GÜNDEM - 28 Aralık 2024 Cumartesi 13:32

Malatya’da Bekir Ilıcak ölüm yıl dönümünde anıldı

A
A
A
Malatya’da Bekir Ilıcak ölüm yıl dönümünde anıldı

Malatya’da, merhum hayırsever iş adamı Bekir Ilıcak’’ın vefatının 1. yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi.


Malatya’da, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu binasını yaptıran ve okula ismi verilen hayırsever iş adamı Bekir Ilıcak’ın vefatının 1. yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi.


Programa, merhum Bekir Ilıcak’ın eşi Ayşe Ilıcak ve Ilıcak ailesinin üyeleri ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz, Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, Darende Müftüsü Sinan Şen, Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Meslek Yüksekokulunun akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrenciler katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan anma programı Darende İlçe Müftülüğü din görevlisi Hulusi Gümüşsoy tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Merhum Bekir Ilıcak’ın 83 yıllık hayatı boyunca gerçekleştirdiği önemli projeler, elde ettiği başarılar ve hayır işlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından söz alan Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kadir Doğanşahin, Bekir Ilıcak’ın Meslek Yüksekokuluna yapmış olduğu yardımlar öğrencilere sağlamış olduğu imkanlar nedeniyle minnet ve şükran borçlu olduklarını, Darende’de çıplak bir tepe vaziyetinde bulunan bir yerin, merhum Bekir Ilıcak’ın girişimleri ve destekleri sayesinde bugün bir güzide yükseköğretim kurumu yerleşkesi olarak yüzlerce öğrenciye hizmet etmekte olduğuna dikkat çekti.


Programda konuşan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz ise Rektör Prof. Dr. Recep Bentli’nin programa katılmayı çok arzuladığını ancak Yükseköğretim Kurulu ile Üniversitelerarası Kurul Başkanlığındaki bir toplantıya katılması gerektiği için şehir dışında olduğunu belirterek, Prof. Dr. Recep Bentli’nin selam ve saygılarını aileye ve katılımcılara iletti. Prof. Dr. Orhan Gündüz konuşmasının devamında merhum Bekir Ilıcak’ın vakıf insanı olması hasebiyle kendisinin hayır ve yardımlarının Türkiye’de birçok yerde görüldüğünü ve bunların kendisinden geriye kalan eserler olduğunu ve bu eserlerin daima kendisinin hayır ile anılmasına vesile olacağını belirtti. Bekir Ilıcak’ın girişimleri ve destekleri ile kurulmuş olan Meslek Yüksekokulunun fiziki yapısı ve bu Meslek Yüksekokulunda yetişen gençlerin de kendisinin bırakmış olduğu en önemli eserler olduğunu ve dolayısıyla bu eserler yaşadıkça ve hizmet ettiği sürece hep hayırla yad edilmesine vesile olacağını ifade ederek, konuşmasının sonunda Ilıcak ailesine programa katılımlarından selam ve saygılarını iletti.


Rönesans Holding Onursal Başkanı merhum Bekir Ilıcak olmak üzere, Ilıcak Ailesi’nin girişimleri ve destekleri ile faaliyet göstermekte olan Rönesans Eğitim Vakfının ülkeye sağlamış olduğu eserler ve yürütmekte olduğu projelerin tanıtıldığı sunumla devam eden programda merhum Bekir Ilıcak’ın sevdiği eserlerden oluşan kısa bir müzik dinletisi de gerçekleştirildi.


Programın devamında Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu mezunu öğrenciler ve Rönesans Eğitim Vakfı bursiyerlerinin, Ilıcak ailesine ve Vakfa teşekkür ve saygılarını ifade ettikleri sinevizyon gösterisi sunuldu. Mezuniyetlerinin ardından, farklı bölgelerde kendi alanlarında işyeri açan veya kariyerlerine atılan öğrencilerin mesajları, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz ve Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt tarafından üniversiteye katkıları nedeniyle Ilıcak ailesine teşekkür mahiyetinde olmak üzere Bekir Ilıcak’ın eşi Ayşe Ilıcak’a Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, meslek yüksekokulu seramik atölyesinde kendi elleriyle üretip işlemiş oldukları seramik tabak takdim edildi.


Hediye takdiminden sonra konuşmalarını gerçekleştiren Ayşe Ilıcak da Bekir Ilıcak’ın meslek yüksekokulunun inşasında ve faaliyete geçmesinde göstermiş olduğu azmi ve gayretleri anlatarak, Bekir Ilıcak’ın vefatından sonra aynı çabayı kendisinin devam ettirmek gayretinde olduğunu ve buna devam edeceğini belirtti. Ayşe Ilıcak, bu çabaların bu şekilde karşılık buluyor olmasını görmekten duymuş olduğu memnuniyeti dile getirdi ve anma töreninin hazırlığında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm herkese teşekkürlerini iletti.



Malatya’da Bekir Ilıcak ölüm yıl dönümünde anıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can kaybımız yok, çok şükür" Çorum’un Sungurlu ilçesinde hortum sebebiyle evlerin hasar gördüğü köyde incelemelerde bulunan Çorum Valisi Ali Çalgan, hasarın büyük olduğunu belirterek, "Hasar çalışmalarına başlanmıştır. İnşallah hiç kimseyi sıkıntıda bırakmayacağız" dedi. Çorum Valisi Ali Çalgan, Sungurlu ilçesinde meydana gelen fırtına sebebiyle evlerin hasar gördüğü Oyaca köyünde incelemelerde bulundu. Vali Çalgan’a Sungurlu Kaymakamı Mutlu Köksal ve Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere eşlik etti. Ekiplerden bilgi alıp vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Çalgan, daha sonra açıklamalarda bulundu. 60 hanenin bulunduğu köyde şu an yaklaşık 25 evde vatandaşların yaşadığını söyleyen Vali Çalgan, Bugün 14 Mayıs Perşembe günü. Sungurlu ilçemize bağlı Oyaca köyümüzdeyiz. 15.20 sularında bir hortum vakası yaşanmış. Saat 15.21’de 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar yapılıyor. Çağrı gelir gelmez ilgili kurumlarımızın tamamı buraya geldi. Jandarma, AFAD, Kızılay, İl Sağlık Müdürlüğü ambulansları, Sungurlu Belediyemizin iş makineleri ve itfaiye ekipleri, İl Özel İdaremiz olarak hepimiz buradayız. Köyümüz 60 hane. 20-25 hanesi mevsim itibarıyla dolu. Diğer vatandaşlarımız başka şehirlerde. Ciddi bir hasar var. Bu bölgede zaman zaman bu derecelerde vakalar son yıllarda olmaya başlamış. 2019 yılında Çorum merkezde bir hortum vakası yaşanmış. Bugün aynı hadise bir iki köyümüzde daha yaşanmış. Oradaki hasar şükürler olsun bu kadar büyük değil. Hasar büyük ama sevincimiz o ki can kaybımız yok çok şükür" dedi. Yaralıların durumuyla ilgili de bilgi veren Vali Çalgan, "4-5 yaralımız var. 3’ü buraya gelen sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. 2 tanesi tedbiren hastaneye götürüldü" diye konuştu. Vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını dile getiren Çalgan, "Hemşehrilerimiz ve vatandaşlarımızla beraberiz. Hasar çalışmalarına başlanmıştır. İnşallah hiç kimseyi sıkıntıda bırakmayacağız. Süratla yararları saracağız" diye konuştu. Köyde şu an 47 vatandaşın yaşadığını ve vatandaşların barınma sorunun bulunmadığını dile getiren Vali Çalgan, vatandaşların kendi istekleriyle köy konağı ve köydeki sağlam kalan evlerde kalacağını ifade etti.
Eskişehir Yıldırım’ın düştüğü minare yıkıldı, camide temizlik yapan imam yaralandı Eskişehir’in kırsal Yassıhöyük Mahallesinin cami minaresi ikindi namazına hemen önce düşen yıldırım sonrası yıkılırken, temizlik yapan imam yaralandı. Olay, Odunpazarı ilçesi kırsal Yassıhöyük Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede etkili olan yağmur yağışı sonrası, 158. Sokakta bulunan Yassıhöyük Camii’ne yıldırım düştü. Düşen yıldırımdan dolayı mahallenin merkezinde bulunan caminin minaresi yıkıldı. Minarenin tuğlaları sokağa ve caminin üzerine yıkıldı. Minareden düşen tuğlalar, caminin çatısını delerek içeri girdi. Yıkımın şiddetiyle minarenin kapısı 50 metre öteye uçtu. Yıkılan minare dolayısıyla mahallede elektrik gitti. Temizlik yapan imam yaralandı Yıkımın yaşandığı esnada cami içerisinde hafta sonu düzenlenecek olan yağmur duası için temizlik yapan imam Ramazan Ş. cam kırıklarından ve tuğla parçalarından yaralandı. Cami imamı Ramazan Ş. hastaneye kaldırıldı. Olayın ikindi namazından önce olması ve yıkılan minarenin parçalarının boş bir sokağı düşmesi, facianın ucuz atlatılmasına neden oldu. İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Şeritle kapatılan sokakta bulunan cami girişine "Çökme riski var, uzak durun" yazıları asıldı. Jandarma ve AFAD bölgede çalışma başlattı. "Minare patladı" Konuyla alakalı konuşan mahalle muhtarı Ramazan Algan, "Saat 4 suları burada oturuyorduk. Yüksek sesle bir gürültü geldi. Çıktık hepimiz trafonu patladığını düşündük ama ondan sonra baktık minaremiz yıkılmış. Yıldırım önce cami minaresine geldi, yukarısına düşmüş sonra minare patladı. Parçaları da buraya kadar geldi. Minare caminin üzerine devrildi gördüğünüz gibi. Biz içerideydik işte muhtarlıkta oturuyorduk şimşek çakınca komple yaktı her yeri. Şu anda köyümüzün komple elektrik tesisatı, kamera sistemi bunlar da zarar var"dedi. "Minarenin kapısı falan yaklaşık 50 metre" Mahalle sakinlerinden Cengiz Algan ise yaşadığı olay anlarını şöyle anlattı; "Biz kahvede oturuyorduk, yagislardan dolayı tarlaya gitmedik. Elektrik tellerini sallandığını gördük, ondan sonra bir gürleme duyduk. Dışarı çıktık koşa koşa minarenin yıkıldığını gördük. Patlama etkisiyle minarenin kapısı falan yaklaşık 50 metre fırlayarak köy meydanı’na kadar geldi. Çevredeki arabalarda zarar gördü. Biz başta trafonun patladığını düşündük. Tozdan hiçbir şeyi göremedik. Tozlar kalkınca minarenin düştüğünü gördük. Cami hocası içerdeymiş temizlik yapıyormuş o sırada o da yaralanmış. Önümüzdeki pazar yağmur doğamız vardı o yüzden. Evlerde sayaçlar patladı. Televizyonlar çalışmıyor. Hasarımız büyük. Ekipler geldi sağ olsun bakıyorlar ama zarar karşılanır mı karşılanmaz mı bilmiyorum." (BT-