ASAYİŞ - 09 Temmuz 2025 Çarşamba 15:34

Malatya’da altyapı çalışmasında doğalgaz borusu patladı

A
A
A
Malatya’da altyapı çalışmasında doğalgaz borusu patladı

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yürütülen altyapı çalışmaları sırasında doğalgaz borusu patladı. Patlamayla birlikte çevrede büyük panik yaşandı.


Olay, öğle saatlerinde Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi Kenan Işık Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede kazı çalışması yapan iş makinesi, yer altındaki doğalgaz borusuna zarar verdi. Gaz akışı ile birlikte çevrede büyük panik yaşandı. Mahallede yaşayan bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıkarak gelişmeleri endişeyle takip etti.


İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve doğalgaz ekipleri sevk edilirken, güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından ekipler gaz akışını yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından kesmeyi başardı.


Olayla ilgili inceleme başlatıldı.



Malatya’da altyapı çalışmasında doğalgaz borusu patladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.