GENEL - 24 Ekim 2020 Cumartesi 11:44

Battalgazi’de 150 milyonluk dev yatırım

A
A
A
Battalgazi’de 150 milyonluk dev yatırım

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi, 1,5 yılda ilçede asfaltlanmadık yol bırakmadı.

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi, 1,5 yılda ilçede asfaltlanmadık yol bırakmadı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in başlattığı asfalt seferberliğinde ilçeye yol yapım onarım ve asfaltlama çalışmaları kapsamında toplam 150 milyonluk dev yatırım yapıldı.


Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in “İlçe merkezinde ne hizmet varsa kırsal mahallelerde de o olacak. 2023’te Battalgazi’de asfaltsız yol kalmayacak” sözünü kendilerine rehber edinen Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yeni açılmış imar yollarından bahçe yollarına kadar birçok bölgede yol yapım onarım ve asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. 21. Yüzyıl Battalgazi’sine yakışmayan görüntüleri ortadan kaldırmak, vatandaşların daha rahat ve konforlu ulaşım sağlaması için sorumluluğunda bulunan yol ağlarında yol yapım ve onarım çalışmalarını aralıksız devam ettiren Battalgazi Belediyesi, Başkan Osman Güder’in talimatıyla 150 milyonluk dev yatırımı 15 aylık zaman zarfında ilçeyle buluşturdu. Bu yatırımla birlikte ilçede asfalt yol çalışmalarında bir rekora imza atan Battalgazi Belediyesi ekiplerinin sahadaki çalışmaları, vatandaşlardan da büyük takdir toplamaya devam ediyor.


103 kilometre sıcak asfalt serimi yapıldı


Ulaşım konforunu artıran hizmetlere ayrı bir önem veren ekipler, ilçe genelinde yol yapım ve asfaltlama çalışmalarını kapsamında sathi kaplama veya kısmi kaplama (yama), sıcak asfalt, onarım, yeni imar yolları açma ve kaldırım çalışmalarını sürdürürken, ilçe genelinde bugüne kadar toplam 103 kilometre sıcak asfalt, 160 kilometre sathi kaplama, 50 kilometre yeni imar yollarının açılması, 2 bin kilometre kırsal mahallelerde yol bakımı ve 100 kilometre asfalt serimine hazır yol stabilize serimi yapılarak, ilçedeki vatandaşların hizmetine sunuldu.


135 bin ton sıcak asfalt üretildi


Battalgazi Belediyesi’ne ait Asfalt Plent Tesisi sahasında 2020 yılında kurulan Asfalt Emülsiyon Üretim Tesisi ile hizmette kalite ve verimlilik arttırıldı. Üretim tesislerinde yapılan kontrollerle kalitede sürekliliğe önem veren Battalgazi Belediyesi, Asfalt Plent Tesisinde 2019 yılından bu yana 135 bin ton sıcak asfalt üretimi gerçekleştirerek, ilçe genelindeki yol yapım onarım ve asfaltlama çalışmalarında kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.