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu arasında yapılan protokolle Çöşnük Mahallesi’ne de taziye evi kazandırılacak. Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılacak olan taziye evi kısa süre içerisinde tamamlanacak. Taziye evleri aynı zamanda kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yapacak.


"Seçim vaatlerimizden birini daha hayata geçiriyoruz"


Protokol töreninde konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, seçim kampanyalarında verdikleri sözlerden birini daha yerine getirdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:


"Seçim kampanyamızın en önemli başlıklarından biri Malatya’mıza ve özellikle Battalgazi’mizin mahallelerine modern taziye evleri kazandırmaktı. Çünkü taziye evleri sadece acılarımızı paylaştığımız değil, aynı zamanda dayanışmayı, birlik ve beraberliği güçlendiren mekânlardır. Bu yüzden daha önce Hasırcılar Mahallemizde bir taziye evini tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Göztepe, Selçuklu ve İskender mahallelerimizde inşaatlarımız hızla devam ediyor. Zafer Mahallemizde ise proje aşamasındayız. Bugün de kıymetli kardeşim, Malatya’mızı en güzel şekilde temsil eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile Çöşnük Mahallemize kazandıracağımız taziye evi için protokolümüzü imzalıyoruz. Bu eser, sadece Çöşnük halkına değil, ilçemizin tamamına hizmet edecek önemli bir sosyal mekân olacak. İnşallah Oğuzhan Başkanımızın da desteğiyle çok kısa sürede temelini atıp vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Rabbim nasip ederse yılsonuna kadar toplamda 10 taziye evini bitirmiş olacağız. Ben bu Ali Cenaplığından, bu hayırseverliğinden dolayı Oğuzhan Başkanımızı ve ailesini yürekten tebrik ediyorum. Rabbim hayrını, hasenatını kabul etsin. Battalgazi Belediyesi olarak bizler de bu tür projeleri artırarak seçim sözlerimizi tek tek yerine getirmeye, ilçemize kalıcı eserler kazandırmaya devam edeceğiz."


"Battalgazi’deki hizmet mücadelesine biz de destek veriyoruz"


Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın’ın göreve geldiği günden bu yana şehrin çehresini değiştirmek için büyük bir gayret içerisinde olduğunu ifade ederek, "Hem samimiyeti hem de gayretli çalışmalarıyla toplumun içinde olması bizim arzu ettiğimiz önemli bir unsur. Bu mücadelede her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. TSO olarak sadece ekonomiyle değil, Malatya’nın bütün sorunlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz. Taziye evlerinin yapım sürecinde de başkanlarımızın yanında olmaya gayret göstereceğiz. Çadırlardan ziyade daha uygun ortamlarda vatandaşlarımızın misafirlerini ağırlayabilmeleri çok kıymetli. İlkini bu protokolle başlatıyoruz, ilerleyen süreçte Battalgazi ve Yeşilyurt başta olmak üzere diğer ilçelerde de bu yatırımları çoğaltmayı hedefliyoruz" diye konuştu.



Başkan Taşkın’ın başlattığı ‘Taziye Evi’ projesine TSO’dan destek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik U13 Gençler Liginde 2’inci hafta geride kaldı Bilecik U13 Gençler Lig’inde 2’inci hafta geride kalırken, oynanan 5 müsabakada fileler 18 kez havalandı. Bilecik U13 Gençler Lig’inde a ve b gruplarında 5 müsabakada oynanırken, 2’de 2 yapan Büzüyükgücüspor, BFA ve Lefke Birlikspor 6’şar puana ulaştı. A Grubu’nda oynana müsabakalarda Bozüyükspor kendi evinde 4 Eylülspor’a 1-0 yenilirken, grubun güçlü ekibi 1299 Bilecikspor Kulübü deplasmanda Bozüyükgücüspor’a 2-1 yenildi. Bu haftayı Vitraspor BAY geçerken, 2’de 2 yapan Bozüyükgücüspor 6 puanla haftayı lider tamamladı. 1299 Bilecikspor Kulübü ve 4 Eylülspor 3’er puanla 2 ve 3’üncü sırayı paylaşırken, Vitraspor ve Bozüyükspor henüz ligde puanla tanışamadı. Ligin 3’üncü haftasında Vitraspor- Bozüyükgücüspor, 1299 Bilecikspor Kulübü- Bozüyükspor karşı karşıya gelecek. Bu haftayı 4 Eylülspor BAY geçecek. 2 takım 2’de 2 yaptı B Grubu’ndan ligin ikinci haftasında Vezirhanspor kendi evinde Osmanelispor’u 3-0 yenerken, Lefke Birlikspor’da Söğütspor’u 2-0’lık skorla geçti. BFA kendi evinde Bilecik Gençlerbiliğispor’u 8-1’lik skorla geçerken, ikide iki yaparak 6 puana yükseldi. Bu sonuçlar sonrası BFA ve Lefke Birlikspor 6 puanla liderliği paylaşırken, Vezirhanspor 4, Söğütspor 1 puanla yer aldı. Bilecik Gençlerbiliğispor ve Osmanelispor ligde henüz puanla tanışamadı. Ligin 3’üncü haftasında Bilecik Gençlerbiliğispor-Vezirhanspor, Söğütspor-Osmanelispor karşı karşıya gelecek. BFA-Lefke Birlikspor maçı ileri bir tarihe ertelendi.
Ankara TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Mevcut yüzde 3’lük döviz dönüşüm desteği reel sektör açısından ağır işlemektedir" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu döviz dönüşüm desteği uygulaması hakkında, "Mevcut yüzde 3’lük döviz dönüşüm desteği hem oran itibarıyla yetersiz kalmakta hem de uygulama şartları reel sektör açısından ağır işlemektedir" dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası’nın uygulamakta olduğu mevcut yüzde 3’lük döviz dönüşüm desteği uygulamasının yetersiz olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, mevcut desteğin en az bir yıl daha uzatılmasını ve destek oranının ise artırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Hisarcıklıoğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Merkez Bankası’nın döviz dönüşüm desteği uygulaması 30 Nisan’da sona ermektedir. Küresel tedarik zincirlerinin yeniden şekillendiği, korumacılık eğilimlerinin arttığı ve ihracat pazarlarında rekabetin sertleştiği bu dönemde, Türkiye’nin üretim ve ihracat odaklı büyüme hedeflerini sürdürebilmesi için reel sektörümüzün rekabet gücünün korunması kritik önem taşımaktadır. Bu çerçevede, söz konusu desteğin en az bir yıl daha uzatılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bununla birlikte, mevcut yüzde 3’lük döviz dönüşüm desteği hem oran itibarıyla yetersiz kalmakta hem de uygulama şartları reel sektör açısından ağır işlemektedir. Uygulamanın daha sade, erişilebilir ve öngörülebilir hale getirilmesi; destek oranının ise artırılması gerekmektedir. Bu yönde atılacak adımlar, sanayicilerimize ve ihracatçılarımıza moral verecek, firmalarımızın finansman şartlarını destekleyecek ve ihracat hacmimize olumlu katkı sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.