POLİTİKA - 04 Kasım 2024 Pazartesi 18:09

"Mahalle Sizin, Söz Sizin" programıyla sorunlara yerinde çözüm

A
A
A
"Mahalle Sizin, Söz Sizin" programıyla sorunlara yerinde çözüm

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte "Mahalle Sizin, Söz Sizin" programı kapsamında Vaizpınarı Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Başkanlar, bölge halkının sorunlarını dinleyerek, çözüm önerilerini paylaştı.


Battalgazi Belediyesi’nin düzenlediği "Mahalle Sizin, Söz Sizin" programı kapsamında belediye başkanları, Vaizpınarı Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci katılarak, mahalle halkının taleplerini dinledi. Vatandaşların sorunlarına hızlı ve kalıcı çözümler üretmeyi hedefleyen programda, bölgedeki altyapı, doğal gaz ve asfalt gibi temel ihtiyaçlar üzerinde duruldu.



"Bu şehir bizim, hep birlikte ayağa kaldıracağız"


Programda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, vatandaşlarla bir araya gelmenin kendileri için en değerli görevlerden biri olduğunu belirterek, "Mahalle Sizin, Söz Sizin programımızla mahallelerimizi adım adım ziyaret ediyor, sizlerle bir araya geliyoruz. Bu şehre gönül vermiş insanlar olarak sizlerin sorunlarını yerinde dinlemek, çözümler üretmek bizim öncelikli görevimizdir. Her bir mahalle bizim için eşit değerde ve önemde vatandaşlarımızın isteklerine, taleplerine ve ihtiyaçlarına kulak veriyoruz. Bugün burada siz değerli Vaizpınarı sakinleriyle buluşmaktan onur duyuyorum. Katılımlarınızla bize güç verdiniz. Mahallenize değer katacak her adımı birlikte atacağız. Özellikle altyapı, doğal gaz, asfalt gibi günlük yaşamda büyük öneme sahip konularda gerekli düzenlemeleri yapacağız. Fen İşleri ve Park ve Bahçeler ekiplerimiz burada, her talebinizi dikkatle not alıyor. Şehrimizin her noktasına dokunarak, hizmetlerimizi sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Mahallemizin değerli muhtarı ve mahalle başkanımıza katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Biz her zaman sizin yanınızdayız, sorunlarınızı birlikte çözeceğiz. Sorunlar büyük, beklentiler yüksek olabilir. Ancak biz bu kentin her bir köşesine hizmet sunmak, sorunları çözmek için buradayız. Sizlerin desteğiyle Malatya’yı hep birlikte ayağa kaldıracağız" dedi.



"Malatya’yı yenilememiz gerekiyor’’


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bu tür toplantıların önemine değinerek, yerel yönetimlerin uyum içinde çalışmasının şehrin kalkınmasında büyük rol oynadığını belirtti. Er konuşmasında, "Bugün burada vatandaşlarımızı dinlemek ve taleplerine çözüm üretmek için toplandık. Bayram Başkanımıza bu programın düzenlenmesindeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde ilçe belediye başkanlarımızla uyum içinde çalışacağımıza dair söz verdik. Bu uyum, şehrimizin hızlı bir şekilde yeniden inşasında büyük önem taşıyor. Konut projelerimiz hızla yükseliyor, yerinde dönüşüm ve rezerv alanlar ile hak sahipliği konutlarıyla şehrimizin yenilenme süreci ivme kazandı. Ancak bu süreçte vatandaşlarımızın da destekleri önem taşıyor. Alan boşaltma ve yürütmeyi durdurma davaları süreci yavaşlatabiliyor. Bu şehir kardeşliğe, huzura ve barışa ihtiyaç duyuyor. Hep birlikte Malatya’mızı yeniden ayağa kaldıracağız. Uzun yıllardır çevre yolunun altı ve üstü gibi ayrımlar yapılmakta. Bu ayrımı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Malatya’yı her bölgesiyle bir bütün olarak ele alıyoruz" diyerek kentsel bütünleşmeye vurgu yaptı.



"Battalgazi’ye hizmet etmeye devam edeceğiz’’


AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci de yaptığı konuşmada, zorluklara rağmen birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Kahveci, "Büyükşehir olarak ve Battalgazi Belediyesi olarak her türlü hizmetin arkasındayız. Bazen gecikmeler olabilir, zorlukların farkındayız. Son birkaç yılda pandemi, doğal afetler ve ekonomik sıkıntılar gibi birçok zorluk yaşandı. 6 Şubat’ta büyük bir felaket yaşandı. Bu büyük felakette en çok etkilenen illerden biri olduk. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki bu ekip her zaman milletimizin yanında oldu ve hizmet etmeye devam ediyor. İnşallah bu süreci hep birlikte aşacağız. Mahalle Sizin, Söz Sizin programları sayesinde vatandaşlarımızla yüz yüze iletişim kurarak sorunları yerinde dinliyoruz. Bugün burada tüm kurumlarımızdan temsilciler var; Aksa’dan, Telekom’dan, Fen İşleri’nden ve daha birçok kurumdan arkadaşlarımız sizleri dinlemek için hazır. Bizi kırmayıp geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.



"Mahalle Sizin, Söz Sizin" programıyla sorunlara yerinde çözüm

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş bir araya geldi Çorum’da düzenlenen Aile Festivali’nde, yüzlerce aile ve çocuklar bir araya geldi. Gün boyu süren programda çocuklar doyasıya eğlenirken, aileler de birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Çorum’da Valilik ve Belediye tarafından düzenlenen Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş Millet Bahçesi’nde bir araya geldi. "Aileyle Köklenen, Nüfusla Güçlenen, İstikbale Yükselen Türkiye" ve "Biz Büyük Bir Aileyiz" sloganlarıyla gerçekleştirilen festival, ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmesi amacıyla organize edildi. Festival alanında gün boyu süren etkinliklerde renkli görüntüler oluştu. Programda çocuklara ve ailelere yönelik birçok etkinlik düzenlendi. Minikler; yüz boyama, jimnastik parkuru, mini parkur yarışmaları, saksı boyama ve fide dikimi gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi. Çocuklara özel hazırlanan "Çocuk Marangozluk Atölyesi" de festivalin en fazla ilgi gören alanları arasında yer aldı. Engelli çocuklar ve aileleri için oluşturulan resim atölyesinde ise çocuklar sanatla buluştu. Festivalde el sanatları atölyeleri, anı duvarı resim köşesi, balon şovları ve değerler eğitimi maskot gösterileri de renkli görüntüler oluşturdu. Program kapsamında Çorum Belediyesi Gençlik Spor Oyunları’nın ödül töreni de yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. "Ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli" Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, festivalin aile bağlarının güçlenmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Bugünkü etkinlik, aile bağlarının güçlenmesi, aile bireylerinin bir araya gelip kaynaşması anlamında çok kıymetli olmuştur. Dijital dünyanın hayatın her alanına girdiği bir dönemde ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli. Bu etkinlik de ona hizmet edecek" dedi. "Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım" Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da güçlü aile yapısının güçlü toplum için önemli olduğunu ifade etti. Başkan Aşgın, "Güçlü bir aileye sahip olmak, aile bağlarımızın güçlü olması, annelerimizin, babalarımızın ve evlatlarımızın huzurlu olması belki de İHA kadar, SİHA kadar, savunma sanayi kadar, belki ondan da daha kıymetli ve önemli. Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım. Güçlü olabilmemiz için yaşı gelen evlatlarımızın evlenmesi lazım. Güçlü olabilmemiz için ailemizin güçlü olması lazım. Milletimizin de devletimizin de temeli ailedir, güçlü ailedir. Onun için bu etkinlikler kıymetli ve önemli" diye konuştu. "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışı" Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın ise sağlıklı nüfus yapısına dikkat çekerek, "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışıyla hazırlanan bu vizyon belgesi; aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi, sağlıklı nüfus yapısının sürdürülebilirliği ve kuşaklar arası dayanışmanın artırılmasını temel hedef olarak ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.
Adıyaman Kahta Belediyesi’nden "Kaybedeni Olmayan" turnuva Adıyaman Kahta Belediyesi’nin katkılarıyla, Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen liseler arası 2. geleneksel "Kaybedeni Olmayan" turnuva, yoğun katılım ve büyük heyecan içerisinde tamamlandı. Gençlerin sosyal, sportif ve kişisel gelişimlerine katkı sunmayı amaçlayan organizasyon, ilçedeki lise öğrencilerini ortak bir platformda buluşturdu. Turnuva kapsamında futbol ve voleybol branşlarında müsabakalar gerçekleştirilirken, bu yıl organizasyona ilk kez münazara kategorisi de dahil edilerek etkinliğin kapsamı genişletildi. Böylece gençlerin yalnızca sportif alanlarda değil; iletişim, fikir üretme, özgüven kazanma ve kendilerini ifade etme becerilerinin de desteklenmesi hedeflendi. Turnuva programına Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başlı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek, Kahta Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Bozan, Belediye Başkan Yardımcıları, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, "Kaybedeni Olmayan" anlayışıyla düzenlenen organizasyonda, turnuvaya katılım sağlayan tüm gençlerin kazandığını ifade ederek, gençlerin birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde önemli bir deneyim yaşadığını belirtti. Başkan Hallaç konuşmasında, organizasyon sonunda 500 öğrencinin Mersin kamp programına dahil edildiğini belirterek, gençlerin sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Gençlerin geleceğin değil, bugünün de en önemli gücü olduğunu belirten Başkan Hallaç, "Gençlerimizin sporla, eğitimle, sanatla ve sosyal faaliyetlerle iç içe olması bizler için büyük önem taşıyor. Her gencimizin hayaline dokunan, onları geleceğe daha güçlü hazırlayan projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü güçlü bir gelecek, bilinçli ve donanımlı gençlerle mümkündür" ifadelerini kullandı. Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.