GENEL - 30 Mart 2020 Pazartesi 13:10

Doktor İnanç’tan korona virüsten korunmak için 14 kural uyarısı

A
A
A
Doktor İnanç’tan korona virüsten korunmak için 14 kural uyarısı

İç Hastalıkları ve Dahiliye Uzmanı Doktor Nurettin İnanç, ”Korona virüs konusunda halkımızı bilinçli ve 14 kurala uyulması noktasında duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

İç Hastalıkları ve Dahiliye Uzmanı Doktor Nurettin İnanç, ”Korona virüs konusunda halkımızı bilinçli ve 14 kurala uyulması noktasında duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.


Malatya’da özel bir hastanede İç Hastalıkları ve Dahiliye Uzmanı Doktor Nurettin İnanç, korona virüs konusunda vatandaşları uyarıp, “Hızla tüm dünyaya yayılan ve maalesef ülkemizde de can kayıplarına neden olan korona virüs salgını ile ilgili tüm hastalarımızı ve halkımızı son derece bilinçli ve duyarlı davranmaya davet ediyorum. Sağlık otoritelerinin ve yöneticilerin uyarılarına, kısıtlamalarına harfiyen uymaları gerektiğini belirtmek isterim. 14 kurala uyulması noktasında duyarlı olmaya davet ediyorum. Maalesef çok ciddi ve ölümcül bir tehditle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.


Vatandaşlara suya sabuna dokunmayı öneren İnanç, “Sık el yıkama alışkanlığı, yakın temastan kaçınma, kalabalık ortamlardan kaçınma, zorunlu haller olmadıkça seyahate çıkmama, özellikle yaşlıların ve kronik hastalığı olanların evde vakit geçirmesi genel önerilerim olacaktır. Buna rağmen ateş, boğaz ağrısı, öksürük, balgam, nefes darlığı şikayeti olan bireylerin evlerinden 112 veya 184 numaralı birimle irtibata geçmesini öneriyorum. Bu ve benzer şikayeti olanların kendini izole etmesinin salgının hızını kıracağını ve kısa sürede normal günlük hayata dönebileceğimizi umuyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de AK Partili Kadınlar Gazze Anneleri için bir araya geldi AK Parti Niğde Kadın Kolları Başkanlığı, Gazze’de yaşanan katliamlara karşı yaptığı basın açıklamasında Gazze’deki kadınların yaşadığı acı ve zorlukları dile getirdi. Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında AK Parti Niğde Kadın kolları Başkanı Nurdan Özkul anneler adına İsrail’e çağrıda bulundu, ateşkes için bir adım beklediklerini ifade etti. Özkul, "Pazar günü Anneler Günü. Günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Anneler Günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor" dedi. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişinin öldüğünü 78 bin 18 kişinin yaralandığını ifade eden Özkul; "BM Kadın Birimi’nin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadının öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37’si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100. Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Zor şartlar, ölümle burun buruna yaşamak ve yetersiz beslenme nedeniyle erken doğum yapan, sütü kesilen anneler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın BM ve pek çok uluslararası platformda haykırdığı gibi Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz. Hamas’ın ateşkes masasına oturmayı kabul etmesi gelecek için bir umuttur. Ancak çağrıya rağmen özellikle Gazze ve Refah’ta artarak devam eden saldırılar İsrail’in niyetini ortaya koymuştur. Biz anneler olarak yine de İsrail’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; ateşkes için bir adım bekliyoruz" şeklinde konuştu. İsrail’e "Vaat edilmiş toprak hedefinizi, hayattan kopardığınız annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz" diye soran Özkul, AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayakta olduklarını söyledi.
Afyon Başkan Köksal’dan ‘Engelliler Haftası’ mesajı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Engelli bireylerin fırsat verildiğinde elde ettikleri başarıların takdire şayan olduğunu ifade eden Başkan Köksal, hayata geçirilen tüm çalışmalarda engelli vatandaşları gözeterek çalışacaklarını söyledi. Engelli bireylerin yanında olmaktan ve sorunlarını çözme gayretinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini ifade eden Başkan Köksal mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de özel evlatlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Özel vatandaşlarımız en önemli hususun farkındalık olduğunu biliyor, farklılıkların ise bizim zenginliğimiz olduğunu düşünüyoruz. Toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engellilere, her kesiminin sahip çıkması, onların topluma kazandırılmaları ve kimseye muhtaç olmadan üretken duruma gelmeleri için gereken çalışmaların yapılması gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, onların insan onuruna ve sosyal adalete uygun bir yaşam sürmelerini sağlamak, rehabilitasyonlarına yardımcı olmak, hepimizin ortak sorumluluğudur ve insan haklarına saygının gereğidir. Toplumun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili sorunların çözümünde duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerini saygıyla selamlıyorum."