ASAYİŞ - 16 Eylül 2025 Salı 18:52

Malatya’daki Hayat Sitesi deprem davası devam ediyor

A
A
A
Malatya’daki Hayat Sitesi deprem davası devam ediyor

Malatya’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde yıkılan ve 16 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı Hayat Sitesi’ne ilişkin davanın sekizinci duruşması yapıldı.


Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıkların avukatları ile müşteki avukatları katıldı. Duruşmada, Hayat Sitesi’nde ikamet eden Fariz Karaaslan tanık olarak dinlendi.


SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden duruşmaya katılan tanık Karaaslan, blok altında bulunan iş yerinde yapılan tadilatların yaklaşık üç ay sürdüğünü belirtti. Karaaslan, "Kolonların inceltildiğini ve beton parçalarının dışarı çıkarıldığını gördük. Tadilat sırasında dükkan etrafı siyah bezle kapatılıyordu" dedi.


Tanık Karaaslan, 2020 Elazığ depremi sonrası bina kolonlarının durumunun incelenmesi amacıyla karot numunesi alınması için bina sakinlerinden para toplandığını, ancak iş yeri sahibinin buna karşı çıktığını iddia ederek, "Binada bir sorun çıkarsa dükkanım kapanır diye korkmuş" ifadelerini kullandı.


Mahkeme heyeti, S.S. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma dosyasının örneğinin mahkemeye gönderilmesine, ayrıca binanın bulunduğu yere ilişkin genel etüt raporlarının ilgili kurumlardan istenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sergen Yalçın: "Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı" Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Fatih Karagümrük beraberliği sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı" dedi. Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Oyun ve skor isteğimiz gibi olmadı. Özellikle iç saha maçlarını iyi oyunla kazanmak istiyoruz. Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı. Yakaladığımız pozisyonları atabilseydik kazanabilirdik ama olmadı. Ligin son maçları artık fazla da zaman kalmadı. Toparlanarak iyi bir sezon finali yapmak istiyoruz. Umarım başarılı oluruz. Ligin bitimine 3 maç kaldı. Puan durumundaki yerimizi korumak istiyoruz. Oyunumuz bizi de memnun etmedi. Oyuncularımı zor bir maç olacağı yönünde uyardım. Bazen istediğimiz gibi olmuyor. Rakip bugün iyi savunma yaptı. Sonuçta şampiyonluğu da kaybetmedik. Ligin sonlarında bu tür skorlar çıkabiliyor. Ligde ilk 4 takımın 3’ü puan kaybetti bu hafta. Hedefsiz kaldığınız zaman oyuncuları maç için ikna etmek zor oluyor. Önümüzde kupa var. Bizim için son çıkış Türkiye Kupası. Umarım Konyaspor ile oynayacağımız maç sonrasında final biletini alabiliriz" diye konuştu. "Takım olarak tamamen kupaya odaklandık" Karagümrük karşısında ilk kez siyah-beyazlı formayı giyen 27 yaşındaki kaleci Devis Vasquez hakkında sorulan soruya ise Yalçın, "Şu anda önümüzdeki sezonla alakalı bir karar vermedik. Oyuncuları kullanıyoruz, bakıyoruz. Tam olarak karar vermek için toplantı yapmadık. Takım olarak tamamen kupaya odaklandık. Kupa maçından sonra bu konuyla ilgili daha net konuşabiliriz" yanıt verdi.