ÇEVRE - 12 Ağustos 2025 Salı 14:24

Battalgazi’de 200 ton atık geri dönüşüme kazandırılıyor

A
A
A
Battalgazi’de 200 ton atık geri dönüşüme kazandırılıyor

Battalgazi Belediyesi temizlik hizmetlerinde önemli bir dönüm noktasına ulaştı. İlçede temizlik ve çevre sağlığı konusunda büyük yatırımlar gerçekleştiren belediye ekipleri vatandaşların daha temiz, ferah ve sağlıklı bir çevrede yaşaması için yoğun bir şekilde çalışıyor.


Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 350 kişilik ekip, ilçenin 104 mahallesinde hafta sonu demeden, 7 gün 24 saat sahada aktif olarak görev yapıyor. Ekipler, günlük ortalama 200 ton atık toplayarak çevreye zarar vermeden bertarafını sağlıyor. 2024-2025 yılları arasında ise toplamda yaklaşık 100 bin ton atık toplanmış durumda.


Battalgazi’de temizlikte kullanılan araç filosu da oldukça geniş. 25 çöp kamyonu, 6 sokak süpürgesi, 4 sulama aracı ve 5 "Çöp Taksi" ile ihtiyaç duyulan her noktaya anında müdahale sağlanıyor. Ayrıca ilçe genelinde bulunan 14 bin 600 çöp konteyneri düzenli olarak yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor.


Başkan Bayram Taşkın, "İlçemizin her köşesinde temizlik ve düzen için çalışıyoruz. Camilerden mezarlıklara, pazar yerlerinden kamu binalarına kadar her alan düzenli olarak temizleniyor. Topladığımız atıkları geri dönüşüme kazandırarak hem çevremizi koruyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Gençlerimize çevre bilinci aşılamak için de eğitimler veriyoruz. Battalgazi’nin her alanda öncü olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.



Battalgazi’de 200 ton atık geri dönüşüme kazandırılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta bir köpeği demir sopayla işkence eden şüpheli tutuklandı Uşak’ta sahipsiz bir köpeğe yönelik şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Olay, Uşak merkeze bağlı Aşağı Karacahisar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaşanan olayda, bir kişinin sahipsiz köpeğe demir çubukla vurduğuna ilişkin görüntüler bazı basın yayın organları ve sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüler üzerine Uşak Valiliği konuya ilişkin soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince şüphelinin F.U. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. -Uşak Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu Uşak Valiliğince konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; "Çeşitli basın-yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında, Merkez Karacahisar köyünde F.U. isimli şahsın sahipsiz köpeğe demir çubukla vurmak suretiyle eziyet ettiğine dair paylaşımlar yer almaktadır. Valiliğimiz koordinesinde, Uşak iI Jandarma Komutanlığımız derhâl olay yerine intikal etmiş; Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinin (a) fıkrası gereğince Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğümüzce şahsa idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.