POLİTİKA - 16 Aralık 2024 Pazartesi 12:44

Geçit, kentsel dönüşüm konutlarını inceledi

A
A
A
Geçit, kentsel dönüşüm konutlarını inceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Belediyemizin kendi öz bütçesi, kaynakları ve gücüyle hizmete sunulacak olan Turgut Özal Mahallemizde kentsel dönüşüm projelerimiz kapsamındaki Yeşil Yaşam Konutlarımız şehrimizin yeniden ihya ve inşasına büyük bir destek sağlayacaktır” dedi.


24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ Sivrice depreminden sonra 15 Nisan 2020 tarihli 2409 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile rezerv yapı haline dönüşen Turgut Özal Mahallesi’nde ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi şeklinde hak sahiplerine teslim edilecek olan Yeşil Yaşam Konutlarının şantiye alanını ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, örnek daireleri gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


Yeşilyurt Belediyesi’nin kendi bütçesi ve kaynaklarıyla 15 dönümlük alanda yapımı devam eden kentsel dönüşüm alanında 168 daire ve 10 dükkanın yanı sıra sosyal yaşam alanları, yeni nesil oyun grupları, süs havuzları, yeşil alanları ve otoparkın yer alacağını söyleyen Başkan Geçit, depreme dayanıklı konutların yanı sıra sosyal yaşam alanlarıyla Malatya’nın dönüşüm sürecine önemli katkılar sunacak Yeşil Yaşam Konutları’nın bugünden geleceğe emanet edecekleri önemli yatırımlar arasında yer aldığına dikkat çekti.



“Hangi sözü verdiysek yerine getiriyoruz”


Yeşil Yaşam Konutları’nda daire sahibi olan hak sahipleriyle bir araya gelerek sohbet eden Başkan Geçit, “Toplam 178 bağımsız bölümün yer aldığı kentsel dönüşüm proje alanımızdaki çalışmaları, göreve gelir gelmez bir planlama içerisine koyduk ve o planlama doğrultusunda yürütüyoruz. 80 bağımsız bölümün yer aldığı A ve B Blok konutlarımızın büyük bir kısmı bitti, diğer iki bloğumuzu da 2025’in Eylül ayına doğru tamamlayarak, rezerv alanda bulunan hak sahiplerine teslim edeceğiz. Kentsel dönüşüm projelerimizle şehrimizin yeniden inşa ve ihya sürecine katkı sunmaya çalışıyoruz. Göreve geldikten sonra bizler buradaki hak sahiplerine hangi sözü verdiysek, o sözü yerine getiriyoruz. Depreme dayanıklı konutların yanı sıra sosyal yaşam alanlarıyla burada yeni ve güzel bir yaşamın kapılarını aralayacağız. Hemşerilerimiz güvenli ve sağlıklı alanlarda hayatını sürdürecek. Belediyemizin kendi sermayesi ve imkânlarıyla yapımı süren Yeşil Yaşam Konutlarımızın tamamlanma aşamasında yoğun bir çalışma döneminde geçen mesai arkadaşlarımız ve şantiye görevlileri başta olmak üzere bizlerle birlikte hareket eden, sabır gösteren, bizlere güvenen, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen mahalle sakinlerine çok teşekkür ediyorum. İşte bu güzel dayanışma ruhuyla birlikte Yeşilyurt’umuzun her noktasını sağlam ve güvenilir yaşam alanlarıyla donatmaya, deprem yaralarını sarmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Vatandaşlardan Başkan Geçit’e övgü


Ziyarete katılarak taşınacakları daireleri gezen mahalle sakinleri ise Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkürlerini ileterek, “Başkanımız sözünde durdu, yakın bir zamanda iki blokun anahtarları teslim edilecek, diğer iki blokta önümüzdeki yıl yaz ayının sonlarına doğru hak sahiplerine teslim edilecek. Kentsel dönüşüm konutlarımızın tamamlanması için yoğun bir çaba sarf eden, burayı sık sık ziyaret ederek bizlerle sürekli görüşen ve taleplerimizin yerine getirilmesi konusunda elinden geleni yapan Başkanımıza ve Başkan Yardımcılarımıza gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Geçit, kentsel dönüşüm konutlarını inceledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de bıçaklanarak hayatını kaybeden çocuğun babası konuştu: "Bunlar çok ağır ceza almalı" Büyükçekmece’de çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden 16 yaşındaki Abdulbaki Demirel’in babası Cevdet Demirel konuştu. Acılı baba, "Bunlar çok ağır ceza almalı. Yeni kanunlar gelmeli, anne ve babaları da yargılanmalı. Ailesi gelip bizden özür bile dilemediler" dedi. Olay, Büyükçekmece ilçesi Muratçeşme Mahallesi’nde 10 Mayıs Pazar günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, belirlenemeyen bir nedenle dört çocuk arasında kavga çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine E.B. (16) ve M.A.D. (17), yanlarında bulunan bıçaklarla Abdulbaki Demirel (16) ve S.I. (15) isimli çocuklara saldırmıştı. Aldıkları bıçak darbeleriyle kanlar içinde kalan iki çocuk yere yığılırken, saldırganlar olay yerinden kaçmıştı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Abdulbaki Demirel ve S.I. yaralı olarak hastaneye kaldırılmış, hastanede yapılan müdahalelere rağmen Abdulbaki Demirel hayatını kaybetmiş, S.I.’nın ise tedavisine devam edildiği öğrenildi. Saldırganlar E.B. ve M.A.D. olayda kullandıkları bıçakla birlikte kısa sürede yakalanmıştı. Adli makamlara sevk edilen iki çocuk tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Abdulbaki Demirel, Güzelce’deki yeni mezarlıkta toprağa verildi. Acılı baba Cevdet Demirel olaya ilişkin konuştu. "Bunlar çok ağır ceza almalı" Cevdet Demirel, "Caniler 3-5 yılda dışarı çıkmasınlar. Canlı bomba ya da silahşör gibi gezmesinler. Bunlar çok ağır ceza almalı. Yeni kanunlar gelmeli anne ve babaları da yargılanmalı. Ailesi gelip bizden özür bile dilemediler. Pazar günü çocuklar gelmiş toplanmışlar. Sigara ve para istemişler benim oğlum da sigara içmiyorum param da yok demiş. Önceki çocukla husumetleri varmış. Bir iki bıçak sallamışlar ona. Bizim çocuk da müdahale etmeye çalışmış. Oğlum kaçmaya çalışmış, diğeri de arkadan kovalayıp 17 bıçak darbesi savurmuş. Bu canilik ve insanlık dışı. Umarım başka canlar yanmaz ve yeni kanunlar gelir. Yasemin Hanım da geldi bize destek oldu. Caniler dışarı çıkamasınlar. Başka canlar yanmasın. Okul terörleri bitsin. Çocuklar güvende değil. Çocuklara şiddet filmlerini tiktoku yasaklamıyorlar. Oğluma bunu yapan aileyi Allah’a havale ediyorum. Bu olaya yardım yataklık eden herkes yaşadığımız acıyı yaşasın. Beni tehdit ediyorlar telefonda. Mesaj atıyorlar. Mesajda "şikayetini geri almazsan seni katlederiz" yazdılar.
Erzincan EBYÜ’de "Fikirden Aksiyona Türk Dünyası" paneli düzenlendi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde, Türk Devletleri Teşkilatı ve Türksoy iş birliğinde "Fikirden Aksiyona Türk Dünyası" paneli gerçekleştirildi. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Türk düşünce tarihine yön veren isimlerin Türk birliği idealinin temelini oluşturduğunu söyledi. Levent, İsmail Gaspıralı’nın "Dilde, fikirde, işte birlik" anlayışının ortak ideal ve ortak kader düşüncesini temsil ettiğini belirterek, Yusuf Akçura ve Ziya Gökalp’in de Türk düşünce sistemine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Türk dünyasına yönelik çalışmaların önemine değinen Levent, üniversite olarak son yıllarda çok sayıda ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise konuşmasında Türk dünyasında iş birliği, fikir birliği ve dil birliğinin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin birlik ve beraberlik anlayışıyla hareket ettiğini ifade eden Aksun, ülkede yaşayan herkesin eşit haklara sahip olduğunu belirtti. Açılış konuşmalarının ardından EBYÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Gül moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Türksoy Türkmenistan Temsilcisi Laçın Öwezgeldiewa, Türksoy Türkiye Temsilcisi Abdullah Kutalmış Yalçın ve Nışankül Karatayeva konuşmacı olarak yer aldı.
Manisa Başkan Şimşek yeni sosyal tesislerin müjdesini verdi Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, 100. Yıl Günübirlik Kullanım Alanı’nda meclis üyeleriyle bir araya geldi. Yeni sosyal tesis projelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, "İlerleyen süreçte birden fazla sosyal tesisimiz olacak" dedi. Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, Şehzadeler Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete açılan 100. Yıl Günübirlik Kullanım Alanı’nda belediye meclis üyelerini kahvaltıda ağırladı. Kahvaltı programına meclis üyelerinin yanı sıra belediye başkan yardımcıları da katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen programda Başkan Şimşek, katılımlarından dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek belediyenin sosyal tesis projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. 100.Yıl Günübirlik Kullanım Alanı’nın Şehzadeler için önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Başkan Şimşek, tesisin hem vatandaşlara hem de kente gelen misafirlere hizmet vereceğini belirtti. Şimşek, belediyenin önümüzdeki süreçte yeni sosyal tesisleri de hizmete kazandırmayı hedeflediğini söyledi. Başkan Şimşek konuşmasında, "100. Yıl Günübirlik Kullanım Alanı ve tesisimiz benim de çok hoşuma gitti, içime sindi. Bundan sonraki süreçte de yeni sosyal tesisler açmaya devam edeceğiz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Daha çok sıfırdan tesis yapmak yerine, şu anda şahıslar tarafından işletilen alanları belediyemiz bünyesine katarak Şehzadeler Belediyesi sosyal tesisleri gibi işletmeyi düşünüyoruz. Burada kahvaltı, kafeterya ve yemek bölümü olacak. Hem belediyemize ait bir sosyal tesis olmuş olacak hem de dışarıdan gelen misafirlerimizi uygun fiyatlarla ağırlayabileceğimiz bir yer olacak. Daha önce böyle bir yerimiz yoktu. Bu bizim için gerçekten önemli bir adım. Yavaş yavaş başlayacağız, ilerleyen süreçte birden fazla sosyal tesisimiz olacak" dedi. Tesisin hazırlanma sürecinde yoğun emek harcandığını da vurgulayan Başkan Şimşek, katkı sunan belediye personeline teşekkür ederek 100. Yıl Günübirlik Kullanım Alanı’nın Şehzadeler’e hayırlı olmasını temenni etti.
Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yeni inşaatı yüzde 30 tamamlandı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yeni binasında inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. C bloğun yükseldiği inşaatın yüzde 30’u tamamlandı. İnşaat alanını ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, hastanenin tamamlandığında Türkiye’nin en büyük üniversite hastanesi olacağını vurguladı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan yapımı devam eden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi inşaat alanını ziyaret ederek İnşaat Koordinatörü Ozan Öz’den bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Özkan’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Genel Sekreter Dr. Ali Evren İmre, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, başhekim yardımcıları eşlik etti. Rektör Özkan ve beraberindeki heyet inşaatı detaylıca inceleyip çalışanlarla sohbet etti. Burası bir referans hastanesi Ziyarete ilişkin konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "900 yataklı yeni hastanemizi umuyorum 2026 sonu, 2027 başı gibi yüklenici firmamızdan devralmayı planlıyoruz. Burası bir referans hastanesi. Onkolojiden, organ nakline birçok hastalık için Türkiye’nin dört bir yanından hatta dünyadan hasta kabul eden bir merkeziz. Bununla gurur duyuyoruz" dedi. Yaklaşık yüzde 30’una yakını tamamlandı Yoğun talep karşısında kapasitenin yetmediğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Özkan, "Yatak kapasitemiz ihtiyaçlarımızı karşılamıyordu. Ve bu anlamda da 900 yataklı hastane bize can suyu gibi gelecek. Özellikle de 400 yataklı yeni yoğun bakım ek servisiyle de hakikaten bizi çok rahatlatacak" diye konuştu. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Yüklenici firmamızdan inşaatın yaklaşık yüzde 30’una yakınının bittiği bilgisini aldık. Umuyorum bundan sonra çok daha hızlı geçecek çünkü ifade ettikleri gibi herhalde en zor kısmı bu kısımdı; bundan sonra daha hızlı ilerleyeceğini umut ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız destekle de daha güçlü, daha hızlı bir şekilde hastanemizi yıl sonunda devralmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. En büyük üniversite hastanesi olacağız Yeni hastane ile birlikte hastanenin yatak kapasitesinin 2 bin 200 olacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Türkiye’nin en büyük üniversite hastanesi olacağız bitiminde. Antalya ikinci derece deprem bölgesi. Depremle ilgili de birçok tecrübemiz var. Bu bina da depreme dayanıklı, birçok izolatörümüz var. Ve onun yanında da hem bir aşağıda otoparkı hem de yine bir sığınma alanı olarak planladık. İnşallah böyle bir şeye ihtiyaç olmaz ama burası şehrin kalbi. Bu anlamda trafik açısından da büyük bir otopark ve trafik sıkıntısı yaşıyorduk. Hastanenin altındaki otopark ile birlikte bu açıdan da bir rahatlama olacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı. Betonarmesinin yüzde 50’si tamamlandı İnşaat Koordinatörü Ozan Öz ise, "Şu anda inşaatın toplam metrekaresinin yüzde 30’u tamamlandı. Betonarmesinin de yüzde 50’si tamamlandı. Bizim hedefimiz ileriki bir ay, iki ay içinde daha hızlı bir şekilde bu rakamları yükseltmek. 2026 sonu, 2027 ilk çeyreğine teslim etmeyi planlıyoruz" dedi. 8 şiddetinde depreme dayanıklı olacak İnşaat Koordinatörü Medeni Peker ise, "Binamızda yaklaşık 480 araçlık kapalı otoparkımız var. 380’e yakın sismik izolatörümüz var. Yani inşaatla ilgili bizim ilerleme programımızda herhangi bir gecikme olmadığı müddetçe inşallah yıl sonu itibarıyla da hizmete açmayı hedefliyoruz. Antalya’da 7.5, 8, 8.5’a şiddetinde olacak bir depremde herhangi bir aksilik yaşamayacak hastanemiz" şeklinde konuştu. Rektör Özkan ve beraberindekiler, yeni hastane binasını inşaatını gezdikten sonra yangından etkilenerek tadilata alınan B Blok inşaat alanını da gezdi. Bina hakkında bilgiler alan heyet çalışanlara kolaylıklar diledi.
Erzurum Emeklilerden SGK’ya anlamlı ziyaret Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanlığı tarafından 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle SGK Erzurum İl Müdürlüğü’ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi. Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Tuncay Yıldız, İbrahim Yıldırım ve Yavuz Öznütepe ile birlikte SGK Erzurum İl Müdürü Nizamettin Durmuş’u makamında ziyaret ederek Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutladı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarete İl Müdür Yardımcısı Kadir Ercan da iştirak etti. Ziyarette özellikle emeklilerin yaşadığı sorunlar ve sosyal güvenlik alanındaki çalışmalar ele alınırken, Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz, SGK Erzurum İl Müdürlüğü’nün vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla Türkiye’de örnek gösterilecek kurumlar arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Araz, başarılı çalışmaları dolayısıyla İl Müdürü Nizamettin Durmuş ve kurum personeline teşekkür ederek övgü dolu sözler söyledi. SGK Erzurum İl Müdürü Nizamettin Durmuş ise Sosyal Güvenlik Haftası’nın kendileri için büyük anlam taşıdığını belirterek, emekliler derneğinin nazik ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Durmuş, sosyal güvenlik hizmetlerinin toplumun her kesimi için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, kurum olarak emeklilerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Karşılıklı iyi dileklerin iletildiği ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.